Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 89 811
  • 685
# 15
Добре де аз какда го издокарам моя да стане като на Берьозка ?
При вас получава ли се така на вкус?
Виж целия пост
# 16
В понеделник ще изпращам гъба по Еконт, приготвила съм за 2 дами, които ми писаха, мога да правя на още 3-4 човека поне. Който иска да ми пише на лични.
Виж целия пост
# 17
Аз пък не разбрах за каква гъба иде реч.
За тибетска гъба, която прави кефир. Виж на 1 ва стр
Като кашкавал ли е това "кефир", какво е? Simple Smile Не съм яла до сега. А "тибетска гъба" е растение гъба или някакви микроорганизми за закваска??
Темата беше предложена от редактор на начална страница на форума.
Виж целия пост
# 18
Тибетската гъба е гъба и не се яде! С нея се приготвя напитката кефир.
На първа страница в темата има инфомация, снимки....
Виж целия пост
# 19
Тибетската гъба е гъба и не се яде! С нея се приготвя напитката кефир.
На първа страница в темата има инфомация, снимки....

Разгледах, уж... Това дето прилича на извара ли е гъбата? Само едно ли е предназначението на тази гъба? Като се сложи в прясно мляко се разлага ли? На какво има вкус кефирът? На айрян ли? Всъщност, пиете кефир като един вид пробиотик ли?
Виж целия пост
# 20
Гъбата (м/у карфиол и оризови зърна на вид) кваси прясното мляко. Расте в млечна среда, не се разлага, а се размножава в млякото (розичките и оризчетата се увеличават). Самото подквасено мляко е кефирът, пием го като айрян, добавяме в кексове, палачинки... Кефирът е много по-богат на пробиотици, фолиева киселина и други от киселото мляко (особено пък от купешкото, дето по цял месец не вкисва!).
Виж целия пост
# 21
Ако кефирът ви е станал много кисел, най-вероятно е по-топло в помещението, което го държите и става готов много по-бързо!
Виж целия пост
# 22
Ако кефирът ви е станал много кисел, най-вероятно е по-топло в помещението, което го държите и става готов много по-бързо!
Моят стана горчив
Виж целия пост
# 23
u
Цитат на: Small Simple Smile Smurfieta
[/quote
Моят стана горчив
[/b]
При горчив кефир най- добре да се изхвърли. Понякога ког гъбата е била приспана, докато почне хубаво да работи се получава лошо качество.
 Или темпер са объкали нещо ферментацията.
Виж целия пост
# 24
u
Цитат на: Small Simple Smile Smurfieta
[/quote
Моят стана горчив
[/b]
При горчив кефир най- добре да се изхвърли. Понякога ког гъбата е била приспана, докато почне хубаво да работи се получава лошо качество.
 Или темпер са объкали нещо ферментацията.
3 пъти я правих и е така все горчива.
Виж целия пост
# 25
до 5-6 пъти горчив кефир се изхвърля
Не бих го пила горчив!
Ако не се оправи, не знам, аз бих изхвърлила гъбата. Но нека и др да кажат. Нали не го обработваш с метални прибори?
Виж целия пост
# 26
А не може ли да е от прясното мляко? Какво прясно мляко ползвате?
Виж целия пост
# 27
до 5-6 пъти горчив кефир се изхвърля
Не бих го пила горчив!
Ако не се оправи, не знам, аз бих изхвърлила гъбата. Но нека и др да кажат. Нали не го обработваш с метални прибори?
не

Олимпс
Виж целия пост
# 28
Аз гледам прясното мляко да е UHT за да не се развали като седи 24 часа на плота Simple Smile Млечните продукти на Бор Чвор имат този проблем кашкавала и сиренето им станаха горчиви а преди години не бяха сега може и да са ги оправили но аз вече не купувам от тях та и кефирената гъба трябва да се мие знам ли не съм се сблъсквала с този проблем Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Аз гледам прясното мляко да е UHT за да не се развали като седи 24 часа на плота Simple Smile Млечните продукти на Бор Чвор имат този проблем кашкавала и сиренето им станаха горчиви а преди години не бяха сега може и да са ги оправили но аз вече не купувам от тях та и кефирената гъба трябва да се мие знам ли не съм се сблъсквала с този проблем Simple Smile
Къде го гледаш това UHT аз не съм обърнала внимание за сега
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия