ИТАЛИАНСКА кухня

  • 104 666
  • 995
# 375
Момичета,писали ли сте рецепти за хляб?Нели,ти май,че беше споделила,че месиш.Или се отнасяше за пицата само?Много е вкусен италианския хляб.Много бих се радвала да споделите рецепти!
Виж целия пост
# 376
Аз правя, да, отдавна не купуваме. Но наистина добър стана откакто си направих лиевито мадре, с мая не става същия. Като цяло най-важното е силно брашно - или от твърда пшеница, или такова за дълго втасване. После ще сложа рецепта, че мм хвана някакъв чревен вирус и.... Grin
Виж целия пост
# 377
Разбира се,когато ти е удобно.Нели,пробиотиците много помагат за лечението на чревен вирус.Ако искаш,пробвай да му дадеш.
Виж целия пост
# 378
Точно ходих да купя, дано помогнат че днес се видяхме в чудо...
Виж целия пост
# 379
Точно ходих да купя, дано помогнат че днес се видяхме в чудо...
Ще помогнат.За храната,която да му даваш ти си знаеш:варен картоф,препечена филийка.Преварена вода е хубаво да му даваш също.
Виж целия пост
# 380
Момичета,писали ли сте рецепти за хляб?Нели,ти май,че беше споделила,че месиш.Или се отнасяше за пицата само?Много е вкусен италианския хляб.Много бих се радвала да споделите рецепти!

Аз правя Хляб с босилек и пармезан.

Със закваска любима ми е Фокачата с карамелизиран чесън Heart Eyes
Виж целия пост
# 381
Да хвърлям по един поглед.
Виж целия пост
# 382
Когато си ходим в София, аз правя този https://youtu.be/S1PG8akWwsw
Виж целия пост
# 383
Браво за рецептите момичета и благодаря!Деси,хляба и ти ли така си го печеш в много дълбок съд?В тава дали няма да стане като го разлея малко повече?
Виж целия пост
# 384
Може, важното е да е покрита с нещо друго, може и с по-голяма тава.
Виж целия пост
# 385
Деси,пастата не се мие с вода. Изобщо. Ако е за салата ,се вари наполовина от отбелязаното на пакета време(например 12 мин. се вари 6/7мин). Ако се вари по-дълго време става преварена и това не е добре. Аз добавям всички зеленчуция веднага. Майонезата накрая. А и риба тон също преди сервиране. Иначе си променя вкуса.
Виж целия пост
# 386
Нина, ще можеш ли да се ориентираш от тук? Ако не, после ще ударя едно рамо:
https://www.chefstefanobarbato.com/it/pane-di-altamura-pane-pugl … se-fatto-in-casa/
Има и видео, гарантирам че става добре. Но ако решиш да си направиш лиевито мадре ще е с пъти по-добър, а е играчка само първите дни...

Този шеф, на който е рецептата е голям образ, но много добре обяснява. От останалите му рецепти някои ми харесват, други не, но с тестото е просто цар, признала съм го = по-специално за сладки неща и хляб. Simple Smile
Виж целия пост
# 387
Деси,пастата не се мие с вода. Изобщо. Ако е за салата ,се вари наполовина от отбелязаното на пакета време(например 12 мин. се вари 6/7мин). Ако се вари по-дълго време става преварена и това не е добре. Аз добавям всички зеленчуция веднага. Майонезата накрая. А и риба тон също преди сервиране. Иначе си променя вкуса.
Danilu, не споря, но ще ти цитирам Уикипедия "La pasta utilizzata può essere di diversi formati, in genere prediligendo quelli corti. Può anche venire utilizzata pasta integrale[2]. A fine cottura viene in genere sciacquata in abbondante acqua fredda in modo che smetta di cuocere e che venga eliminato l'amido e i pezzi di pasta non si attacchino tra loro[3"
Аз, естествено, не се консултирам с Уикито преди да готвя,  но сега решиш да проверя толкова ли ми е грешен метода.
И аз лично не правя салата от паста с майонеза, идва ми тежка. Най- много с песто да овкуся.
Виж целия пост
# 388
Сз също не правя мйого такава падта. Но рецептата ми е от сицилиански готвачки домакини. Аз уикипедия за рецепти не ги консултирам.   На мм само идеята да мия пастата е ужасяващо кощунство.Но ако така ти харесва.....е окей.
Виж целия пост
# 389
Да си призная че никога не съм правила салата от паста... Simple Smile ММ не иска и да чуе за такава, аз съответно не настоявам, предпочитам топла дори лятото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия