Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Минималистичен начин на живот

  • 311 375
  • 7 912
напоследък много се говори за хора който дори и да имат възможности избират да живеят само с най-необходимото и се разделят с ненужните си вещи.вие как сте трупате ли ненужни вещи.аз се опитвам напоследък да не трупам излишни вещи -така ми е по-лесно при почистване се губи по-малко време, а и лесно може да откриеш това което ти трябва.А и другия плюс е че ти остават повече пари.
Виж целия пост
# 1
Кои вещи са ти излишни?
Някои вещи пестят и време, и пари.
Виж целия пост
# 2
И аз напоследък започнах да се замислям над тази тема и сигнах до извода, че ако не си алчен и можеш да живееш с минимума  необходим за живот ще живееш по-добре. И по-спокойно.
Виж целия пост
# 3
смятам, че е много полезно да се разделим с всичко, което не ползваме. За съжаление, и аз и родителите ми сме задръстили апартаментите с всякакви непотребни неща. Има нощи, в които сънувам как изхвърлям абсолютно всичко ( освен 5 неща) и бутам всички стени. Многото багаж пречи!!! И на психиката, и е трудно за поддръжка.
Виж целия пост
# 4
Жилището ни е малко и ако не изхвърлям редовно, ще се затрупаме, а аз много мразя натрупаните и наджиджкани къщи.
Но...твърде дълго съм живяла "минималистично", така че ако нещо ми се иска и мога да си го купя, го купувам.
С нетърпение очаквам пролетта, да сменя гардероба и да приготвя торбите!
Виж целия пост
# 5
лиляна излишни са ми дрехи които не нося с години ,но не се решавам да изхвърля и когато дойде време да се вадят едните и да се прибират другите тогава за мойте и на детето дрехи ми отива един ден да ги извадя едните да ги подредя в гардероба и да прибера другите .Също много се дразня на майка ми която събира какви ли не неща.
Виж целия пост
# 6
Не бих казала, че съм била по-спокойна когато нямаше нищо по магазините.

Всъщност темата е поставена в Лични финанси. Какво иска да каже авторката? Да харчим по-малко?
Мисля че едно разумно разпределение на финансите носи много повече щастие и спокойствие, отколкото безсмисленото ограничаване.
Виж целия пост
# 7
Аз бих била благодарна, ако споделите как разпределяте бюджета си месечно. Това ще бъде полезна информация за много потребители, сигурна съм Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Аз лично,което нещо не ми"става" или не мога да го обличам,а стои от 1-2 или 2-3 години,го подарявам.Миналата година,всичко абсолютно всичко,което ми е малко или не го ползвам,го подарих-едно на една приятелка,друго на друга.
Виж целия пост
# 9
Колкото и да уважавам минимализма, за мен е мисия непосилна. Твърде разглезена съм от обитаването на "стари къщи" и удобството винаги, когато ми потрябва внезапно нещо (особено за училище), да мога да измъдря адекватно решение от наличния сбирщайн. Раздавам или оставям за рециклиране нови или запазени дрехи, но съдрани такива изхвърлям само след като вече са послужили за парцали.
Виж целия пост
# 10
Ние имаме една циганка чистачка и понякога й оставям пликове пред нашата врата.
Приятелките ми са малко едрички с малко по-големи деца от моите.
Ходя и до контейнерите на БЧК.
Забелязвам, че съм събрала 3-4 шкафа сбирщайн джиджавки, чаши, кутии, дискове и тази пролет и те ще си ходят.
И доста листовки, документи и пр. хартийки.
Виж целия пост
# 11
Когато се местихме в ново жилище,всички вещи-Нужните заминава за "къщата на село",а Ненужните-на боклука.Което можеше да се ползва,за "къщата на село" беше добре дошло.Тъй като там има много място и със сигурност,няма нещо което да не се ползва или да се затрупват стаите...
Виж целия пост
# 12
Ох, аз и за това си мечтая да се преместим в ново жилище! Да разчистим яко тука, вкл. тавана и да занесем в новото само нужните ни неща. И 10 тина порцеланови фигурки и съдове за спомен. Wink
Виж целия пост
# 13
Ами ние сме в апартамент,тристаен.Иначе всеки от нас,има родители ,с по една "къща на село".За това казвам,че имаме място.
Виж целия пост
# 14
Дрехи редовно прочиствам, даже сега съм приготвила един голям плик, но обичам удобството и вещите, които ми го осигуряват, така че не съм привърженик на минималистичния начин на живот.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия