ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 822
  • 992
# 405
тези хлябове не стават ли на камък на следващия ден? има ли  специален начин на съхранение да ?
Виж целия пост
# 406
Не, този който сложих го правя редовно и в хладилника и след седмица е добър. А с лиевито мадре на мястото на маята и повече време. В обикновено пликче го слагам в хладилника, само кората малко омеква и не е така хрупкава на втория ден, иначе е перфектен. Но не му придирям чак толкова, веднъж на 10на дни правя. Може и да се замрази също така.
Виж целия пост
# 407
Този от линка също е такъв, тип Алтамура. Различен е от кафоне, не знам кой от двата си яла. Simple Smile Този идвс от Пулия, но е много популярен в цяла Италия, включително в западната част на Кампания основно такъв ядат.
Нели,поне няколко вида хляб сме опитвали,но като не обръщам внимание на имената им....Обожавам ги!Този на дупките и имаше един много вкусен-кръгъл,като нашия кравай,но сплеснат.Бяхме го взели от Салерно.В северната част като че ли не съм го виждала.Да не се повтарям,но на италиански хляб,сирене и грозде мога да карам постоянно.Толкова да ги обичаме!

Деси,видях и твоята рецепта по-назад.Благодаря!
Виж целия пост
# 408
Дами, да благодаря отново bouquet Правих на "домашните любимци" блата за пица по вашите рецепти и останаха очаровани.....ММ е живял в Италия, каза че мноого вкусна се получила пицата ми и му напомняла на тамошните chef
Супер е темичката и Ви чета с удоволствие Hug
Виж целия пост
# 409
Жени, много се радвам! Hug

Нина, точно Алтамура трябва да е бил. Намира се и в Милано, но трудно. Не е традиционен на север,  но нали положението е като със София, масово са кореняци живущите, та се предлагат всякакви стоки от цялата страна... Grinning
Виж целия пост
# 410
Нина, имаш рецептите, давай смело и виж кой от двата типа се доближава повече до онзи, който си яла в Италия. Този от моята рецепта пък е супер лесен, няма месене почти на практика. И мога да те уверя, че за следващия ден просто няма да остане 😂😂😂.
Виж целия пост
# 411
Деси,пастата не се мие с вода. Изобщо. Ако е за салата ,се вари наполовина от отбелязаното на пакета време(например 12 мин. се вари 6/7мин). Ако се вари по-дълго време става преварена и това не е добре. Аз добавям всички зеленчуция веднага. Майонезата накрая. А и риба тон също преди сервиране. Иначе си променя вкуса.
Danilu, не споря, но ще ти цитирам Уикипедия "La pasta utilizzata può essere di diversi formati, in genere prediligendo quelli corti. Può anche venire utilizzata pasta integrale[2]. A fine cottura viene in genere sciacquata in abbondante acqua fredda in modo che smetta di cuocere e che venga eliminato l'amido e i pezzi di pasta non si attacchino tra loro[3"
Аз, естествено, не се консултирам с Уикито преди да готвя,  но сега решиш да проверя толкова ли ми е грешен метода.
И аз лично не правя салата от паста с майонеза, идва ми тежка. Най- много с песто да овкуся.
В Wikipediа всеки каквото иска може да си пише
Виж целия пост
# 412
Нелка, искам да ти кажа едно огромно благодаря за съвета за масленото тесто да ползвам приставката за рязане, а не за месене. Много ми облекчи живота, че имах да приготвям един куп неща за Великден, а не ми беше много добре, стана просто прекрасно без да го меся на ръка, дори по-лесно го разточих после. Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 413
Нелке-хубавелке, ей сега ми зарадва целия ден, много ти благодаря и аз, за хубавия отзив!!
Все така активна и помагаща, за радост на всички ни!  Hug
И здравичка! bouquet
Виж целия пост
# 414
Здравейте!
Незнам дали въпросът ми е за тук, извинявам се предварително
Купих италианско брашно за пица, с нужните съставки вътре. Обаче сега чета упътването, пише да се обърка за 3 мин и да се разстели... няма ли нужда да втаса, да постои? Ако трябва ще напиша и съставките. За първи път ще правя пица Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 415
Снимка на етикета ще свърши работа:hugs:
Виж целия пост
# 416
Благодаря. Като се прибера ще снимам
Виж целия пост
# 417




Виж целия пост
# 418
От къде го купи това брашно?
Действай както пише на етикета.
Виж целия пост
# 419
От Варна, супермаркет паркмарт, на мястото на пиладили парк. Иначе сега намерих и някакво магазинче италианско с готово тесто, другата седмица ще пробвам и тяхното. Малко не ме бива в месенето и затова така наготово търся
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия