Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 272
  • 884
# 690
При нас беше паста с песто и зелен фасул и минестроне
Виж целия пост
# 691
Аз предпочитам да правя хляб без глутен и без мая. С ориз,елда,ленено семе ,киноа, или каквото изровя от шкафа с вълшебните съставки.
Виж целия пост
# 692
с бакпулвер ли го правиш?
моите понякога стават доста ронливи или мокри... Crazy
скоро не съм правила, от 2 седмици ям един купен - засища толкова, че изяждам само по 1 филия.
Виж целия пост
# 693
Аз предпочитам да правя хляб без глутен и без мая. А ориз,елда,ленено семе ,киноа, или каквото изровя от шкафа с вълшебните съставки.

Може ли рецепта за някой сполучлив.Аз най -често ги правя плоски ,брашно, вода, бакпулвер и подправки.
Виж целия пост
# 694

Може ли рецепта за някой сполучлив.Аз най -често ги правя плоски ,брашно, вода, бакпулвер и подправки.

преди някой беше пуснал линк на един много лесен и успешен с киноа.
става и с елда или други зърна.
в момента нямам линк, дано някой да го е запазил и да го пусне пак. Peace
Виж целия пост
# 695
Уви,нямам рецепта! Аз взимам каквито продукти имам и после правя на око. Понякога правя всичко на брашно и после пека. Не слагам бикарбонат. Връзката е лененото семе. Или чия. Слагам и белен слънчоглед. Правя рядко такъв хляб,понеже мойто чудо не яде. Само за мен,не ми се занимава. Но обикновено се получава добре на вкус. На вид не винаги е така.Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 696
Моя опит за сладкиш с Нахутена вода се оказа успешен. Защото имаме доста орехи се зачетох за рецепти за веган макаронс с какао/ къде без какао/, но после реших, че е много пипкаво за мен. Все пак започнах макароните, но после добавих, брашно, бакпулвер, олио и т.н. За шоколадовия кекс, който съм споделяла. Накрая сместа беше доста гъста но се изпече добре. Залях с разтопен черен шоколад и кокосово масло без аромат. Вкуса е много богат и приятен.
Виж целия пост
# 697
Доматена супа,печени картофи,салата с краставици и орехи,палачинки с осем вида брашно.
Виж целия пост
# 698
Доматена супа,печени картофи,салата с краставици и орехи,палачинки с осем вида брашно.
И аз обичам да рравя такива палачинки. Ще се запретна тия дни.
Виж целия пост
# 699
Baby*, невероятно изглеждат, а подозирам и са много вкусни Yum
Аз съм още в началото на експериментирането, но обезателно ще пробвам и с добавки.
Само че слагам повече мая - около 1/5 пакетче. Ти да не би да имаш предвид друга опаковка?
обикновената Мая която продават на кубчета в Лидл я разрязвам на 16 кубчета с конец. Стават много малки. Тестото е течно, оставям го по принцип цяла нощ под капак и го забърквам с вода която е със стайна температура. 1/16 Мая е напълно достатъчно.

На вкус зависи какво съм сложила. На мен пълнозърнестия най много ми харесва на вкус, но той не става на такива дупки, а е на малки дупки и много мокър излиза. Само аз си го ям него.
Виж целия пост
# 700
Ще пробвам и аз с по-малко мая, но за по-дълго време.

Досега съм направила успешно 5-6 хляба, без провали.
Ползвам 50:50 пълнозърнесто и тип 650. Засега нищо не съм слагала вътре, само поръсвам с подправки или сусам.
Чакам да ми дойде една форма за хляб и ще оставям тестото да си втасва в нея цяла нощ.
Виж целия пост
# 701
Тази рецепта https://www.thehealthychef.com/2012/06/gluten-free-bread/ ли търсите?

Патладжани бюрек вчера.
Виж целия пост
# 702
   Пенкейкс с намачкан батат и шоколафово масло от слънчоглефови семки.
    Пострн зелен боб с картофи и нахут.

Виж целия пост
# 703
Взех си боб  мунг. Имате ли идеи за изпитана вкусна рецепта със сготвен мунг?  
Знам, че е полезен, но до сега съм го правела само на кълнове.
Виж целия пост
# 704
   Аз го готвя редовно. Ще ти дам моята рецепта скоро.

    редактирам се:

   Накисвам боба (около 400 грама) в студена вода през нощта или за 7-8 часа. Сутринта сменям водата и наливам нова студена. В блендер смилам 2-3 големи моркова, голяма чушка, глава стар лук (ако нямаш блендер режеш на много ситно). Прибавям зеленчуците, олио и чубрица ронена. След около 40-50 минути всичко е увряло. В отделен тиган слагам лъжица, лъжица и половина олио и малко червен пушен пипер. Когато започне да "цвърчи", угасявам с 4-5-6 лъжици доматено пюре. Разбърквам за минута и прибавям към бобената смес. Посолявам и прибавям още малко чубрица. Всичко ври около 5 минути и изключвам. Ние го обичаме по-гъст и затова внимавам с количеството вода. Когато се развари дава и плътност, брашна в бобови никога не слагам. Много е полезен, вкусен и засищащ. Да ви е сладко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия