Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Февруарски бебета 2018

  • 47 761
  • 770
# 45
На мен ми бяха казали само погача и кърпа, но аз занесох и олио, за да станат три неща.
Виж целия пост
# 46
Аз не носих нищо, само оставих пари в касичката / или на свещеника/.
Аз да питам мамите с момчета в прав текст - забелвате ли пишката? Нашия педиатър каза след третия месец, та чакам да даде инструкции скоро.
Иначе самата хигиена по особенна ли е или само измивате и подсушавате?
Виж целия пост
# 47
Сз не съм носила нищо в църквата, самия ритуал не изисква. Ние не забелваме, с баткото много по-късно започнахме да се геижим за интимната хигиена (след годинката) -таткото се грижи за това като влязат да се къпят.
Виж целия пост
# 48
Nestava, и аз това си мислех да питам скоро.
Засега нищо не съм правила, педиатъра каза нищо да не правя още.
 Единствено което си спомням от племенниците ми е че като бебета им ги забелваха, но от кога са започнали не си спомнят нито сестра ми, нито брат ми. На мен на моменти ми се иска да пробвам да забеля, но не смея като ми е казано че още е рано. Ама пуста лудост, все си мисля че може да се задържа нечистотия там Sad
Виж целия пост
# 49
Да, мен точно това ме притеснява - да не се събират някакви гадости... но щом не е забелено, не би трябвало... надявам се !!
Виж целия пост
# 50
И на мен ми каза лл след третия месец и не пипам преди това.
Виж целия пост
# 51
Тук при нас не са и чували за забелване. Така ме изгледаха като попитах. Казаха да не пипам изобщо. Чудя се и аз какво да правя.
Виж целия пост
# 52
Момичета носи ли се нещо в църквата за "чиста молитва" за 40-ия ден на бебето?

При нас искаха да си запазим час и да носим питка и олио.
Виж целия пост
# 53
На мен още в болницата ми показаха как да забелвам, защото го правеха на тоалета. И аз го правя откакто сме се прибрали.
Виж целия пост
# 54
Правихте ли вече секс ? Как мина ... Имаше ли болка ... Ние с мм онзи ден се опитахме, но ме болеше наистина многооо. Някъде бях чела, че е нормално и след 3-4 път болката отминава.
Виж целия пост
# 55
Тук при нас не са и чували за забелване. Така ме изгледаха като попитах. Казаха да не пипам изобщо. Чудя се и аз какво да правя.

Същото съм чувала и от приятели в Англия и Австрия. На наши приятели баткото се роди в България и съответно да го забелвали по съвет ма педиатъра, а малкия им син се роди в Англия и съответно като са питали за забелване са ги изгледали много странно и са им казали, че това е отдавна отречена практика отпреди 20 години. Тук обаче педиатрите са си от старата генерация и все още се прави масово. Лошото е, че няма стед лекарите добро разбиране как протича самия процес по естествен път и често освен самото забелеане, на по-късен етап се препоръчват манипулации, които на практика не са необходими. Така че дори човек да реши да не забелва, трябва и да е наясно до каква възраст какво е нормално или не да се случи и кога реално може да се говори за проблем. Иначе момченцата започват в даден момент сами да се заиграват и да подръпват и сами свършват работата, но това става на по-късна възраст от тази, в която педиатрите смятат, че е правилно и често го отчитат като проблем, а всъщност е въпрос просто на изчакване. Бях пиствала преди еди линк към статия -ако се интертсувате питърсете я в сайта babysling.
Виж целия пост
# 56
Аз почнах със забелването на 6 ден като се прибрахме от болницата и до края на първия месец се отвори напълно,сега само "отварям" за вечерното измиване.Не съм питала никого,за мен от хигиенна гледна точка беше по разумно,а и две познати правиха операции на техните момченца преди втората година заради възпаление,не казвам че е само от незабелването разбира се.
Ние правихме секс още преди месец,тъкмо ми свършиха лохиите и на 14 февруари се пробвахме.Внимавахме разбира се и пак имаше некомфорт.След 3 4 път някъде варно спря да ме боли,сега вече всичко си е наред,а като ми свърши и цикъла всякакво неразположение ми изчезна,преди това имаше лека болка и напрежение понякога през деня без някакво физическо натоварване или причина.
Какво ще правите следващата седмица?Аз се отчайвам като гледам прогнозата,всеки ден дъжд.А така хубаво свикнахме всеки ден навънка,спи си в количката почти през цялото време,а сега не ми се мисли.И почна да се запича нещо,уж само на кърма,а ака по 1 2 пъти на ден и се мъчи и напъва,даже мислех че коликите са се върнали.
Виж целия пост
# 57
Лещичка кога успя с пишката😲   аз уж правя нещо но никакъв ефект до сега....
Виж целия пост
# 58
Това тъпо време ми бърка в здравето... оставям факта, че е хубаво бебето да е навън, ама и като излезем спи плътно три часа- нещо, което се случва само нощем. Аз мисля да го изкарвам на двора, но за половин час, иначе проветрявам по пет пъти на ден с цел въздуха да е свеж / не че е като навън, но все пак/.
Лещичка, ти нормално или секцио си? Аз съм секцио и още не сме стигнали до секса..
Виж целия пост
# 59
И на мен това време ми действа меко казано зле. Чак ми става съвестно ( все едно от мен зависи какво е времето Simple Smile че не мога да го изведа...
Nestava и аз бях секцио и пробвахме когато минаха 4седмици, но си имаше болка, не че не се търпи, но не е приятно особенно...дано по-скоро и времето се оправя и секса стане нормален, че иначе съвсем ще избръмча Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия