За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 71 148
  • 747
# 225
Боб само с джоджен си го готвех, но в Ирландия не са и чували за такава подправка. В полския магазин също не открих. Преди да заминем, си взех достатъчно богат асортимент от подправки, но съм пропуснала джоджена. Та ще е с риган или мащерка явно 😁
Чубрица слагам и в каймата за пържени кюфтета. Пробвала съм и със, и без, с чубрица повече ни харесват.
Следващият път питай или се огледай за мента или дива мента.
Виж целия пост
# 226
Здравейте! В шкафа имам много млечни шоколади, които не ядем. (Милка и подобни - много са сладки, просто предпочитаме натурален). Но мисля, че на десерт ще мога да ги спретна Simple Smile
Някой може ли да ми помогне със сполучлива рецепта за оползотворяване на млечен шоколад - торта, брауни, кейкчета, или нещо бързо и непретенциозно, абе каквото и да е - повечето идеи в интернет са пак с натурален или кувертюр! Simple Smile Благодаря!
Виж целия пост
# 227

Ще правя торта с готови блатове Медовик. Трябва ли да ги сиропирам, например с мляко преди да сложа крем и колко време е добре да престои тортата? Бях чела някъде, че трудно омеквали.
Не, не е необходимо, защото сметаната ще ги напои добре. Оставя се за 12 ч  в  хладилник.
Благодаря, 500 грама са корите, като брой не знам колко са, за пръв път купувам. Мисля да сложа 700 грама заквасена сметана и едно кондензирано мляко. Достатъчно ли ще е да се напоят хубаво блатовете?
Както разбирам искаш да направиш Медовик. Аз  правя по оригиналната руска рецепта, ето я:

http://www.berezka.bg/recepti/medena-torta-klasicheska-recepta-s-malka-tayna
Виж целия пост
# 228
Здравейте! В шкафа имам много млечни шоколади, които не ядем. (Милка и подобни - много са сладки, просто предпочитаме натурален). Но мисля, че на десерт ще мога да ги спретна Simple Smile
Някой може ли да ми помогне със сполучлива рецепта за оползотворяване на млечен шоколад - торта, брауни, кейкчета, или нещо бързо и непретенциозно, абе каквото и да е - повечето идеи в интернет са пак с натурален или кувертюр! Simple Smile Благодаря!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/06/blog-post_20.html

Виж целия пост
# 229

Както разбирам искаш да направиш Медовик. Аз  правя по оригиналната руска рецепта, ето я:

http://www.berezka.bg/recepti/medena-torta-klasicheska-recepta-s-malka-tayna
Нещо като медовик, като френска селска, най-вече искам да използвам кондензираното мляко което ми стои в шкафа от месеци. Видях я тази рецепта, но не ми се бъркат два крема. Ще я направя само със сметана и кондензираното мляко.
Виж целия пост
# 230
Ух, бобче с гьозум и целина мммм. Баба някога правеше "Боб по сватбарски" на тава, беше по-вкусен и от пържола.
 Целината  (корена на кервиза) аз я нарязвам на ситно и я оставям на кухненска хартия да си съхне. И после като я пускам в манджички тя се отпуска и овкусява страхотно.
В чужбинско (Ирландия) на нашенския джоджен му викаха по друг начин, но в момента не мога да се сетя.
Виж целия пост
# 231
Аа, извинявайте, обърках тортите - на френската селска/Медовик и аз не напоявам блатовете. Взех я за една друга "Медена торта".


Виж целия пост
# 232
Здравейте! В шкафа имам много млечни шоколади, които не ядем. (Милка и подобни - много са сладки, просто предпочитаме натурален). Но мисля, че на десерт ще мога да ги спретна Simple Smile
Някой може ли да ми помогне със сполучлива рецепта за оползотворяване на млечен шоколад - торта, брауни, кейкчета, или нещо бързо и непретенциозно, абе каквото и да е - повечето идеи в интернет са пак с натурален или кувертюр! Simple Smile Благодаря!

Бърза торта от бисквити и шоколад
http://tedytitova.blogspot.bg/2016/03/blog-post_31.html
Бисквитена торта с крем и шоколад
http://po-krasivi.net/48366/biskvitena-torta-s-krem-i-shokolad.html
Виж целия пост
# 233
Здравейте! В шкафа имам много млечни шоколади, които не ядем. (Милка и подобни - много са сладки, просто предпочитаме натурален). Но мисля, че на десерт ще мога да ги спретна Simple Smile
Някой може ли да ми помогне със сполучлива рецепта за оползотворяване на млечен шоколад - торта, брауни, кейкчета, или нещо бързо и непретенциозно, абе каквото и да е - повечето идеи в интернет са пак с натурален или кувертюр! Simple Smile Благодаря!
В мъфини слагам шоколад на парченца, правила съм с всякакви видове, от кувертюр до най-черния, каквото имам из шкафа... все се получава. Накълцвам го с един голям нож на малки парченца, примерно 3-4 милиметра, те не са претенциозни както големите кое колко ще се разтопи или да паднат на дъното. Сестра ми също съм я виждала в мъфини да слага какъвто шоколад е останал неизяден от малчугана, там също са предимно млечни.
Ганаш също някои правят и с млечен шоколад, не само с черен, предполагам въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 234
Аз съм върл фен на чубрицата, много си я уважавам. Джоджен не понасям и на боб си слагам чубрица, харесва ми и никой не се е оплакал досега.
Може ли да помоля за рецепта с херинга, но да не е с домати, че детето не ги яде, а заради него я взех.
Виж целия пост
# 235
Здравейте! В шкафа имам много млечни шоколади, които не ядем. (Милка и подобни - много са сладки, просто предпочитаме натурален). Но мисля, че на десерт ще мога да ги спретна Simple Smile
Някой може ли да ми помогне със сполучлива рецепта за оползотворяване на млечен шоколад - торта, брауни, кейкчета, или нещо бързо и непретенциозно, абе каквото и да е - повечето идеи в интернет са пак с натурален или кувертюр! Simple Smile Благодаря!

Сладки със стар хляб и шоколад
Виж целия пост
# 236
Боб само с джоджен си го готвех, но в Ирландия не са и чували за такава подправка. В полския магазин също не открих. Преди да заминем, си взех достатъчно богат асортимент от подправки, но съм пропуснала джоджена. Та ще е с риган или мащерка явно 😁
Чубрица слагам и в каймата за пържени кюфтета. Пробвала съм и със, и без, с чубрица повече ни харесват.
Следващият път питай или се огледай за мента или дива мента.

Пробвай с листа от целина. Иначе и аз съм върл противник на джоджен/гьозум и в нас не се слага на фасула.
Виж целия пост
# 237
Мисля, че джоджен е spearmint, дано не греша.
Благодаря за шоколадовите идеи Simple Smile
Виж целия пост
# 238
Да, да spearmint или само mint трябва да търси по магазините. Не може да няма. Има някаква разлика между двете, но поне аз трябва да ги сложа едно до друго и да ги опитам едно след друго, че да я открия. Даже в магазините със зеленчуци, там където са магданоза, копъра, босилека, розмарина зелениите, там ще има и джоджен.
Виж целия пост
# 239
Ще правя торта с готови блатове Медовик. Трябва ли да ги сиропирам, например с мляко преди да сложа крем и колко време е добре да престои тортата? Бях чела някъде, че трудно омеквали.
В никакъв случай не ги сиропирайте. Сметаната е предостатъчна. Иначе ще стане на каша...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия