Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Система за пречистване на вода

  • 7 090
  • 41
# 15
Не знаех че има процес на последваща минерализация. Може ли.да кажете как става това.

Аз бях чела че водата след обратна осмоза има неподходяща киселинност
Виж целия пост
# 16
Водата, която епреструктурирана с обратно осмоза, не трябва ли да е алкална? Та нали това е целта на тези системи-хем да я пречистят, хем да я направят по-алкална? Понеже била на демонстрация на такава система и определено се вижда колко е по-алкална. Както и разбрах колко е важно електропроводимостта да е положително число.
Виж целия пост
# 17
Би било добре да се включи в темата някой информиран без да е изкушен от информацията рекламира щата продукта
Виж целия пост
# 18
Водата, преминала само обратна осмоза без допълнителна минерализация, е киселинна. Затова след обратната осмоза преминава през минерализиращ филтър. Някъде бях чела, че е от доломитни скали или гранули калциев карбонат.
Българските фирми използват полските минерализатори AIMRO.
https://pavirani.com//sites/pavirani.com/files/uploads/AIMRO.pdf
Това, което мен ме притесни, е, че минерализацията ми се струва много по-висока от изворната вода, а уж трябва да е обратното. Поне на трапезните бутилирани води не съм забелязала силна минерализация.
Всъщност не може май да се измери с точност минерализацията, защото водата преминава бавно през филтъра за обратна осмоза и затова са направили така, че да се събира в контейнер. Първите чаши ще са престояли по-дълго в контейнера, съответна и в минерализатора и водата ще стане с по-висока минерализация. Ако я източим, тогава няма да има време да се разтворят много йони и ще е слабо минерализирана.

Някои системи имат и йонизатори, които допълнително алкализират водата, така че киселинността не е проблем.

Другият недостатък на обратната осмоза е, че на всеки литър вода в канала се изхвърлят 4 литра. Това ми се вижда адски тъпо, при положение че има страни, които няма какво да пият.
Виж целия пост
# 19
Много много благодаря!!!
Виж целия пост
# 20
Здравейте, не намерих по-подходящо място да попитам и не намерих тема. Попаднах на системата за пречистване на вода Hygea Water и сериозно се замислям да си я вземем. От една година сме с филтърна кана Аквафор, но преди седмица пих чиста изворна вода и просто разликата се усеща. Изворната вода е някак по-мека и утоляваща, а тази от каната имам чувството, че само ми изпълва корема.
Та, търся мнения за 7-степенната система на Hygea, иначе прегледах коментарите на страницата им и имаше само доволни.
Виж целия пост
# 21
Здравейте, не намерих по-подходящо място да попитам и не намерих тема. Попаднах на системата за пречистване на вода Hygea Water и сериозно се замислям да си я вземем. От една година сме с филтърна кана Аквафор, но преди седмица пих чиста изворна вода и просто разликата се усеща. Изворната вода е някак по-мека и утоляваща, а тази от каната имам чувството, че само ми изпълва корема.
Та, търся мнения за 7-степенната система на Hygea, иначе прегледах коментарите на страницата им и имаше само доволни.

Здрасти, аз съм от недоволните от тази система.
Поръчах си каната и 2 филтъра,  първо не ми хареса вкуса на водата, не ми харесва също и от Брита. Но да подчертая , че всичко е въпрос на вкус. Но това, което ме отказа, е че в каната като стоеше водата започнаха да се появяват бели ивици, които си мисля, че бяха от варовик , а на мен ми е точно това целта. Да пия нещо, което  е чисто. А при каната на Брита, години я ползваме, няма никакви такива наслоявания, но майка я ползва редовно. А на мен не може да ми замести вкуса на мин.вода Девин например. И тъй като ми омръзна да мъкна минимум 6 л бутилки от повече от 10 г съм в търсене на филтрираща система. Е, тази Higea Water  не беше мойта. И като им писах на мейла просто да спрат да ми пращат реклами и написах и горното обяснение , защо  не ми харесва тяхната вода, почнаха разни си обяснения, как Брита всичко филтрирала, а тяхната била избирателно, не можах да им схвана идеята. Но запомних, че можело да ми върнат парите, ако съм им направила рекламация, на мен обаче не ми се занимава.

Та ще ви помоля, ако имате опит с някакви филтрираши системи, които наподобяват "Вкуса и свежестта " на Девин да ми кажете. Та после иди ми разправяй, че водата нямала вкус Wink
Виж целия пост
# 22
 Здравейте, много се радвам, че има и тема за обсъждане на такива неща. Ние вкъщи от скоро използваме системата на Аквафор с обратна осмоза. Закупихме я от един много коректен онлайн магазин. Хората бяха изключително любезни и търпеливи да ни отговорят преди покупката на всички въпроси.
Скрит текст:
С две ръце ги препоръчвам,ако някой се интересува да ми пише на ЛС. Не написах нищо тук умишлено за да не ме обвинят в реклама, а и модераторите напоследък са адски стриктни. И ги разбирам де, това им е работата...
Доволни сме до момента много , вкуса на водата ни харесва и е сякаш една идея по-мека и вкусна от минералната вода. Цената е сравнително добра и оправдана за нас. До момента ни е спестила мога да кажа доста добри пари от бутилирана минерална вода. Също ни спести и носенето на 10 литровите бутилки от магазина до вкъщи. За филтрите не съм много на ясно как се сменят и кога. Мисля тези дни да им звънна да ги попитам кога точно трябва да става подмяната. Обясниха достатъчно подробно как да я свърже мъжа ми и той даже каза,че било учудващо лесно.
Та сега цялото домакинство сме доволни и улеснени. Даже свекървата взе усилено да разпитва за "оная работа с водата" и се очертава скоро май и нея да я оборудваме!
Виж целия пост
# 23
А за Канген какво мислите? Някой има ли вкъщи?
Виж целия пост
# 24
Повдигам темата, тъй като има малко препоръки и още не се решавам да купувам
Виж целия пост
# 25
Сложихме система от Павирани, но още съм със смесени чувства.
Трябва да се има предвид, че се монтира трудно и трябва някой технипески грамотен, който да я сложи.
Заема доста място под мивката.
Не трябва да изсъхват филтрите. Ако се пътува 1-2седмици, трябва да се киснат в някакъв разтвор.
На 6месеца се сменят едните, на година другите.
За вкуса нищо не мога да кажа. Вода като вода.
Основният ми аргумент беше да намалим употребата на пластмаса, но тепърва ще видя дали разхищаваме много повече вода.
Ако човек има възможност да си пълни от някъде, ми се струва по-добра идея.
Виж целия пост
# 26
Аз в крайна сметка си взех кана Брита, върши идеална работа за пиене, чай, кафе, за ютията, за готвене. Много съм доволна. Купувам си двумесечни филтри, не са скъпи.
Виж целия пост
# 27
В офисът използваме сложна система с обратна осмоза на "Аквафор", а вкъщи ползваме техните филтърни кани. И от двете сме доволни.
Виж целия пост
# 28
Ние сме в къща, сложихме система за цялата вода https://pavirani.com/%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0_ … e_multi-7843.html
почти година сме с нея, на мен ми беше основно за варовика, става за пиене, но трябва да се регулира правилно процеса на омекотяване т.е. да се знае колко точно е твърда водата също и пречиства доста добре.
Виж целия пост
# 29
И аз се интересувам. Имаше една пловдивска фирма с добра оферта, ама сега не мога да я открия.

Хидро Хикс България се казва Relaxed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия