Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 219
  • 884
# 675
Тези мускат тикви са си гадни по принцип, особено консистенцията ми е много неприятна.

а аз се тръшках, че съседите имат по 5-6 тикви, огромни, а аз само 2 и то малки  hahaha

палачинките станаха добре.
сложих само тиквата, яйце и брашно. толкова е водна, че не трябваше да добавям течност.
има още едно парче.
на супа няма как, сложих захарта при печенето  Twisted Evil
някакви сладки или брауни ще забъркам. Whistling
Виж целия пост
# 676
Как се правят тиквените палачинки? Пасира се брашно, тиква и яйца и после в тигана ли? А подправки слагат ли се?

Днес правих червен боб и плодова салата (пъпеш, нектарина, ябълка и боровинков йогурт)
Виж целия пост
# 677
Скрит текст:
Тези мускат тикви са си гадни по принцип, особено консистенцията ми е много неприятна.

а аз се тръшках, че съседите имат по 5-6 тикви, огромни, а аз само 2 и то малки  hahaha

палачинките станаха добре.
сложих само тиквата, яйце и брашно. толкова е водна, че не трябваше да добавям течност.
има още едно парче.
на супа няма как, сложих захарта при печенето  Twisted Evil
някакви сладки или брауни ще забъркам. Whistling
добави 1 банан, орехи, канела, тиквата, брашно, бакпулвер и яйца и ще стане хубав bananna nut brot.  Wink
Виж целия пост
# 678
Как се правят тиквените палачинки? Пасира се брашно, тиква и яйца и после в тигана ли? А подправки слагат ли се?



пасирах тиквата, сложих едно яйце, стевия, малко канела и после брашно и бакпулвер.
аз ги правих на бухти, т.е. не на тънки палачинки, а с лъжицата изсипвам тесто. стават около 0.5 дебели. самото тесто е малко по-гъсто отколкото за палачинки
ако тестото е по-рядко ще станат и палачинки, ама на мен така ми е по-бързо Simple Smile

не съм измислила нещо за вечеря, ще излизаме и трябва да измисля нещо бързо и засищащо.
Виж целия пост
# 679
Ще правя тортелинова супичка. Тортелините се варят в малко повече бульон, може би ще добавя малко сметана, идея масло и синьо сирене за аромат и още по-наситен вкус.
Изкушавам се да си сваря още елда за мен.
Виж целия пост
# 680
Писна ми с това готвене,наистина Blush
Тази седмица - ориз със зеленчуци,руло от тиквички,печени картофи с подправки,шишчета от халуми и два вида чушки,спаначена супа,макарони и студен компот.
Виж целия пост
# 681
Ася, тази тиква е много разпространена тук и става само солена. Аз я правя в тиган с малко олио и сол на много бавен огън.
Някой домакини я правят панирана с олио и брашно на фурна.
Виж целия пост
# 682
Аз съм на вълна хляб, отново. Защото не ми се занимава с квас, сега меся с много малко мая. Става много вкусно.
Виж целия пост
# 683
Аз наскоро открих, че хляб може да се прави и без месене. Сместа се разбърква само до поемане на брашното и се оставя да втаса докато увеличи обема си няколко пъти. След това внимателно се изсипва на хартия за печене и се пече в предварително загрята фурна за около половин час. Много по-вкусен е от този от пекарната.
Съотношението за тестото е на 100гр. брашно, 80мл вода.
Виж целия пост
# 684
Големите майстори на хляба с квас,или поне най-красивите снимки които съм виждала са с 70% хидратация. Дефакто това, което казваш, но съм виждала клипчета, че и на живо, да се разхождат с купата с тестото да го преместват на определено време. Аз лично не съм пробвала.
Виж целия пост
# 685
3.5ч брашно, 1.5ч вода, сол, подправки или добавки по вкус, 1 кубче мая се разрязва на 16 и от него се взима 1/16. Тази 1/16 от кубчето се размива с водата, добавят се останалите неща. Разбърквате с дървена пръчка (дръжката на една лъжица ползвам). Не се меси, само се обърква да се намокри брашното, но няма нужда да е гладко! Слагате го в съд с капак (ако е топла водата, след 2-3 часа го изсипвате на брашно и го прегъвате 2-3 пъти, не се меси!, ако е студена водата го оставяте през ноща да седи и на сутринта го изсипвате върху брашно и го прегъвате 2-3 пъти). След като сте го прегънали и поръсили с брашно, го слагате на хартия за печене и настрани за 30-ина мин докато се загрее фурната на 250С. Слагате го в съд с капак и го печете под капак 20-25 мин, и последните 4-5 мин без капак за да потъмнее. Ето го лично пройзведният:




слагала съм кис. краставици и домати, сушени мариновани домати, различни видове маслини, чесън, сирена, кашкавали, чубрица, люспи от лют пипер... даже не мога да се сетя за всичките експерименти които съм правила. Единствено когато го правя със 100% пълнозърнето брашно не ми става на големи дупки и се надига по малко.
Виж целия пост
# 686
Baby*, невероятно изглеждат, а подозирам и са много вкусни Yum
Аз съм още в началото на експериментирането, но обезателно ще пробвам и с добавки.
Само че слагам повече мая - около 1/5 пакетче. Ти да не би да имаш предвид друга опаковка?
Виж целия пост
# 687
Купих си уред за зеленчукови спагети. Невероятни станаха морковите. За утре имам краставица. Гледам да избягвам хляб. Но Baby,браво на теб! Изглежда страхотно.
Днес пекох чушки и патладладжани на барбекюто. И правих пикантна лютеница.
Виж целия пост
# 688
хлябът изглежда умопомрачаващо, жалко че не мога да ям вече...

тези дни:
запържен зелен фасул с магданоз и чесън
омлет с кашкавал
зеленчукова крем супа
мини пици

за утре нещо с патладжани Thinking
Виж целия пост
# 689
Аз, както съм ви казвала, редовно меся хляб с квас. Ето от тази страница се научих: http://mariyanasbread.blogspot.com/2017/11/blog-post.html. Става много лесно, само дето е малко времеемко, но с малко планиране може да се вмести и в по-натоварена програма. Меся все с "по-проблемни" брашна (пшенично не ползваме вкъщи) и въпреки това винаги се получава. В момента в хладилника втасва един с орехи. Heart Eyes Когато има прясно изпечен, моето ядене е хляб с масло и сирене.  Rolling Eyes

У нас – зелен фасул в тенджера, паниран овчи камембер, оризови банички, варени и печени кестени, тиквена супа, сладкиш с ябълково вино и ябълки (дело на мъжете; те и си го ядат).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия