Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Годинка се изтъркули, януарчето се стреми да ходи - тема 3

  • 43 154
  • 207
# 195
Здравейте и от нас!За много година!Живи и здрави да сте всички!Положението при нас е като при Флауърчето.Александър дърдори избирателно.Знае 10-на думи,които употребява съвсем правилно и осъзнато.Другото се опитва да повтаря.Памперс опитах да махна,ударих на камък.С баткото са във вечен конфликт за играчките и вече взимаме всичко по 2 и то еднакво!Много е важно да е еднакво-модел и цвят,че иначе настъпва Трета световна война в домашни условия.Малкият на ясла така и не тръгна от болести.Точно,когато трябваше да го пускам-гнойна ангина-антибиотик.Сега борим пневмокок и пак е на антибиотик.Просто вече съм уморена психически.Ще напускам работа,защото след тия антибиотици няма да ходи на ясла още известно време,за да укрепне малко.После,живот и здраве,ще търся нещо.За яденето-Александър е добро прасенце.Яде всичко,за разлика от брат си,който нищо не яде.Най-обичам да ми каже на масата-"Аз не искам супа,а вафла,защото я обичам"!Направо откачам.Вафли ще види през крив макарон!След известно мрънкане,хваща лъжицата и напъха няколко бройки в устата,колкото да не умре от глад.Ох,само да са живи и здрави!Друго не искам!
Виж целия пост
# 196
Delta, и малката все е с пневнококи в носа, но УНГ ми казват, че не е проблем, ако не е със зелени сополи. Според тях носът не е стерилна среда и винаги ще има нещо. Моята си ходи на ясла, рядко боледува - сополите изобщо не ги броя за нищо.
И моята говори 10-тинс разбираеми думи, останалото е на китайски.
Много се чудя какво да й взимам за рождения ден, вече е зарината с играчки. Приемам предложения Grinning
Виж целия пост
# 197
За много години!
Алекс почна тези дни да повтаря "мама", което си е напредък. Казва да и не и така-така. Радвам му се много защото батко му трудно проговаря и пътя по който минахме не искам да го повтарям. Към днешна дата баткото вече готови, но има още да наваксва.
От септември се върнах на работа, но вкъщи са майка ми и баща му и не съм го пускала на ясла. Дори обмислям да го пусна на градина на 3 г. защото е много назад с ваксините.
Виж целия пост
# 198
Flower Fairy,сякаш аз съм писала това.И нашият батко трудно проговори.От градината започнаха да ми мрънкат и лятото ходихме на логопед.Резултат има,разбира се.Тази година ми мрънкат,че не общувал достатъчно с връстниците си,че изоставал с уроците.Много се разсейвал и т.н.Да,Бобо трудно може да се съсредоточи върху нещо.Но той реди пъзели,реже с ножица,макар и разкривено,оцветява,макар и доста извън очертанията,знае 6 букви от азбуката,числата до 10 на български и английски и брой наобратно.Не знам какви са им критерийте за дете на 4,като се има предвид,че той навърши 4 преди месец.Той е най-малкият в групата.Сега искат да ходи на ресурсен учител.Срещнах се с комисията-много мили жени бяха.Казаха,че ще работи с логопед са изчистване на съскащите и шушкащите звуци.Относно необщуването му,за мен,както и за тях,това е до характера на детето.Бобо си избира с кого да говори.И не виждам нищо лошо в това.Определено Александър е доста по-напред в говорното развитие от брат си,но и Бобо му помага доста в това онтношение.


EDIT:Един въпрос.Малкият е отложен за ясла с медицинска бележка.Води се,че все още не посещава.Трябва ли да нося бележка от пидатъра за дните,в които не ходи?За мен не би трябвало да нося,понеже реално той се води,че още не посещава,а е отложен по медицински причини.Медицинската сестра не си вдига телефона,иначе да бях питала досега в градината.
Виж целия пост
# 199
Delta, и малката все е с пневнококи в носа, но УНГ ми казват, че не е проблем, ако не е със зелени сополи. Според тях носът не е стерилна среда и винаги ще има нещо. Моята си ходи на ясла, рядко боледува - сополите изобщо не ги броя за нищо.
И моята говори 10-тинс разбираеми думи, останалото е на китайски.
Много се чудя какво да й взимам за рождения ден, вече е зарината с играчки. Приемам предложения

Круелка,ние сме с жълти,зелени,оранжеви сополи.Гъсти,обилни!Детето не може да диша.И една ужасна влажна кашлица заради тях.Просто е кошмар.И температура започна да вдига,та нямаше как да ни се размине антибиотика.Ще вземе да се обърне в бактериална пневмония и тогава ще се видим в чудо!Относно РД-нашето момче само колички признава!И най-вече бъгитата.Особено Пламъчко.И прасето Пепа.LaughingLaughingLaughing
Покрай брат си все с такива неща играе.Имаме от тези топки за басейн-50бр.Ако знаеш какво се случва вкъщи!Олеле-малеле!Детската стая не стига вече да побира играчките.Имаме един детски чувал и една от огромните торби на Джъмбо-всичко пълно догоре с играчки.Плюс детска кухня,магазин,пазарна количка и паркинг,които стоят сглобени насред стаята,а доста често и стават на части.За РД сме забранили да се подаряват всякакви  музикални играчки на батерии,които просто ни носят главоболия.
Виж целия пост
# 200
Оооо, в този случай е задължителен антибиотикът. Първият път и малката беше по същия начин и беше на антибиотик. Сега пак има същата бактерия, но няма сополи, няма температура, нищо. Сега само промиване и дърпан сополите, но преди беше ужас.
Благодаря за идеите. Хареса ми басейна с топки Grinning
Виж целия пост
# 201
Круелка,твоята принцеса в коя ясла ходи?Ние сме в 187ДГ "Жар птица"-2-ра яслена група.Имам спомен,че мислеше там да кандидатствате.Аз си признавам,много се притеснявам да го пусна.И с Бобо бях така.Да си оставя детето на други хора...не ме блазнеше и си поревавах вкъщи.Сега със Сашко ще е същото.Мисля,че моята адаптация ще е по-сериозна от тази на детето.
Виж целия пост
# 202
Моята не я приеха в Жар птица и я записах в Дъга. Ходи от октомври. На мен също ми беше много трудно да я пусна. В началото много плачеше, но мина за една седмица. След това не искаше да се прибира в нас Joy. Много се радвам, че я пуснах на ясла. Вярно, боледуват, но рано или късно ще трябва да премине и през това. Там много се занимават с нея, постоянно ми изпращат снимки и клипчета как пеят и танцуват. Просто вкъщи се изчерпах и трудно й измислям занимания, особено в това време.
Виж целия пост
# 203
Здравейте,момичета.Как сте?как са януарчетата?При нас положението е уникално!!!когато са разделени двамата братя са прекрасни,но съберат ли се става истински ад!Ужасно много се бият.За всичко!Удрят се,хапят се,скубят се.В градината агресия нулева,но вкъщи един към друг страшна работа.И разбира се една седмица Сашко е на ясла и после 2 седмици вкъщи.Когато ми свърши майчинството напуснах работа и започнах нова на 4 часа.Сега и там напускам.Вместо 4 часа работя по 5-6-7 часа,а не искам.Засега ще остана вкъщи и по-натам ще търся нещо друго.Сашко много говори вече,храни се сам,опитва да се облича и съблича.С панталоните се справя,но блузите още са проблем.Обаче тоя памперс е ужасен.Не иска да го маха и това е.Оставих го една седмица по гащи и не и не.Не иска на тоалетната и това е.А знае къде трябва да ходи.Обаче не иска.Пишка и ака в гащите,отива в тоалетната събува ги и чака да му донеса чисти.Така бяхме цяла седмица.Накрая му сложих пак памперса.Скоро пак ще пробвам да го махна,дано този път имам успех.В момента и двамата са болни.С някаква ужасна кашлица и сополи.Аз също съм с ужасна хрема от вчера.Ама то на мен нещо ми се срина всичко.С тая работа спрях да се храня нормално,не пиех вода,блъсках по 4-5 кафета на ден и накрая едни световъртежи,едно чудо.Ама се взех в ръце и се пооправям вече.При вас как са нещата?
Виж целия пост
# 204
При нас нещата са доста до ре. Рядко боледува в яслата (да чукна на дърво), ходи с голямо желание там. Аз си работя на пълен работен ден, нямам проблем с болничните. Сега сме малко на море, след това за няколко дни на планина, пък август пак. Малката слуша доста, но и аз не мога да я отуча от памперса. На плажа седи гола и няколко пъти казва, че й се пишка, но това ни е напредъка. Направо не знам как ще го махне. Все още избиват последните 4 кътника и е кисела от време на време, за щастие е рядко.
Виж целия пост
# 205
Браво на вас,Круелка!Ние в началото на юли заминаваме в Гърция.Децата вече нямат търпение и само питат кога,кога,кога....Сашко беше на 1 година и 10 месеца,когато вече имаше пълен комплект зъби.Слава Богу,отдъхнах си вече от това.Иначе и той много обича да ходи на ясла.Всеки път,когато го взимам и сочи с малкото пръстче и казва "Пак,пак".И ние планираме пътувания през август.Малко Копривщица,малко Банско,Стара Загора.Една седмица на Панчарево при бабата....Такива неща.
Виж целия пост
# 206
Ох, че се зарадвах, че някой пише в темата!
И ние сме добре, има си всички зъби, накрая едновременно излязоха 3 кътника, но поне мина това. Памперса дневния го махнах още на 1г и 7м, нощния още го ползвам, защото е на периоди - един месец си ставаме нощем до тоалетна и после за 2-3 седмици забравя и пак така.
При нас по-интересното е, че всеки момент очакваме второ човече и вълнението е на макс. Всеки ден пита пораснало ли е бебето и ще ходим ли да го взимаме от болницата Heart Eyes
Иначе бърбори адски много, пее песнички, доста жизнен, но все така претенциозен на храна и почти нищо не яде.
Виж целия пост
# 207
Лорелай, леко раждане.
Алекс направи дълга пауза със зъбките и му остават само последните кътници. Яде почти всичко и умира за пица и макарони. Баба му го гледа вкъщи, но боледува покрай батко си, който носи от градината. Опитва да говори, но е плах. От миналото лято е редовен на плаж и тази година влиза с татко си до врата.
След строги правила не се бият вкъщи. Дразнят се, но с еднакви играчки са по-спокойни дрязгите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия