ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 634
  • 992
# 495
И аз така мисля. Когато меся на ръка, усещам плътността на тестото и се ориентирам по-лесно,колко брашно трябва да добавя,или спанак. Аь съм правила с босилек и червено цвекло.
Обикновено прясната паста се вари по-лесно за 4/5минути. Аз слагам олиото във водата за варене.
Защо олио?Това за първи път го чувам!
Виж целия пост
# 496
И защо във водата...
Виж целия пост
# 497
Да не се  разварят и залепнат.
Виж целия пост
# 498
Какво брашно ползваш ?
С брашно за паста никога не са ми залепвали. Изсипвам във вряща вода и само ги завъртам в тенджерата 2 пъти. Варя ги най-много 2 мин.
Първата паста която правих беше с обикновено брашно тип 500 и стана една буца тесто.
Виж целия пост
# 499
Ако пастата/брашното са добри, не се разваряват и не залепват...
Виж целия пост
# 500
Аз съм правила и със съвсем обикновено бяло брашно, нито залепват, нито се разваряват. За олио съм чувала, но не мога да го възприема.

Според вас колко време мога да съхраня домашно направена паста с яйце, като я изсуша?
Виж целия пост
# 501
По-добре я замрази. Simple Smile Принципно за паста трябва по-силно брашно, може да не е от твърда пшеница (в Италия само от такава може да се прави за търговия), но не и рафинирано като тип 500.
Виж целия пост
# 502
Аз съм правила и със съвсем обикновено бяло брашно, нито залепват, нито се разваряват. За олио съм чувала, но не мога да го възприема.

Според вас колко време мога да съхраня домашно направена паста с яйце, като я изсуша?

Можеш да видиш някоя рецепта за домашна юфка или трахана. Едно време баба ми правеше и имахме за цяла зима.
Виж целия пост
# 503
Домашна юфка правехме, прабаба ми я е съхранявала може би няколко седмици, но на студено и проветриво, т.е. зимата, а не в хладилник. Пак с яйце в селото на другата ми баба са правили вид паста, но общо взето е било за всяко ядене, рядко се оставя за дълго. 

На интернет намерени съвети вяра нямам Simple Smile Замразена не съм пробвала, но може да опитам с една партида.
Виж целия пост
# 504
Само като я готвите не размразявайте, директно във врялата вода. Много по-добре е от сушена, на практика е като току-що направена. Аз купена прясна редовно замразявам като остане.
Виж целия пост
# 505
Благодаря, nelig!
Виж целия пост
# 506
Баба ми правеше трахана, което е също вид паста, сушеше и държахме в платнени торбички. Беше преди много години и нямам точен спомен, но мисля, че месеци стоеше
Виж целия пост
# 507
Да не се  разварят и залепнат.
Сол ще свърши работа
Виж целия пост
# 508
И аз съм чувала да се варят с олио или зехтин, за да не слепнат, даже едно време така варях пастата, но установих, че няма разлика дали вариш с олио или без, особено ако е в повече вода. Аз нямам толкова големи тенджери и затова разбърквам често и не се слепва.
Виж целия пост
# 509
Траханата не е ли без яйца? При нас такова нещо не сме правили.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия