Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Туристическа виза за САЩ /Тема 2/

  • 38 550
  • 807
# 675
И дано мерките останат.
Ако могат да се въведат И за влизащите през южната граница.
Виж целия пост
# 676
На все повече места ваксината става изискване, САЩ не са изключение.
Аз не казвам, че САЩ са изключение. Моля да не ми изкривявате думите. Просто го казвам като огромна пречка, защото както знаете около 75% от българите не са ваксинирани. И да, това е проблем за тях. С тест, без тест, боледувал, неболедувал, документ за "завършен цикъл на ваксинация" е нужен.

За американците надали е проблем, а държавата си е тяхна. Всичко на тоя свят се плаща, дали с пари или друго нещо... Всеки си преценява дали му е по-важно да иде до Щатите или да остане неваксиниран.
Виж целия пост
# 677
Неваксинираните ще почакат малко преди да пътуват. Какво толкова.
Виж целия пост
# 678
Здравейте, не знам дали вече е обсъждано това което ме интересува, но реших да
попитам.Моя близка е решила да кандидатства за туристическа виза, но синът и вече е в САЩ и е без легален статут. Тя е на ясно, че шанса е минимален но е решила да пробва. В този случай да представя ли покана от познати /може да получи от приятели/ или е без значение. На интервюто вече ще знаят, че синът и е там, направо да си каже защо отива. Тя няма намерение да остава там, просто иска да се видят.
Виж целия пост
# 679
Има ли насрочено интервю? Доколкото знам в момента не се правят интервюта за нови визи.
Според мен е хубаво да се представи покана. Поне при мен имаше положителен резултат, 2 пъти. В този случай обаче по-скоро каузата е обречена. Едва ли ще й дадат виза, при положение, че синът й е там нелегално.
Виж целия пост
# 680
От 08.12.21 г. възобновяват издаването на визи. Няма още насрочено интервю, не са подали документи. Те са наясно ,че шанса е минимален , но са решили със съпруга и да пробват. Може ли някой който е писал или получавал покана да даде примерен текст.
Виж целия пост
# 681
Не и трябва покана. Да има документи къде ще отседне, да носи документ за наличност на средства. Колкото е по възрастна по голям шанс има. Като цяло те още преди да дойде на самото интервю ще са проверили дали има нейни близки в САЩ, и ако питат да не лъжа за това.
Според мен шанса е 50 на 50.
Виж целия пост
# 682
А при попълването на формата към посолството има ли въпроси свързани с деца които са пълнолетни.
Виж целия пост
# 683
Никакъв шанс според мен. Аз знам, че отказват на хора, чиито роднини някога са били нелегални в САЩ
Виж целия пост
# 684
Не знам дали логиката ми правилна, но си мисля, че от покана би имално някакъв смисъл, само ако човек не може да покаже достатъчно доходи и другата страна декларира желание (и възможност) да обезпечи престоя му.
Виж целия пост
# 685
За финансово обезпечаване на пътуването (ако е необходимо), дава информация за мястото на престой, както и при кого отиваш. Така или иначе това са неща, за които питат. За мен поканата е +
Виж целия пост
# 686
Доколкото зная на тях не им е необходимо финансово обезпечаване, а просто да покажат, че има къде да отседнат, но човека не е пращал покана до сега и не знае какво  се пише.
Виж целия пост
# 687
Зависи кое ще изтегли компютара Да или Не. Каквото и да се предостави, като документация е безмислица абсолютна. На мен веднъж ми се случи да чуя …“Съжалява, компитър каза НЕ!” Бях показала всевъзможни листи за учене, имоти, банкови сметки, деца, покани, намерения за пътуването и т.н. А една женица беше отишла само с паспорта си и голия мерак (без доказателствена допълнителна информация) и самата тя беше очудена, как ѝ дадоха виза.
Майка ми не показа покана, когато се яви на интервю, нито е казвала че сме тук…не са я питали дори. Дадоха ѝ виза. 
Мое лично мнение по темата, на база личните ми преживявания и наблюдения.
Виж целия пост
# 688
Това, че компютърът "показва" да или не, не означава, че ги подбират на случаен принцип, като на тото- ти да, той не Grinning  Не си правете такива илюзии по една фраза. Прави се бекграунд чек, това че компютърът показва нещо е, защото някой в бек офиса те е проучил и си е написал становището дали да вземеш виза или не, а не на някакъв случаен модел.
Виж целия пост
# 689
Дали имаш близки в САЩ се попълва още в апликейшъна.
Ние имаме роднини, не сме прилагали покана, а за място на отсядане посочих някакъв ходел в Дисниленд, който беше част от плановете ни (за които питат, колкото и да е тъпо).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия