Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пролетна - Осмокласна

  • 81 354
  • 729
# 720
  Честито на рожденичката! Много да ви радва!
   Аз вчера разбрах, че моето имало пропуски по математика от предишни години. Ама накрая вече ги наваксало. Joy Joy Joy Това според рецензията от госпожата по мат.
Smiling Imp Според госпожата по етика/философия (знаете я коя е, у-ни-кал-на!) в 9ти клас моя синковец имаше едни 63% за "preparadnes & participation" (на файнъла 99,8% на мейджърите-тестове 98%, куизове 100%) срещнах се с нея веднага след като го видях това в електронната система, реших че има някакъв сериозен проблем с поведението... Та според нея той е с много "неуслужлива и бавна оперативна памет", "при дискусии не успява да влезе в ритъм и да участва адекватно, ако се включи е някак "след" дискусията...",  "но хората са различни, очевидно той много чете и има основа за разсъждения и стил"... Smiling Imp Бавна, а! Казах му го...(само с тази учителка учат 3 поредни години!) На следващата родителска среща госпожата ми се извини, не го била опознала, детето явно било тактично и не искало да прекъсва съучениците, затова не се намесвал толкова напористо, очевидно си бил взел поука и се изказвал винаги много точно, адекватно и с аргументи! Smiling Imp Ми то майка му като му "наби канчето" да не се свива и изчаква момента, а да показва! Станаха си такива дружки, че електив беше записал при нея, освен текущите учебни предмети Wink
Това беше и единствения преподавател от АК, който не го беше опознал в движение и му беше писал много нетипична за характера и способностите му "характеристика" Hands V То не е важно само какво знаеш и можеш, а и да си способен да го покажеш Simple Smile
Виж целия пост
# 721
Пенева, моето със сигурност може и го показва. По мат поне. И госпожата го знае. Ама явно ползва един темплейт при характеристиките и понякога се получават смешки. Нищо де, другите 2 характеристики бяха верни- няма навици за учене по мат и не внимава много. Те са си верни за кажи-речи всички тийнове.
Виж целия пост
# 722
Tsv да е здрава и с късмет наборката! Много щастлива и с лекота да й минават тийн годините! Честит празник!:hibiscus:

Лятното настроение се усеща, но не и лятното време, поне в София - валежи и нетипични по-ниски температури за юли. Дано поне тези които са на почивка да имат хубаво и топло време.

А пък ние с peneva_a се запознахме днес и пихме по едно питие Simple Smile Много ми беше приятно и добре си побъбрихме. При следваща възможност пак, но и с наборите да ги запознаем Simple Smile

Моите са на море с баба си и дядо си и добре си изкарват, пък аз се разправям с българската администрация и ми иде да се гръмна.
Виж целия пост
# 723
TSV, да ти е жива и здрава и успешна наборката!

Aunt Ogg, като прочетох, че твоето хлапе има проблеми с математиката, реших че си правите някаква шега и започнах да търся дали и Ирина не се е похвалила с нещо такова.

Моето също е в отбора на пишман математиците. Но си има една тениска на СМГ и си я облича от време на време, за да го мислели за умен. (нещо като изкуствен интелект)
Виж целия пост
# 724
Tsv много здраве, щастие и успехи на порасналата ти девойка  bouquet

При нас ваканцията тече с пълна сила , не мога да го изтържа от компютъра  #Cussing out
От две седмици чакам да ми каже какви книги има да чете , за да ги вземем ако ги нямаме, още си чакам  ooooh!
От днес му казах да се захваща с думите, че направо няма да го събера някой ден из нас както ми се подмотава , ще го видя какви ще ги надроби днес и ако не се вземе в ръце , взимам лаптопа и няма да се ядосвам повече .
Виж целия пост
# 725
Момичета, лошо правя, че не влизам в темата. Щяла съм да погледна на света, на гимназията и на моя осмокласник с други очи.
Не че съм му виждала бележника с годишните оценки, не че електронният дневник на училището му се води като хората и изобщо може да се свери информацията, която ми подава Иво, ама чух, че бил имал две четворки за годината - по философия и по избираемия френски, цели 3 шестици - по физическо, музика (!!!) и информационни технологии, и другите му оценки са петици.
Не съм доволна.
Но и истината е, че тази година го оставих да се оправя съвършено и абсолютно сам. Един път не му застанах над главата да го видя какви ги върши. Отчитам го като грешка, но пък и - откровено казано - исках да го видя как би се справил на собствена отговорност. Ще трябва нещо да променя.
Сравнявам го с племенницата ми, която нареди шестици от горе до долу, а учи в езикова гимназия с немски език. Много усилия полагаше цялата година, много упорита и последователна е - нищо общо с моя син.
Обаче като прочетох 1-2 страници назад и ...... все едно съм си сипала вино с вас миналата година. Simple Smile Успокоително ми подействахте.

Много скърбя за дългите ваканции, да си призная. Тези два месеца и половина за нищо няма да стигнат. Върнахме се от море. Бяхме на уникално-прекрасно-диво- и-невероятно място. Никога и никъде не съм си почивала така. Иво и баща му плуваха в морето, караха лодка и каяци, къпахме се до гъбясване в кристално чиста вода - пълен кеф. И нямахме покритие на телефоните от нито един мобилен оператор. Това телефонът ти да не звънне нито веднъж за 9 дни е неподозирано удоволствие.
Иво започна да чете една книга на френски - адаптирана, ниво В2 - бива. Вади думи с речника, ама на места се случва да извади едва 3-4 от цялата страница. Другите ги бил знаел. Ти да видиш.....
Друга книга много внимава да не подхване. Връчих му списъка с препоръчителната литература за лятно четене (от училището нищо не са им казали по въпроса) - написа едно "Кхххххххххххххххх" отгоре и с това се приключи.
През август ще ходи на езиков лагер за 3 седмици и.... край! Лятото ще се изтърколи!


Виж целия пост
# 726
Виви, радвам се, че намина в темата и се радвам, че сте имали хубава и зареждаща почивка.

И нашата почивка в близка Гърция приключи и като се замислих, то половината лято минало.
С тази учебна година до 30.06. ми отиде юнското гръцко море, а човек, докато отиде на почивка и се върне, то и юли се поизтърколил. Направо ужас. Цяла година го чакам това лято, а сякаш минава за 3 дни. А сега дори и лято няма. Пореден ден, който се чудиш от кой сезон е, само за летен не минава.

И аз тази година бях решила да оставя наборката и да не я ръчкам за учене. Не се сдържах и дуднех, че не учи достатъчно старателно оп НЕ, но пък успя да изкара 6 за годината. Може би благодарение на моето опяване. И вече си разговаряме с нея на езика свободно. Малко са нещата, които не разбира, а аз от време на време си припомням по нещичко Simple Smile
Но и аз съжаявам, че не я натисках малко повече. По музика от мързел и лиготия има 4 за първи срок и съответно е и годишна оценка. По философия също малко през пръсти караше. С математиката й беше трудно, наистина, но пък вместо това да я амбицира и да търси начини да се справи, това й служеше като оправдание.
Но от една страна и аз исках да видя как ще се случват нещата без натискане от наша страна, от друга бях изтощена от напрегнатия 7 клас. Може би и децата.
Дано в 9 клас и нататък отново им дойде музата и проявят повече старание и най - вече да разберат, че без да полагат усилия, няма добри резултати. Поне при нас това се видя много ясно.
Виж целия пост
# 727
Здравейте.
Tcv, много здраве, късмет и успехи на девойката ти!!!
Ние също отметнахме морето. не ми стигна, а беше чудесно.
Човека е при баба си, събрали са се около 10 момчета от 13 - до 16 години и..никой не го вижда. Спи до обяд, киселее един час, докато се разбуди и после дим да го няма.
Другата година, само да сме живи и здрави, мисля да пропусне последните 3-4 дни от училището. Последната седмица само се разхождаха и нищо съществено не правиха. Така ще си удължим морската почивка. След 10 юли вече ми идва много туристик потока и гледам до тогава да сме се прибрали.
дано да е хубава останалата част от ваканцията за всички тук!!!

Математиката и при нас беше доста голям препъникамък в осми клас. Не само за сина ми, но и за голяма част от съучениците му. Има деца на поправителен от съседните класове, в техния май успяха д "отърват кожата".
Виж целия пост
# 728
TennisBasketballBicyclist
Бяхме на уникално-прекрасно-диво- и-невероятно място. Никога и никъде не съм си почивала така. Иво и баща му плуваха в морето, караха лодка и каяци, къпахме се до гъбясване в кристално чиста вода - пълен кеф. И нямахме покритие на телефоните от нито един мобилен оператор. Това телефонът ти да не звънне нито веднъж за 9 дни е неподозирано удоволствие. ...

трябва да ми го прошепнеш, макар, че и нашите телефони с покритие си мълчаха Simple Smile)

И моля те, не сравнявай мъжко с женско. Иво е пич, ще видиш колко може...
Аз от 2г не се занимавам с моя син. Завърши 7ми клас с 2 петици.
Завърши 8ми клас с 5ци по всичко. А беше хвърлен в дълбокото в език, за който само бе чувал.
Иначе и неговата ваканция е накрая. Още само 2 седмици.

ТСВ, на патерица ЧРД на детето ти! Да е щастливо му желая...
Ирка, не се видяхме с теб, но някой друг път... Боренето на администрацията е кофти дейност... и не само у БГ. 

Хубава ваканция на всички  Swimmer
Виж целия пост
# 729
Честито на празнуващите!
Насред ваканцията сме и тъкмо гледам ,че сме превалили за Нова тема .

НОВА ТЕМА

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия