Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фигурно пързаляне - 8

  • 60 440
  • 736
# 720
Така се надявах Юзу да се пусне тук ей така за някакъв ритъм преди световното. :/
Само не ми казвай, че няма да го видим до края на сезона. А така хубаво започна новия сезон, уф. :/
Виж целия пост
# 721
Юзу да оставим  ами и Шома е под въпрос за 4К.
Не че Орсър много говори но в интервютата на ЕП за Юзу нищо повече от стандарта- тренира под вещото око на лекари и сие.
Колкото се закърпят толкоз СП е в Япония .................................................

Ванеса Джеймс и Морган Сипре
Javier Fernandez
Алексей Быченко
Fan meeting with Stéphane Lambiel in Minsk 2019

От архива провокирана от Дмитриев, Ванеса и Морган  https://www.youtube.com/watch?v=bEqXwB3xaWk

На американкия фронт видях Книрим и Дени -Фрейзър, Кейн-OShea, Кейн-Ледюк. Големи "креативи " от почти всички  Whistling ooooh! и голям драйв от Ашли-Тимъти.
Видях кратките Бел и Тенел и двете изпълнения на шампионката Alysa Liu. Хареса ми как са заснети нейните три 3А - фронтално и се виджат много добре. Каква да кажа?! Гледам и мълча.
Любопитно ми е как ще се развие усложнението в дамското пързаляне този оли-цикъл. Дали ще повтори хода на спортните дуети или този на мъжете. Първите изпокапаха и се дотътриха до края  и ги коригираха и опростиха, а вторите устискахя до края/ ОИ и сега се "бъзикат" с тях ISU - така да го кажа.
Виж целия пост
# 722
Итоги Минска: и «грудь в крестах», и «голова в кустах». Субъективные заметки очевидца ЧЕ 2019. Часть I
Има информация от Йорик Хендрикс за Луна
Скрит текст:
"У нее травма, и достаточно серьезная. Возможно, что она и на чемпионате мира не выступит".
Europeans 2019, day one,    2,   3 ,   4

От архива Джессика Дюбэ - Брайс Дэвисон. Побеждая обстоятельства

Crossing Arms ама как ми липсва Icenetwork на фигурнопързалния фронт. Въобще не обичам и не отварям и не са ми и в отметките и няма и да бъдат  nbc  и някои  други конкретни медии а Jean-Christophe Berlot  пише явно по такива  Close.
Рубриката му Behind the scenes 1 ,   2 ,   3 ,   4
И като споменах медии    ISU and Infront pair up for new media rights partnership
"Не знам защо" но силно подозирам че това не е добра новина.
Виж целия пост
# 723
Eто,  обещават ни нова волна програма за Александра Фейгин още този сезон за двете СП. Дано се получи добре. Но още по-важно е Саша да е здрава и да попива този опит. Един сезон с толкова големи стартове. Споменатия турнир е
София Трофи


Вивека Линдфорс
Евгения Тарасова
Нейсе интервю само с нея. Като дует напоследък достатъчно "бисери" наръсиха, дори от PR точка. Проблемите ясни но преодоляването им ......
Does Figure Skating Really Need Age Minimums?
Руското национално първенство на юньорите 31 января - 4 февраля
В ютуб на канала на федерацията ,а и не само,  ще има картина, даже подчертават без коментатор  Mr. Green
Като продължение на темата за възрастта- Фейгин, Самодурова и Загитова са набор 2002.
Виж целия пост
# 724
Току що видях в директната транслация от Перм Косторная, чудесно изпълнение на кратката. Гледам я с естетическа наслада и чукам на дърво, за много неща.
Таблицата


Нашата Мао в презентацията на новия филм за Мери Попинс.
Промъкнала се е все пак през цедката на тубата новата волна   програма на Парсънс.
This is my program: Rika Kihira  и https://www.isu.org/figure-skating/news/interviews-fsk/12434-rik … ?templateParam=15
Луна Хенрикс
Брейди Тенел
Виж целия пост
# 725
 ooooh!  http://www.isuresults.com/events/cat03109042.htm   Crossing Arms
Без севернокорейския и австралийския дует останахме на 4К. 9 броя.
Сега на руското юньорско видях 11 изпълнения от спортни дуети и то с достатъчно качество за нивото им към момента. Съглсна с класирането на кратката. То вчера и на ритмичния танци се съгласих с Новак и сие.
Виж целия пост
# 726
Народно творчество:
Чемпионат Европы 2019: Когда уходит эпоха
Итоги Минска: и «грудь в крестах», и «голова в кустах». Субъективные заметки очевидца ЧЕ 2019. Часть II

След издевателството над мен като зрител от страна на снимачите -профани на ЕП и ам. първ.  в събота ранния следобед съвсем случайно засядайки пред екран видях, че тече директна транслация от руското юньорско първенство и пуснах да видя от любопитство но без план да се загледам. Графика на състезанието също не знаех. Честно казано по-скоро нямаше да гледам фигурно до 4К. Само че се получи друго. Транслацията и заснемането се оказаха мехлем направо. Снимане на изпълненията с една камера, разположена горе долу на прилично място и залата чудесно осветена за снимане. Гледах направо с кеф след знаменитете "мастити" телевизионери с камери тук, там, от покрива...от мазето  Close.
А надписа "впермитепло" допълнително ме  Laughing периодично.
Случайното ми гледане почна с кратките момичета, оказа се че съм ги "хванала" по средата на първата група. И след тях кратките танци. Вчера нацелих пак волните момичета и кратките спортни. Днес последните 4 волни танца и последните 4 волни спортни. Юношите нещо пропуснах , то с Перм 3 ч разлика и баш обед-предиобед. Но в класирането на челно място виждам ново за мен лице така че допълнително ще се запозная  с Даниил САМСОНОВ.
При момичетата на челните 3 места познатото трио. Обаче отделно да похваля учениците на треньорския щаб на Панова и сие и на Давидов и сие. Ксения СИНИЦЫНА бе ново за мен лице и още на кратката програма се постарах да я запомня а на волната затвърди доброто впечатление. На 5 и 6 -о място две познати от юньорското гран-при  давойки. И след тях Тараканова. Определено води борба в момента с пубертета и дано се получи. От 18-е момичета Тараканова видно с най-голям проблем с настъпилите ръстови промени. Видя се и как е пораснала реално и Трусова, съпоставимо с околните на ръст. За показаното качество е излишно да се говори. Достатъчно е да се погледнат бегло протоколите.
В танците първите три дуета според мен на база показаното в по 2- те им изпълнения са правилно подредени. На кратката Шевченко-Еременко определено изпъкнаха с много добрата си физическа подготовка, това мен ме впечатли. Макар че танците за мене не са добро ОФП а друго би трябвало да е най-важно а този дует е още с разлика в повече м/у партньорите във владеенето на кънките , така да го кажа. Но на останалия фон разбирам все пак с какво "дръпнаха" и защо се първи именно те.
В спортните дуети триото е закономерно и очаквано. Мина се без неприятни изненади. От непознатите ми лица запомних Алина ПЕПЕЛЕВА / Роман ПЛЕШКОВ и по-точно партньорката. Дуета като гледам и той е май без троен за сега обаче.
Кратки видеоинтервюта с участниците https://www.youtube.com/channel/UCDUtVEy6dcIS0NsC9Uex8hQ/videos

ice talk   2019 GEICO U.S. Championships Recap
Виж целия пост
# 727
E не, то направо пародия със спортните дуети -останаха 8 в предварителния списък на 4К. http://www.isuresults.com/events/cat03109042.htm
На СП колко ще се съберат?!

Дойде ред в календара и на София трофи
Виж целия пост
# 728
Даниил Самсонов
Мария Сотскова


И така местим се в Анахайм.


Таблицата
10 часа разлика.
Начало четвъртък 22,30 кратки дами и т.н. Спортните дуети са все още 8  Mr. Green. Странен график на турнира. Но поне е нещо за американски турнир да завършва с танците а не ..... Май е за първи път, да не повярва човек , сетиха се те  Whistling
Коментар по състава:
Дами
22 до една познати ако не от сеньорите то от юньорите. Да видим как ще се получи на това състезание конкуренцията м-у трите дами от Япония , САЩ и  Корея.
Мъже
С интерес очаквам да видя до къде са стигнали не първия ешалон, който виждаме гаранирано на големите стартове а останалата гвардия. Всички до един от 26 познати имена.
Спортни
Всички чакам на волната  Wink. На път сме да видим Суй-Хан на такъв старт за първи път този сезон.
Танци
За първи път на 4К ще видим след паузата от година "новия " канадски дует. Hong CHEN / Zhuoming SUN е нов , пресен дует от познати лица.    Wanqi NING / Chao WANG от юньорите

Полина Шелепень
Bavarian Open 2019
Виж целия пост
# 729
Junhwan Cha
Официалното превю
Ще гледам на записи първенството. Пожелавам си силно и интересно състезание.
Мъжете останаха 25. Без Chih-I TSAO.
Чемпионат четырех континентов-2019. Восемь на троих
DRAGON TROPHY 2019

https://ok.ru/figureskating
https://www.youtube.com/watch?v=UbbiIQpWdtU
....
На ISU канала ясно че ще има записи.
Виж целия пост
# 730
Видях сега че е трито, блокирано и прочие популяризиране на спорта.......
Поне на https://www.eurovisionsports.tv/isu/figure-skating/  записи, дамите са качени, да видим колко експидитивно мъжете ще качат.

Снощи заради достъпната картина седнах да гледам "лайв" кратките дами. Дикторката и снимачите няма за какво да похваля. Микрофона в K&C зоната някой леко трябва да го побутне, там е но се чува приглушено  Wink. След запълнените трибуни в Минск, почти празната зала в Анахайм се забелязва.
А самото състезание ми хареса, стараха се. Имаше от всичко.
В първата група начало с лебед в ролята Hongyi CHEN. А след нея 4 дами с 3-2 комбинация. Канадското дуо Мале-Остман на националното им първенство пропуснах, въобще дамите не видях там, така че сега за първи път в сезона виждам програмите им и определено ми харесаха. Жалко за падането на 2а на Ларкин защото изпълнението иначе бе инетерсно, "музиката на Майоров" в друго изпълнение, отива ѝ и е интересна на леда. Уилямс можеше и без грешка да изпълни кратката а Andrea MONTESINOS CANTU видяна.
Така или иначе всички 22 дами ще видя и на волната.
Във втората група се откроиха Ting CUI и Ерим Ким- двете юньорки. Имат какво да оправят по скоковете си - флипа, той преследва юньорите принципно този сезон  Simple Smile. Повече увереност в изпълнението им трябва а това ще дойде с опита. Тинг може и без спъване а Ерим определено, както чух и треньорите да го отчитат, с повече настроение в изпълнението.
Joanna SO и Amy LIN със своебразни скокове.  Ейми с Рафа мъчат каскада с луц, може и да се получи. Но скоковете си остават гледка , както и тези на Ханъл Ким. Alisson Krystle PERTICHETO но този фон с добри скокове.
В третата група блеснаха Килани и Ън Су. Драма предложиха Шартран и Ханъл. Брукли и И Кристи с доста по-добри изпълнения относно себе си съм ги виждала.
Килани също със своеобразни скокове но много чар и напор. А и този 3 ритбергер-3 ритбергер.
Ън Су с чиста кратка но може да не цели бортика и въобще повече напор ѝ трябва в изпълнението. Но чиста кратка е само по себе си добро начало.
Последната група начало с Елизабет. Можеше напълно на мине без грешката на аксела. Марая ме зарадва с чисто изпълнение на кратката и силно ѝ стисвам палци и за волната, трябва да събере двете програми хем и у дома. Рика с големи предварителни перипетии, ръка на тренировка там, кънки от 2 чифта и ......след началния срив желязна до края. Така бе и финално Маи. Въобще големи вълнения и при трите японски дами. Защото и Каори загуби в самия край концентрация на последния пирует  Whistling. Дано се отпуснат на волната. Каза оптимиста. Ама дано. Но въпреки грешките аз съм доволна от тях. Брейди бе предпоследна на леда и направи кратката си без да трепне, напълно чисто. Rebirth.
Доволна съм от програмите,  които видях на това състезание. Има много които ми харесаха, разнообразие и интересни.
Цитати от първите 3 в класирането
Виж целия пост
# 731
Малко за кратките мъже- тези които видях. Но първо видях протокола на Донован и се зарадвах, много, скочил си е аксела човека и е набрал техминимума за СП. Това ме подсети че туй остава проблем при канадските дами. Вчера Остман за стотна не набра минимума,  ooooh! егати и съдийството.
Брендън колебливо до тук в сезона и днес и то от нерви а не от нещо друго остана без сингъл скока  ooooh!. Томоно като изключа аксела се вкара във филм, омазвайки останалите скове, прекалено напрегнат ми се видя излизайки на леда и дори играчка не си взе на края. С треньора му нещо рошави в повече. Въобще не в добра кондиция днес е тима  Wink. Хиваташи определено този сезон има напредък в презентацията, а какъв беше  Whistling, омаза нещата но дебют при сеньорите на това състезание , близостта на националното му, чака го и ЮСП, така че бива днес. Да го видя какво ще събере на волната при батковците. Кейджи тире Гери Мур днес пак тежко, да видим до края на сезона ще направи ли изпълнение на тази програма както миналия сезон- помня че на 2 пъти я събра миналия сезон и бе чудесно.
Наш Донован Карило с чиста кратка, бавен но останалото почти добре, а предвид всички подробности Донован е герой. Интересно на колко още големи старта този сезон ще участва той. Не ми се смята за ЮСП. Браво на двамата с треньора.
Leslie Man Cheuk IP,    Mark WEBSTER, Harrison Jon-Yen WONG, Micah Kai LYNETTE,    Micah TANG видяни.
June Hyoung LEE в борба с всичките си скокове. He ZHANG себе си.
Бо, страдащия младеж този сезон, видимо е пораснал като излъчване/лице, за начало луца със степ- аут но поне не в бортика. Четворната комбинация що годе добре и т.н. Наш Бо отговаря за Бийтълс тази година Чакам с вяра да му мине кризата. И за жалост не вярвам да видя тазгодишните му програми като хората а те заслужават  Confused.
Шома предвид обстоятелствата събра някакъв конкурентен контент. Само аксела се получи добре. Не че ме питат но защо е на този старт а не се "кърпи" за СП е загадка за мен.  Tired Да видим какво от саможертва ще събере на волната  ooooh!.
Ча с много добро изпълнение и реално sb. Да продължава така и на волната.
Джейсън в борба с аксела си . Останалото много добре.
Винсънт о чудо в протокола без отметки разни по елементите. Днес само той с комбинация 4 луц. Като изключа съдийството изцяло, голямо браво днес на Винсънт. Но когато е в добра форма и скоковете се получат добре нещата изглеждат много добре и изненадана не съм. Просто го чакам отдавна да се посъбере в едно с всичките си плюсове. Да видим как ще е на волната и за какво и как сили ще стигнат.
Днес двама с по 2 четворни в кратката Бо и Винсънт. При Брендън не се получи.

Каква била тайната  ooooh!.
https://www.cbc.ca/player/play/1439326275717 с прокси става.
https://www.cbc.ca/player/play/1435588675729 има архив
Безсрамниците от ISU още на ису-канала не са качили мъжете.
Иначе https://www.youtube.com/channel/UCZL5TMKl3_fSWyllruyyPsQ/featured пак обещава, снощи гледах направо там, но сигурно изначално днес ще го блокират.
Виж целия пост
# 732
Допълвам се за мъжете.
Ендрю Додс надскочи себе си , постигна тех.минимума и за СП на кратката , остава му на волната. Но преди това днес е на леда в танците. Този път милост към него и няма в един ден 2 старта.
Канадското трио по-добре във всеки случай от дамското им. Като се сетя за Шартран .....
Кийгън  себе си от този сезон, след началота на сезона чисти изпълнения мираж, а и къде му е шапката?! Личи им опита, липсата на такъв по-точно, плюс разбира се и други фактори. Но Кийгън си е Кийгън на леда.
Нам, относително себе си след кризата, днес прилично, отигра я кратката.
Надо не разбрах на френски какво бурно говореше след края на изпълнението. След първия скок му стана тясно леденото поле. Тази висока негова конструкция ми е направо страховита да я гледам в скоковете  Crazy.
"Щастливеца", който няма да е на волната също видях. Но за жалост и съотборника му Джулиан днес направо "окапа".

Днес спортните започват в 21,45 ч
С прокси ще гледам на CBC sport  с гоооооолямо нежелание. Не понасям северноамер. тв. Заради тях днес е трито. И даже и това  за което нямат права - европейското    Close Close.
Виж целия пост
# 733
Спортните дуети във формат гран-при.
I
Първите 2 дуета да не ми се сърдят но чиста акробатика. Тара-Дени поне с опит и сремеж към програма. Презентацията своеобразна. Тара е в регрес този сезон. Емоционалността ѝ в повече само подчертава недостатъците ѝ/ слабите и страни а те не са една и две а и са трайни. Да видим какво ще съберат на лебеда  Whistling. 3-4 пункта поне от оценката не разбрах  Peace. Въобще силно ми се напомни къде сме на състезание и защо Винсънт чудодейно отличник по протокол.  Tired. Някой който изпъкна и е напълно за хвалене в тази група са Уолш-Мишо. Все едно съвсем нов дует гледах днес с техните имена а не този от началото на сезона. Заслужено напълно sb и много ми е интересно какво ще съберат на волната. Браво за днес. Да се обнадеждят в първия си сезон при сеньорите с това изпълнение и да продължават да дълбаят туиста, макар че ръстово не е лесно.  
II
Суй-Хан чудесна програма. Като изключа скока , доста прилично първо изпълнение след принудителната пауза.  Ясно че въобще не са в оптимална форма а и явно няма как към дадения момент  Confused. Здраве и пак здраве и да видим волната програма.
Пън-Дзин  3Т скочен! И колко жалко след това за изхвърлянето  Crossing Arms. Чудесни в тази програма.
Двата дуета поне по 3 критерия съвсем друга лига на предишния и да не ми се сърдят но и на целия останал фон.
Само дето скоковете струват вече много скъпо та не знам как ще я кара китайския отбор.  Confused
Ашли -Тимъти с прилично изпълнение като за тях.
Кирстен-Майкъл щастливците днес. На фона на грешките те общо с най-малки.
Днес видях хубави паралелни въртения и изпълнени прилично.
Интересни са решенията за начало на програма с  тодес/спирала на смъртта. Някак си се приковава вниманието за начало поради неспецифичността  Simple Smile

https://ok.ru/live/1143363804852  танци
Виж целия пост
# 734
Гледайки ритмичния танц на края мърморех каква крачка назад са промените в съдийството за този сезон. Определено. Когато техническия панел свещенодействаше ми бе по-добре, по-лесно се улавяше тона за песен, по-лесно се виждаше от кой, кога е разминаването м/у картина и оценки.... въобще ми бе по-ясно, дори когато не бях съгласна.  Сега пълна вакханалия на съдиите, до степен очевиден позор, пародия , цирк и пр. Смотана гледка. Добре че съм с тренинг та мога , макар и не винаги лесно, да отделя картината напълно от съдийската "работа". Но това коства направо труд/сили, така зрители трайни не се печелят  Peace. Край на лиричното отклонение  Peace.
Какво видях в ритмичния танц?
I
За начало ахнах /  Party. Като гледах списъка участници ме домързя да проверя кой по- точно визуално кой е в новия китайски дует от познати лица. И воала. Китайската федерация в междусезона съединила танцувалната партньорка от дуета Hong CHEN - Yan ZHAO и танцувалния партньор Zhuoming SUN от дуета  Yue CONG -Zhuoming SUN и резултата е дует от двама танцувални партньори. Идилия. Де да можеше така да се прекрояват и други дуети, в които по безброй обстоятелства единия партьор с години "дърпа" "дървената" половина от дуета и ние сме наказани да преглъщаме гледката. Към момента гъмжи от такива дуети  Stop Peace. Та    Hong CHEN / Zhuoming SUN поставиха чудесно начало на ритмичния танц, гледката направо бонбон. Чакам ги на волната с голямо любопитство.
А и започнахме от танц едно с екипа Haguenauer и сие  Laughing. Кулминацията бе в група 2. До преди финалното изпълнение се  newsm78 Thinking, че гледам 4К без Зуева, Шпилбанд, Камерленго, Киляков и сие.......................... и добре , че Игор се появи за цвят до Морозов. Какви времена! Крайно време за свежи промени  Naughty Mr. Green
Matilda FRIEND / William BADAOUI идея по-добра гледка от миналата година на 4К. Wanqi NING / Chao WANGса юньорите, които миналата година гледах на гран-при и СП в София. Не могат да не се запомнят в този им вид  от миналия сезон с тези костюми в латино танца с реплика към Пешала-Бурза. Интересна и подходяща за тях хрумка за танц този сезон .
Ендрю Додс отличник. С Кери набра световен техминимум и в ритмичния танц и гледката от негова страна не бе зле. Кери се стара повече от миналата година да не му пречи.
II Мари-Франс и сие
Misato KOMATSUBARA / Tim KOLETO с не най-доброто им изпълнения в сезона.Laurence FOURNIER BEAUDRY / Nikolaj SORENSEN с добро изпълнение на международния им дебют в нова роля. Но как фрапира разликата м/у Лорънс и Николай и как много и забележимо работеше над себе си Лорънс последните 3 години. В момента просто е чудесна и я гледам с кеф на леда. Хубав танц. Соренсен да се стяга сериозно. Кейтлин -Жан -Люк признавам , че от началото на сезона са ми странна гледка и всеки път ме оставят с противоречиви впечатления  Thinking. Е не ми харесва образа на Кейтлин този сезон в програмите им и това е. Търпеливо чакам да ги видя следващия сезон как ще са на новото място след тази начална година.Shiyue WANG / Xinyu LIU е добре че минаха без щети при сбоя на туизлите. Отива им тази програма определено и си я чаках.
Въобще трите кратки програми на китайския отбор доста кадърно подбрани. Наблягащи на силните страни на дуетите и не на слабостите. Браво за това.
III Тежката артилерия
За начало Пайпър-Пол. С промени тук таме из  танца. За мен си е естетическо удоволствие наблюдаването на промените в развитието на сезона в техните програми. И пак и пак. За такова нещо опрощавам всякакви недостатъци и сбоеве в техника  Stop   . Без окото ми да мигне  bowuu Mr. Green   
Нататък 3 познати изпълнения от 3 дуета акули. За недостатъците в тези дуети за разлика от първия въобще не съм склонна да мижа  Laughing. Ама въобще.
Медисън-Зак не знам какво въобще правят след началото на сезона, вместо в прогрес те за мен са в регрес. От краткия им танц ми останаха едни безкрайни шпагати, ту тук,  ту там  ooooh!. Умора направо ми лъха от тях. Вярно че скоро бе знаменитото им национално все пак. Отчитам това за целия американски отбор.
Чок-Бейтс свежари. Напълно ясно защо и как но не мога да не призная , че се включват в сезона поовече от добре. Чудесно като за тях изпълнение на програмата. Браво.
Кейтлин-Ендрю себе си с туизлите. Тангото е чудесно. И те прилично включване в сезона. Но все пак Ендрю  Whistling.
Като цяло съм доволна. Доста добри програми. Скорост, майсторство достатъчно а и съвсем приятен почти гран-при формат. Очаквам волната гала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия