Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Система за пречистване на вода

  • 7 090
  • 41
# 30
А какво мислите за системата за пречистване на вода на Цептер? И ние сме в процес на ремонт на къщата ни и ми се иска да помисля за качеството на водата за пиене.
Виж целия пост
# 31
Нереално скъпи са, според мен. Иначе сигурно е качествена.
Виж целия пост
# 32
Ние  сме с филтрите на Аквафор от две години , водата е супер . В русия Майка ползва с обратна осмоза пак на аквафор , по пречистващ е . И искам да ви кажа че специално при тях само като сипя вода от чешмата и от вода от филтъра се вижда колосална разлика , Тъй като в Москва водата е доста кофти
Виж целия пост
# 33
Къде мога да прочета достоверна информация на различните видове системи за пречистване на водата? Това което намирам с гугъл ми звучи като платена реклама на фирмите - не намирам плюсове и минуси на различните системи.
Виж целия пост
# 34
Къде мога да прочета достоверна информация на различните видове системи за пречистване на водата? Това което намирам с гугъл ми звучи като платена реклама на фирмите - не намирам плюсове и минуси на различните системи.


Ето аз имам същия въпрос -  харесали сме ето тези две системи - 

1 - 8 степенна система за обратна осмоза с йонизатор BIOCERA
2-  система за обратна осмоза Platinum Wasser NEO 6 

Как да разбера коя система е по-добра, на хартия и двете пречистват еднакво но ...
Виж целия пост
# 35
Според мен като за начало, човек трябва да се запознае какво съдържа водата, която тече от чешмата. Всяко местно ВИК дръжество трябва да публикува такава информация. Това е специфично за всеки регион. После да се запознае въпросната система за пречистване за какво е най-подходяща- кои елменти филтрира най-добре.
Ето какво казва Софийска вода.
https://www.sofiyskavoda.bg/Temp/LIK_Pokazateli06.2012.pdf
А тук може да се провери какво е качеството на водата по райони в града:
https://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx?a=3

Та мисълта ми беше, че подходящата сиистема е тази, която може да пречисти водата, която вие пиете, а не по принцип.

Например във водата на Драгалевци се съдържат олово, аресен и живак, но в допустими норми, докато в Боянската вода не се съдържат тези елементи:
https://www.sofiyskavoda.bg/QualityWaterDocuments/wq_report_stat … kv_Dragalevci.pdf
https://www.sofiyskavoda.bg/QualityWaterDocuments/kv_Boiana%20_6 … 0February2020.pdf
Виж целия пост
# 36
Ами аз като не знам къде ще живея утре...Предопочитам система която просто пречиства най-добре, а и тези системи който съм посочила горе, сякаш чистят всичко и не виждам разликите...
Виж целия пост
# 37
Здравейте! Ние планираме да строим нова къща. Аз от много години се интересувам от време на време из големите (строителни)магазини: "имате ли филтър за вода за пералня/ миялна?" - нямаха до преди около 2 години, а още не бяхме готови за цялостна система. После се появиха на Аквафор и според мен е доста важно да можеш лесно да си смениш филтрите, да ги има по магазините, монтажът е лесен. Смятам да поискам оферта от тях и от Павирани - като второ най-разпространено име, нещо фамилиарно , поне така ми се струва.
Виж целия пост
# 38
Вече мина доста време откакто имаме нашата система за обратна осмоза от Павирани.
Удобството да не се мъкнат туби с вода е огромно.
Искам да похваля  фирмата за добра воля към клиента. Преди повече от 6 месеца трябваше да правим малка смяна на филтрите и заедно с нея поръчах и филтри за голямата смяна. Сега тръгнахме да правим голямата смяна, но се оказа, че са ми изпратили два филтъра на друга система и не ставаха за нашата. Нямах касова бележка вече. Филтрите бях порчъвала по телефона, а не от акаунт. Не очаквах, че нещо ще стане, но реших да им звънна за всеки случай. Много ме зарадваха, като казаха, че няма проблем- да ги върна за тяхна сметка и за тяхна сметка ще ми пратят правилните. Така и стана.
Виж целия пост
# 39
Здравейте,

някой с нови мнения да сподели ако е възможно?

в момента гледам:

http://www.bluefilters-bg.com/bg/catalog/sistemi-s-obratna-osmoza-za-doma
https://purewater.bg/bg

https://diosystems.bg/sistema-s-obratna-osmoza-bez-razshiritelen … metar-lcd-displey

ще се радвам на коментари,

благодаря
Виж целия пост
# 40
Вкъщи ползваме системата на Павирани - нищо лошо не мога да кажа.
Разликата с непречистената и омекотена вода в началото беше доста осезаема - усещах положителна разлика на кожа на тяло, скалпа и косата.
Виж целия пост
# 41
Здравейте. Може ли някой да ми препоръча филтър за пречистване на вода, който се слага на самата лебедка на чешмата(по възможност алкализиращ). Благодаря предварително !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия