Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раждане и майчинство в Англия

  • 31 988
  • 191
# 180
Честно казано не знам, аз двата пъти минах през джипито, той ме регистрира в желаната болница и ми даде телефон на community midwife. Аз ѝ позвъних и избрахме дата. ( понякога първото посещение е у дома, понякога в техен кабинет). Позвъни утре в твоята ДжиПи практика и тези от рецепция ще те насочат.
Виж целия пост
# 181
Благодаря Веджи.
Ще звънкам да видим какво ще кажат. Wink
Виж целия пост
# 182
Аз първо казах на GP и направо получих писмо с час в болницата. Първия час беше с акушерка да кажем която само ми направи картона. Въпроси за разни болести в моето и семейството на мъжа ми. След това получих писмо с  час за скан. После получих за час с акушерка който беше на друго място но се водеше като част от екипа на болницата е която родих. След първия час с акушерката вече тя ми даваше часове на всеки две седмици. Имах 3 скана защото моя син беше решил, че няма да им покаже всички органи е един ден. Получавах писма за всеки скан. А акушерката си ми даваше часове при прегледа. Ако мога с нещо да помогна само кажи
Виж целия пост
# 183
Благодаря ви момичета. За сега чакам писмо от болницата за първи преглед. Ако се сетя нещо ше ви питам Hug
Виж целия пост
# 184
Получих писмо за час на 29 май, и то по телефона....
Виж целия пост
# 185
Не е проблем, че е по телефона, често потвърждения за часове се получават там Simple Smile
Виж целия пост
# 186
Не, аз имах предвид, че самият апойнтмънт ще е по телефона, но може би е по-добре към момента да не се разхождам по болници. Така или иначе те май не преглеждат с ехограф на първия преглед, а чак към 11-12 седмица 🤔
Виж целия пост
# 187
Да първата среща е един въпросник, който ти е към книгата която ти дават по време на проследяването на бременноста. Определено може да е пи телефона и не е необходимо да ходиш на място предвид ситуацията. Всичко ще е наред, важното е да сте здрави.
Виж целия пост
# 188
Здравейте! Нуждая се от информация и съвети. Бременна съм в 30 г.с. От 2.5 години съм в Англия, близо 2 г. работих в един супермаркет. Напуснах когато разбрах, че съм бременна понеже работата ми беше тежка ( имам предишен спонтанен аборт). Веднага след това се регистрирах като self-employed, за да нямам прекъсване (понеже така ме посъветваха). Та сега покрай този вирус стоя и чакам, не знам кои са следващите стъпки, които трябва да предприема и дали съм постъпила правилно. И как става плащането на данъците при self-employed? Разбрах, че HMRC трябва да ми пратят данъчна декларация преди м. Април, но не съм получила такава. Общо взето съм в неведение. Ще се радвам, ако някой може да ми помогне.
Виж целия пост
# 189
Вие трябва да подадете данъчна декларация за приключена финансова година, не HMRC, съответно ще вземете майчинство, ако имате нужните седмици вноски. Свържете се със счетоводител, възможно най-скоро. Има глоби, ако не подадете данъчна декларация навреме.
Виж целия пост
# 190
Veggie, не става ли онлайн да си попълня и изпратя декларацията или непременно счетоводител трябва да ми го направи? И как е английското наименование на тази декларация?
Виж целия пост
# 191
Да, може и сама, tax return се нарича, но в случая ако се засича емплоймънт и селф в една година е малко по-сложно.
Счетоводител ще обясни и даде съвет, за майчинството също е специфично. Ето тук пише всичко за селф-емплоймънта:
https://www.gov.uk/self-assessment-tax-returns
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия