Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 278
  • 884
# 75
Броколи на тиган.
Сърцевина от артишок с гъби и ориз.
Чечина.
И естествено спагети за мм и елда за мен.
Ася,аз чакам рецепта как се правят спагети с оризово брашно.
Виж целия пост
# 76

Ася,аз чакам рецепта как се правят спагети с оризово брашно.

добре, че ме подсети.
сега видях, че има и нормално брашно (аз бях сложила 1:1 нормално и от ориз).
да я пускам ли?
Виж целия пост
# 77

Ася,аз чакам рецепта как се правят спагети с оризово брашно.

добре, че ме подсети.
сега видях, че има и нормално брашно (аз бях сложила 1:1 нормално и от ориз).
да я пускам ли?

И още питаш! Разбира се. Аз намерих една с оризово брашно и варен картоф. Но понеже ти каза,че си ,била на някакво практическо представяне по този въпрос, чакам аз. Благодаря bouquet chef
Виж целия пост
# 78
Пълнозърнеста юфка със салата

Здравейте,
Много лесна и бърза рецепта:
Пълнозърнеста юфка - 1 пакет
Вода - 1 литър
Сол на вкус
Зелена салата

След като заври водата добавяте сол, изсипвате юфката и сваляте от котлона. Оставате да се запари 3-5 мин. След което прецеждате на гевгир излишната вода.
Гарнирате със зелена салата според сезона.
Приятен апетит!

P.S За предястие можете да изпиете сок от пшениена трева. Ние си произвеждаме кълнове и поници у дома с микроферма.



Виж целия пост
# 79
Но понеже ти каза,че си ,била на някакво практическо представяне по този въпрос, чакам аз. Благодаря bouquet chef


неее, тези съм ги правила.
обаче съм се объркала, че са само с оризово брашно.

udon
200 гр оризово брашно
200 гр. пшенично брашно
180 мл топла вода
щипка сол

разбъркваш двете брашна и солта, правеш кладенче и малко по малко добавяш от водата. омесваш меко тесто.
трябва да имаш резервно брашно за доомесване и разточване.
меси се енергично 5 мин.
увива се във фолио и се оставя да почине 1 час.

на набрашнена повърхност се разточва тестото на правоъгълник с дебелина около 2-3 мм.
набрашнява се добре, сгъва се надълго няколко пъти, за да е по-удобно рязането и се режат тънки лентички, които се разделят една от друга.

загрява се в тенджера вода до завиране с малко сол.
слагат се спагетите (аз ги слагах на 2 порции), когато водата заври, отново се доливат 2 ч.ч. студена вода.
при следващото завиране се добавя отново вода. повтаря се 3 пъти.
при следващото завиране на водата се пробват спагетите дали са вече ал-денте.
( аз не доливах вода, просто намалих котлона и внимавах водата да не завира. когато спагетите изплуваха ги пробвах и ги извадих.)

спагетите се вадят от водата и се изплакват със студена вода.

намерих и тази рецепта, но не съм я пробвала. само за нуделите гледай, не за супата.

Виж целия пост
# 80
Благодаря! Харесаха ми нудълс с оризово брашно и тапиока. Ще пробвам. Не знам кога,но ще пробвам. chef
Виж целия пост
# 81
   Ася, изпробвах сварения амарант на палачинки сутринта и не станаха  Embarassed. Раздробиха се, независимо, че прибавих яйце, нямаше глутен/сплотяваща съставкан и не стана. Следобед сложих три малки яйца, настъргах две ябълки, канела, бакпулвер, брашно, прясно мляко и направих нещо като сладкиш - наду се, но после спадна  Blush, намазах с течен шоколад и става за ядене. Утре ще е за закуска  Heart Eyes.

   Днес правих кореноплодни на фурна; салата от домати, пресен лук и авокадо; мини пици калцоне с кейл и рикота. Ядохме и много ябълки, кашу, стафиди.
Виж целия пост
# 82
вчера правих палачинки от брашно от грах и от нахут. върху 2 сложих дом. пюре, моцарела и пармезан и леко запеках. продадах ги на детето като пица  Mr. Green
накрая беше останало малко тесто и сложих вътре шепа прясна коприва, обърках и сложих в тигана. тестото беше полепнало по копривата и стана доста дебеличко. сложих отгоре моцарела да се разтопи. доста засищащо, не успях да го изям Whistling

Ирка, благодаря. в момента не ми се ядат кашести неща, по-скоро нещо хлябоподобно  Whistling

днес взех яйца, брашно и масло и смятам да правя някакви миникозуначета за възпитателките в Дг. Whistling
Виж целия пост
# 83
Сутринта ме изнудиха за бананови палачинки. Не обичам да ям плодови неща преди обед,но ухаеха толкова вкусно. Blush
Обяд - омлет и зеленчуци на пара
вечеря - кюфтенца от извара,доматен дип с маслини и салата от къдрево зеле.
Виж целия пост
# 84
Мечи лук с яйца, "таратор" от мечи лук, палачинки с брашно от елда гарнирани със задушен манголд.
Днес евентуално ще направя тарта с мечи лук (има още цяла торба Grinning).

BiankaD, за палачинки (и за много други неща) най-добрият тиган за мен е чугуненият. От няколко години имаме такъв, постоянно е в употреба, поддържа се ужасно лесно, сигурно ще ни надживее. Laughing Чугунен тиган + пречистено масло + каквато и да е смес за палачинки = ужасно вскусни палачинки. Heart Eyes

ir74,
Скрит текст:
гледаме да се храним sustainable (сезонно, локално, био) и затова така разправям за ягодите. Peace А аз съм теле-чревоугодник и само като си помисля и ми потичат лигите, а юни е далееече... Удържаме фронта, де. Детето и то знае, че плодове и зеленчуци извън сезона не са полезни нито за нас, нито за околната среда. Случва се и ние да се изкушим понякога, но е сравнително рядко.
Виж целия пост
# 85
Вчера запеканка от карфиол,броколи,кокосова сметана,босилеково песто,стана вкусна.
Другите дни имахме :
   ориз с печен карфиол
   печни картофи
    крем супа
    мързеливи чушки бюрек
     салати от печено цвекло,кисело зеле,различни зелении
Виж целия пост
# 86

откъде го береш?
моят в градината е съвсем мъничък, оставих го за следващите седмици, сега бера копривата  Whistling
засях си и лапад, донесох си го от Бг  Mr. Green

вчера сложих тесто за козунак и реших, че и на мен ми се яде и забърках и един безглутенов.
отделно и хляб ще си правя, чакам да втаса закваската.

за обед: карф. пюре със задушен и подправен спанак, отгоре по едно яйце.
за вечеря не съм измислила още какво. newsm78
Виж целия пост
# 87
Ася,ами този безглутеновият козунак,как ще втаса? Доколкото знам безглутеновите не втасват.
Аз без козунак. И без яйца.
Ще миткаме по музеи. Който ял ял.
Виж целия пост
# 88
ми втаса.
няма конци, но определено е втасал. сложих мая във вода и захар и малко брашно от елда и оставих цяла нощ. после захраних пак със захар и купено безглутеново брашно (някакво хем да не е само нишесте, хем да няма много щуротии вътре). после омесих тесто и оставих доста дълго да втасва, поне 2ч. оформих на руло.
печенето е по-различно, не стана ефирно, а по-скоро доста засищащо, но поне не ми текат лигите като гледам другите как ядат Crossing Arms

хлябът стана тип тухличка (брашна от пълн. ориз, амарант, зелен грах, елда и купешкото). от амаранта има някакъв аромат. утре ще го пробвам с масло, че днес преядах с козунака. Crazy
Виж целия пост
# 89
Днес ще обирам каквото има из долапите и хладилника,че ще заминаваме за няколко дни и не искам да оставям продукти да престояват. Така че,менюто ще е според зависи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия