За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 71 091
  • 747
# 210
Номерът при гриса е, както писах вече, да се накисне хубаво. Омесва се за минута и се оставя в хладилника, покрито с найлоново фолио, най-добре за час, два. Аз си го оставям да пренощува. На другия ден го вадя, оставям го да се затопли и започвам разточването с помощта на брашно. Част от тестото замразявам, за да си струва играчката.
Със семола съм правила, а семолата е грис на български. Само че е  малко по-фин вносният.А с български грис, който е на смешна цена - особено на София мел кг. е без пари, си струва отвсякъде.
Да споделя какво правя, ако имам повече готово тесто за паста - правя, каквото правя с чсат от него, другото разточвам, нарязвам на правоъгълници, сварявам ги, после като изстинат ги нареждам между пластове найлоново фолио и замразявам. Така имам готови листи после за канелони или за лазаня. А във фризера заемат много малко място.
Виж целия пост
# 211
Мога ли да наготвя боб без джоджен? Така се, за моженето може, ама дали ще стане вкусен? И с какво евнтуално бих могла да заменя джоджена?
Виж целия пост
# 212
Аз слагам чубрица.
Виж целия пост
# 213
Аз вчера му сложих и прясна мащерка освен джоджена, че ми се намираше.
Виж целия пост
# 214
Рецепта за свински врат с картофи и домати ,но изпитана !
Виж целия пост
# 215
На бобът му ходи риган.
Виж целия пост
# 216
Боб с джоджен само.
Манчев каза, че чубрица се слага само на 3 ястия ( не на всичко, както някой прави)
На супа топчета, на леща и на кавърма. Thinking
Ами не вярвах , ама опитах и май май ще излезе прав Манчо. Stuck Out Tongue Winking EyeHeart
Виж целия пост
# 217
Боб само с джоджен си го готвех, но в Ирландия не са и чували за такава подправка. В полския магазин също не открих. Преди да заминем, си взех достатъчно богат асортимент от подправки, но съм пропуснала джоджена. Та ще е с риган или мащерка явно 😁
Чубрица слагам и в каймата за пържени кюфтета. Пробвала съм и със, и без, с чубрица повече ни харесват.
Виж целия пост
# 218
Чубрица в боба в никакъв случай. Веднъж обърках и сложих вместо джоджен, гадост.
Виж целия пост
# 219
Ще правя торта с готови блатове Медовик. Трябва ли да ги сиропирам, например с мляко преди да сложа крем и колко време е добре да престои тортата? Бях чела някъде, че трудно омеквали.
Виж целия пост
# 220
Аз като правя торти, и като цяло сладкиши, винаги ги приготвям от предната вечер. Бих сиропирала и блатовете.
Виж целия пост
# 221
Аз на боба слагам и розмарин, и мащерка и ..риган-каквото имам. Всичко върви!
Ей тука пише повече:
https://www.24chasa.bg/Article/2381497
Виж целия пост
# 222
Чубрица в боба в никакъв случай. Веднъж обърках и сложих вместо джоджен, гадост.
++++++++++++++1 Никога чубрица, това да не е леща.

Ще правя торта с готови блатове Медовик. Трябва ли да ги сиропирам, например с мляко преди да сложа крем и колко време е добре да престои тортата? Бях чела някъде, че трудно омеквали.
Не, не е необходимо, защото сметаната ще ги напои добре. Оставя се за 12 ч  в  хладилник.
Виж целия пост
# 223
Мога ли да наготвя боб без джоджен? Така се, за моженето може, ама дали ще стане вкусен? И с какво евнтуално бих могла да заменя джоджена?

Сложи девисил ако имаш.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/08/blog-post.html



Виж целия пост
# 224

Ще правя торта с готови блатове Медовик. Трябва ли да ги сиропирам, например с мляко преди да сложа крем и колко време е добре да престои тортата? Бях чела някъде, че трудно омеквали.
Не, не е необходимо, защото сметаната ще ги напои добре. Оставя се за 12 ч  в  хладилник.
Благодаря, 500 грама са корите, като брой не знам колко са, за пръв път купувам. Мисля да сложа 700 грама заквасена сметана и едно кондензирано мляко. Достатъчно ли ще е да се напоят хубаво блатовете?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия