Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ринопластика

  • 17 869
  • 101
Здравейте,
Искам да се подложа на ринопластика, но четох доста стари теми свързани с темата, та пускам тази с цел да добия възможно по-актуална информация относно опита на пластичните хирурзи тук в Бг.
От доста прочетени мнения останах с впечатлението, че проф. Джамбазов е един от най-добрите, но при него се записва час доста трудно. Какво ви е мнението за д-р Ангел Енчев?
Ще се радвам да прочета възможно повече мнения (надявам се и по-актуални)

Поздрави.
Виж целия пост
# 1
Здравей, аз също планирам да си направя ринопластика съвсем скоро, но още не ми достига смелост. В последните години съм изчела всичко възможно по темата и съм изгледала милион видеа в Youtube. Аз също съм се насочила към Джамбазов, но наскоро видях негово дело и носът изглеждаше прекалено изкуствено и се разколебах. За Енчев по никакъв повод не бих те насърчила, тъй като рекламата при него е в пъти по-важна от здравето на пациента. Две приятелки са си правили операция при него и двете имат проблеми с дишането вече 3 години след процедурата. Той е естетичен хирург, а е изключително важно докторът да бъде и УНГ специалист.
Виж целия пост
# 2
Къде приема проф. Джамбазов?
Виж целия пост
# 3
Здравейте! И аз обмислям от доста време ринопластика и ми е от полза да прочета мнения.
3500  Eвро за Енчев не бих хвърлила, за да се разхождам с нос на златка. Турските специалисти също не са ми опция.
Виж целия пост
# 4
Здравейте,
Никъде не намерих ценоразпис на проф. Джамбазов. Може ли да ме ориентирате горе-долу колко излиза една корекция при него?
Виж целия пост
# 5
За Сафет Кулов някакви мнения? И цени за ринопластика ☺
Виж целия пост
# 6
Здравейте дами, направих си ринопластика и септопластика при Съанимир Георгиев в Русе преди 7 дена. Странно, но в нашия град все още има добри хирурзи. Не знам защо, ако хирургът не е от София, Пловдив или Варна, непременно се счита за некадърен, но нека споделя мнението си и аз Simple Smile Много се колебаех преди да взема това свое решение, но реших да рискувам. Доктор Георгиев (без да му правя излишна реклама) е един от основателите на гилдията на пластичните хирурзи и един от първите (или първия.. ще ви излъжа) в северна България. Ходих на предварителни консултации при него, за да обсъдим формата на носа ми и това, което искам да стане. Оказа се, че в моят случай няма вариант да се постигне исканият резултат от веднъж. Моят нос беше голям, крив(съотвено с изкривена носна преграда, с гърбица, широк в основата, широк и в горната му част по цялата дължина като един правоъгълник вместо нос. Погледнат отдолу беше точно като мис пиги Grinning С две думи като африкански нос, но и върховата част беше почти толкова широка и на всичкото отгоре погледнат в профил пак беше голям.  Решихме за момента да изправи носната преграда, да махне гърбицата, в горната част между очите да го стесни, да стесни надолу върховата част (тази, която стърчи) по цялата му дължина, като се разбрахме да не пипа основата на носа, тъй като там работата е за нова операция. Проблемът като цяло е, че имам прекалено дебела кожа и всеки хирург е на мнение, че това е един от най-сложния тип операции в ринопластиката. На всичкото отгоре нямам ясно изразени ноздри отстрани, затова и в момента погледната отпред отдалеч, се сливат върха с основата и изглежда малко като че ли няма връх, но по-отблизо се вижда. Бях подготвена за всичко това и не съжалявам, че се подложих при него или че изобщо легнах под ножа. След година две бих се подложила наново, за стесняване на основата долу, тъй като пък ноздричките ми са малки, но кожата около тях може да обеси човек 🤣🤣🤣 Бих пробвала втората операция при Асен Асенов от Пловдив, тъй като моя позната си прави там нослето и е много доволна, но пък тя имаше за корекция една гърбица и връхчето (нещо, което за повечето хирурзи, които наистина си разбират от работата е елементарна задача)
Виж целия пост
# 7
Здравейте, наскоро преминах ринопластика при Професор Карен Джамбазов. Час се записва много трудно, но след консултацията ми назначи час за операция един месец по- късно. Мисля, че цената е според корекцията която трябва да се извърши, но е около 3500 лева. Прегледите и операцията се извършват в МЦ и МБАЛ “Св. Козма и Дамян” - гр. Пловдив.
Избрах Професора, защото е специалист УНГ и има най-богат опит в тези операции. Вярвам, че ще съм доволна от резултатите. В общи линии за всички лекари в БГ , които правят ринопластики, напоследък във форумите се пишат само лоши коментари. Явно се нуждаем и от голяма доза късмет. Успех на всички!
Виж целия пост
# 8
За Сафет Кулов някакви мнения? И цени за ринопластика ☺
Аз съм му пациентка, отложих си операцията за септември. 900 лева ще се наложи да доплатя, имам показания за септумпластика, доц. Райнов в ИСУЛ потвърди, а така и така съм под наркоза, ще пипнем и естетиката. Ако беше чиста септумпластика, нямаше да плащам нищо. 
Д-р Кулов е от малкото останали уравновесени и обясняващи подробно.
Виж целия пост
# 9
Здравейте дами! Искам да си направя корекция на носа, става въпрос за премахване на гърбица. Може ли да ми препоръчате при кой мога да отида, аз съм се спряла на Джамбазов, но все още се чудя 🤔 ето и снимчица на носа който искам да оправя
Виж целия пост
# 10
Здравейте, и аз живо се интересувам от актуална информация, а най-вече и за цени! За София става въпрос. Аз все още не съм се решила на тази стъпка, а и от финансова гледна точка ще ми се наложи да почакам, но просто искам да се ориентирам горе-долу за какви суми става въпрос? Благодаря!
Имам и друго питане- операцията с пълна упойка ли е? Кога е изписването?
Виж целия пост
# 11
Аз ще пренощувам две нощи в клиниката, операцията е с пълна упойка.
Виж целия пост
# 12
Здравейте, момичета! Преди операцията прави ли се някаква 3D визуализация на носа или направо се оперира и каквото стане?
Виж целия пост
# 13
Пряко включване- не съм оперирана заради пропуски в анамнезата. Консултът с кардиолог беше претупване, а като поисках да говоря с анестезиолог, срещнах учудения поглед на медсестрата. Иначе всички са мили, услужливи и отзоваващи се на повикване с бутона.
Допълнително одеала така и не получихме с придружителя ми във *ВИП* стаята, в която всъщност климатикът не работи.
За вечеря получихме за двама цифром и словом една порция макарони на фурна. Спогледахме се, зачудихме се и излязохме да вечеряме. Това за 80 лева на ден... И си носим кърпи, чаши, лъжици и вилици /всъщност лъжици и вилици защо ли Grinning /...
Виж целия пост
# 14
Здравейте дами, направих си ринопластика и септопластика при Съанимир Георгиев в Русе преди 7 дена. Странно, но в нашия град все още има добри хирурзи. Не знам защо, ако хирургът не е от София, Пловдив или Варна, непременно се счита за некадърен, но нека споделя мнението си и аз Simple Smile Много се колебаех преди да взема това свое решение, но реших да рискувам. Доктор Георгиев (без да му правя излишна реклама) е един от основателите на гилдията на пластичните хирурзи и един от първите (или първия.. ще ви излъжа) в северна България. Ходих на предварителни консултации при него, за да обсъдим формата на носа ми и това, което искам да стане. Оказа се, че в моят случай няма вариант да се постигне исканият резултат от веднъж. Моят нос беше голям, крив(съотвено с изкривена носна преграда, с гърбица, широк в основата, широк и в горната му част по цялата дължина като един правоъгълник вместо нос. Погледнат отдолу беше точно като мис пиги Grinning С две думи като африкански нос, но и върховата част беше почти толкова широка и на всичкото отгоре погледнат в профил пак беше голям.  Решихме за момента да изправи носната преграда, да махне гърбицата, в горната част между очите да го стесни, да стесни надолу върховата част (тази, която стърчи) по цялата му дължина, като се разбрахме да не пипа основата на носа, тъй като там работата е за нова операция. Проблемът като цяло е, че имам прекалено дебела кожа и всеки хирург е на мнение, че това е един от най-сложния тип операции в ринопластиката. На всичкото отгоре нямам ясно изразени ноздри отстрани, затова и в момента погледната отпред отдалеч, се сливат върха с основата и изглежда малко като че ли няма връх, но по-отблизо се вижда. Бях подготвена за всичко това и не съжалявам, че се подложих при него или че изобщо легнах под ножа. След година две бих се подложила наново, за стесняване на основата долу, тъй като пък ноздричките ми са малки, но кожата около тях може да обеси човек 🤣🤣🤣 Бих пробвала втората операция при Асен Асенов от Пловдив, тъй като моя позната си прави там нослето и е много доволна, но пък тя имаше за корекция една гърбица и връхчето (нещо, което за повечето хирурзи, които наистина си разбират от работата е елементарна задача)
Правила съм при д-р Станимир Георгиев две пластики на корема.Не е в перфектно състояние корема ми, но си бях и сложен случай.Д-р Георгиев наистина е добър хирург, но мисля, че носа не му е силната страна.Той предимно прави коремни операции, присаждане на кожа, гърди...За това не го потърсих за септоринопластиката ми и отидох при д-р Кулов.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия