ЗОНАТА и ние - 15 Тема

  • 104 748
  • 830
# 225
Ket_G, мисля че беше препоръчително  плодовете в едно хранене да са ограничени до 1 блок, и да са не повече от общо 3 за деня. Не съм много сигурна, ще е добре някой с по-пресни знания да сподели.
Виж целия пост
# 226
Шейк 3 БВПМ:
 3 БВ -плод(аз си го правя най-често с банан); 3 БП- 24 гр. Протеин на прах; 6 БМ - 3.ч.л тахан. Слага се вода и се разбива в блендера.
Това го правя за сутрешна закуска.
Ако е за следобедна и е само 1 блок, според мен няма да стане. То ще е само две глътки.

Да отбележа за тези, които не знаят, че когато се използва протеин на прах, мазнините се удвояват.
Супер полезно!Благодаря!
А това за плодовете наистина ли?Аз често  съм приемала и повече от 3 блока дневно!
А протеина на прах във вода може ,така ли?
Виж целия пост
# 227
Добре е да е във вода, защото ако е в прясно мляко, блоковете стават повече.
Виж целия пост
# 228
А това за плодовете наистина ли?Аз често  съм приемала и повече от 3 блока дневно!
Gloria_18, ето две много полезни статии за начинаещи в Зоната:
http://www.vzonata.com/pravila-v-zonata/
http://www.vzonata.com/vlez-v-zonata/
И в двете е посочено, че въглехидратите в храната трябва да идват предимно от зеленчуци, и по-малко от бобови и плодове. Правилото, за което писах по-горе, съм чела и запомнила преди много години, така че за съжаление не мога да цитирам източник. Предполагам не е груба грешка плодовете да са по-голямо количество, ако все пак са балансирани, но режимът работи по-добре, когато се спазват точно правилата Hands V  Аз пък имам друг проблем- не обичам месо и напоследък набавям протеините предимно от млечни, което също не е препоръчително. Като резултат кантарът показва същото, а изглеждам сякаш имам 5 кг отгоре. Не съм особено доволна, така че и аз ще преразглеждам менюто си.
Виж целия пост
# 229
Втори ден съм в Зоната и се чувствам супер.Днес закуската ми е две филийки бонус с 14гр сирене +14гр кашкавал и разбито яйце.+три бадема и две кашу.И разбира се чаша кафе.
Искам да си сверя масовника-когато имаме нормално маслен продукт добавяме мазнина.Обаче когато имаме обезмаслен удвояваме назнината,а когато е с повече масленост я махаме.Нали така?
Бях прочела някъде ,ме като се ползва Скир се удвоява.Вярно ли е?И кога пак удвояваме ?Наприемр аз като ползвам 2%цедено мляко това означава че слагам нормален брой блок мазнина,а не го удвоявам нали?
Виж целия пост
# 230
Глория, провери хляба дали една филия е един блок. На мен ми се струва много този хляб, но понеже не ям хляб, не мога да твърдя със сигурност.
Искам да си сверя масовника-когато имаме нормално маслен продукт добавяме мазнина.Обаче когато имаме обезмаслен удвояваме назнината,а когато е с повече масленост я махаме.Нали така? Да
Наприемр аз като ползвам 2%цедено мляко това означава че слагам нормален брой блок мазнина,а не го удвоявам нали? Да
За скира не помня. Виж етикета дали има мазнини.
Виж целия пост
# 231
Ако Скира е от Лидъл и 0.1 % мазнини, в  този случай се удвояват полезните мазнини - ядки, зехтин, авокадо, маслини, тахан. Но не е задължително удвояването., т. е. няма да излезете от Зоната, ако не удвоите.
Защо не си правите блатчета с овесени трици или от нахут, много по-полезни и качествени са от хлябовете. Аз лично си правя блатчета от 200 гр. овесени трици + 1 яйце+2 с. л. кисело мляко. Слагам сол и малко сода, разбърквам и доливам около 240 мл. вода, да стане гъста каша. Върху хартия за печене със супена лъжица разпределям на 10 топки. Топките разстилам като филийки и пека.
Виж целия пост
# 232
И аз съм на блатчета от овесени трици. Не знам откога не съм яла хляб. Всяка неделя си правя две дози и си ги хапвам цяла седмица.
Виж целия пост
# 233
А как ги хапвате тези блатчета, вместо филийки просто и с каквото искате отгоре? Как се смятат?
Виж целия пост
# 234
Всяка филийка е блок въглехидрати. За закуска например, която ми е 3БПВМ - едно протеиново блатче (112гр. извара и 3 яйца, разбити с пасатора с малко сол и хуск се сипват със супена лъжица върху хартия за печене на 5 Места) комбинирам с 56 грама извара, 23 грама домашна пуешка шунка и овесено блатче. Става като сандвич, може и да се добави парче маруля или малко краставица. 200 гр. ябълка и 10 бадема за десерт. Това закусвам всеки ден, като сменям плода и вида шунка. Гледам да карам по зелената част на таблицата.
Виж целия пост
# 235
А тези барчета как изглеждат?Тънички ли са?като филия може ли да се ползва?
Ами проверен е и на вита класик е 1 филийка 1 блок.
Днес взех на живена лимец него ще проверя.
Моля ви спешно ми трябва колко е СЛАДКИЯ КАРТОФ?Никъде не намирам в таблиците,като другия ли да го смятам?
Виж целия пост
# 236

Моля ви спешно ми трябва колко е СЛАДКИЯ КАРТОФ?Никъде не намирам в таблиците,като другия ли да го смятам?

Пише 1/4 ч.ч
Виж целия пост
# 237
А как действате в ситуации като моята днес - печен чернокоп на скара. Не мога да спра на 3 риби, които са 3БП. Комбинирах със салата зеле с моркови (зелето почти не го броя като въглехидрат). За себе си знам, че тази вечер съм извън зоната. Затова си хапнах и десерт шоколад, за да "навкасам" с въглехидратите 😂
Виж целия пост
# 238
Тези леки прегрешения тук-там, по мое мнение, са полезни. Първо, още със следващото зонирано хранене се връщаш обратно в играта. Второ, не ти писва вечно да си в някакви лишения и/или ограничения. Важното е това да не е прекалено често. Аз лично поне два пъти в седмицата /вечер/ излизам от зоната поради някаква причина, НО почти нямам нищо за сваляне, така че, както се казва, мога да си го позволя.
Виж целия пост
# 239
А как действате в ситуации като моята днес - печен чернокоп на скара. Не мога да спра на 3 риби, които са 3БП. Комбинирах със салата зеле с моркови (зелето почти не го броя като въглехидрат). За себе си знам, че тази вечер съм извън зоната. Затова си хапнах и десерт шоколад, за да "навкасам" с въглехидратите 😂
Бих казала,че и аз ше направя същото 😀😀😀
Това ми харесва на зоната,че мога да изляза извън нея за хранене и да не изпитвам угризения.Даже е полезно от време на време да се излиза.И аз така съм се нагласила за едно прегрешение със суши 😋
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия