Моите любими торти!!!-2

  • 113 562
  • 429
# 375
Благодаря за рецептата обожавам плодовите торти  Crazy
Виж целия пост
# 376
Ванчееееееееееееееееееееее.....рецептатааааааааааа....... Crazy
Момичета, май само аз се опитвам да диетувам, ма ша взема и аз да се изтортя накрая, да знаете  #2gunfire
Виж целия пост
# 377
Вчера направих торта "Нежен облак",много лека и приятна на вкус!!!



Виж целия пост
# 378
Ето и рецептата:

Торта "Нежен облак"
Рецептата е от Good-Cook


Продукти за блата:
3 яйца,1/2 ч.ч захар,2с.л. брашно,2с.л нишесте,1ч.л бакпулвер

За крема:
250гр извара,250 гр сметана,1/2 ц.ч захар,200гр сушени сливи,1пакет желатин(10гр)

Съставките за блата се разбиват и се изсипва в намаслена тортена форма(аз сложих отдолуи пекарска хартия).Тестото за блата е доста течно,но се получава много пухкав блат като се опече.Пече се при 200гр.

Сините сливи ако са твърди се нарязват и се заливат с половин чаша гореща вода(тези,които взех аз,бяха без костилки и много меки и сладки,затова само ги нарязах).Ако са кисели може да се добавят във водата и 2-3л.захар.

Първо разбих изварата със захарта.После добавих и разбитата сметана.Разтваря се желатина в около 50-60мл вода,след като набъбне се разтапя на водна баня,после се добавя към сметаново-изварената смес.Прибавят се и нарязаните сливи,разбърква се и се изсипва във тортената форма(блата не се изважда от формата,аз само махнах хартията).Слага се в хладилник,най-добре за цяла нощ.
На сутринта наръсих отгоре с настърган шоколад.
Виж целия пост
# 379
Скарлет и аз диетувам,ама децата не,ко сега и те ли да не хапват...
Тази торта е моя импровизация,сбор от няколко.Крема напр.е като на   торта Наполеон.Определено обаче,една бита сметана  ще и отива повече...
Крушите правих по една рецепта на Мorena,  Круши с крем Англез.С две думи.Крушите се обелват,разрязват се на две и се изчистват от семената.Правят се 7 разреза по дължина,като се започва на 3 см от дръжката на крушата.Поставят се в тавичка.В тиган се стапят захар,лим.сок и коняк или ром.Аз карамелизирах захарта в масло и после добавих др.продукти.Подправя се с канела,ванилия.Този сос се излива върху крушите,запичат се докато омекнат.(Аз ги врътнах за 5-6 мин в МВ-то).
За сглобяването на тортата какво да пиша,то се вижда,само ще добавя,че напоих бишкотите със соса от крушите.
Това е . Wink
Виж целия пост
# 380
Ето и рецептата:
....Разтваря се желатина в около 50-60мл вода,....

Струва ми се че си пропуснала желатина в списъка с продуктите.
Какво е к-вото?(също е важно и грамажа на пакетчето)
Мерси!
Виж целия пост
# 381
Добавих и желатина към съставките за крема.  Grinning
Ползвам на д-р Йоткер.

Ванче,това с диетата го е писала Аномалия,аз вече се отказах от диети!!!Хапвам си от всичко,че ми писна все гладна да стоя. Joy
Виж целия пост
# 382
Ванче,това с диетата го е писала Аномалия,аз вече се отказах от диети!!!Хапвам си от всичко,че ми писна все гладна да стоя. Joy
hahahaБаси заплеса съм станала Joy Joy Joy
Момичета,извинявайте! Crazy
Виж целия пост
# 383
Абе ти ги бъркай тия прелести, пък нека да си заплес Wink  bouquet
Виж целия пост
# 384
Абе ти ги бъркай тия прелести, пък нека да си заплес Wink  bouquet
  bouquet
Виж целия пост
# 385
Няколко свежи идеи за торти  Laughing Laughing Laughing

ТОРТИ!!!ТУК!!!
Виж целия пост
# 386
разкошни са а тази е добра идея за на мъжо РД-то
Виж целия пост
# 387
Ето и моя първи опит :http://www.snimka.bg/album.php?album_id=54912&photo=3    Simple Smile
Виж целия пост
# 388

Много ти е хубава тортата, Емката! Чак ми предизвика силно слюнко отделяне  Laughing
Виж целия пост
# 389
Най сетне и аз да мога да покажа нещо.
Откакто чета тази тема направих 4 торти все с красиви украси.
А ето я тортата за рожденния ден на Дима.
Реших да я направя с шок. глазура, защото с фалшивия марципан става красиво, но прекалено сладко.
Беше много вкусна и без никаква боя. Не се вижда много добре, но има къщичка, от която се подават главички и дупенца на прасенца, охлювче, гъбки, патенце, цветенца:

Ето още един поглед към тортата:

Къщичката я направих от бисквитено тесто, а всички фигурки са от дъвчащи бонбони.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия