Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на женска консултация при проследяване на бременност

  • 16 433
  • 38
Привет момичета,

Необходима ми е малко помощ при избора на женска консултация за проследяване на бременност.  От няколко дни усилено търся информация по този въпрос и колебанията ми се засилват.
До момента имам два прегледа и ранна ФМ и БХС, но все още не съм се спряла на място и лекар за проследяване.
Какво бихте ме посъветвали вие? Как вие избрахте вашата женска консултация? Кое беше водещо - специалисти, обстановка, местоположение?
Питането ми е за София.

Предварително ви благодаря за отговорите.
Виж целия пост
# 1
За кой град става въпрос? За мен водещ беше лекарят и се спрях без колебание на д-р Константин Ташков. Води жк по зк в Сердика, има частен кабинет и дава дежурства и изражда в Надежда. Става дума за София.
Виж целия пост
# 2
Да, за София ми е питането.
До момента имам информация от Щерев и от Св. Петка.
Като че ли Св. Петка не ми допадна, най-вече заради обстановката там. Специалистите не коментирам, защото нямам наблюдения.
Колебая се за Токуда...
И въобще съм много объркана.
За сега съм се насочила за раждане в Токуда и това е и причината да се замислям за женската консултация там.
Но нямам информация за специалистите по женска консултация там.

Има ли бъдещи мами, които се следят в посочените центрове да ме посъветват?
Виж целия пост
# 3
С първата бременност се следях в Токуда до 8-ми месец, лично аз не съм доволна от д-р Илиев, много други го харесват. За там бих препоръчала д-р Димитров. Аз като цяло не бях доволна и в началото на 8-ми месец смених и лекар, и болница.

В Св. Петка ходих и преди, и сега пак ще ходя на фетални морфологии при д-р Сигридов - за мен той е най-добрият в това, няма друг като него.

За Щерев, нямам наблюдения.

Моят съвет е не гледай обстановката. каквото и да значи това, а лекарят. За женска консултация обстановката няма никакво значение, има значение лекарят -  да разбира, да знае какво да следи, да не гледа на конвейер всяка бременна.  Ходила съм на прегледи в супер лукс кабинети, и съм си тръгвала с грешни диагнози и рев. Обстановката има значение чак при раждането, а за мен в това отношение Надежда е по-добре от Токуда.

Раждах в Надежда при Ташков, пак при него ще раждам живот и здраве и сега, и бих родила още милион пъти при него.
Виж целия пост
# 4
Следих се в Щерев и съм доволна. За мен, предимството да се следиш в частна болница е, че всички неща ги има накуп - гинеколози, специалисти по ФМ, лаборатория, запис на тонове и т.н. Изследванията излизат онлайн в профила на пациента и са на едно място. Лекарите могат да ги коментират и по телефона, без да се налага да се носят или изпращат, тъй като те им излизат в базата данни. Недостатъкът е, че всичко се плаща. Друг минус е, че винаги се чака след времето на записания час. Най-много съм чакала около 30 мин, но най-често 15-20 мин, така че не е болка за умиране. Просто трябва да се ходи с търпение. Може да се ходи с кола, защото винаги се намира място за паркиране на околните улички. За тези неща се сещам засега.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за отговорите, blondie_anna и Happy_mommy.
За сега Щерев ми допадна най-много.
Св. Петка евентуално само заради Богданова - специалист ФМ.
Продължавам да търся информация и да събирам впечатления по темата.
Виж целия пост
# 6
Анна Богданова също следи и изражда в Токуда. Имам позната, доволна от нея. В Токуда преди 2г нямаше пакети за проследяване, сега не знам как е. Усещането ми за там беше за абсолютен конвейер, да не говорим за отношение, когато отидох с кървене и попаднах при една от лекарките по ЗК, цитирам “Кво ревеш все едно си ин витро, ако стане нещо ще си направиш друго”, и “Айде моля те, тоя спекулум да не е по-голям от на мъжа ти оная работа”...Та ето - в Токуда работят страхотни лекари като д-р Димитров, и такива като гореспоменатата..., въпрос на лекар, не на болница.

В Щерев за ФМ знам, че Чавеева е много добра.

Но отново като съвет - първо проучи лекаря, не се записвай на сляпо само заради мястото.

Аз не съм много фен на всичко накуп принципно, защото искам да имам избор точно при кого и къде да правя фетална морфология, точно в коя лаборатория да пускам изследвания и тн.

Откъм неонатология Токуда е вай единствената на нивото на Майчин дом - тоест ако тръгне раждане преди 34гс, от частните е най-подходяща.
Виж целия пост
# 7
Мисля, че в Щерев не поемат раждане преди 34г.с. (или 32г.с. беше) и препращат пациентите си в Тина Киркова. Разбира се, при рано тръгнало раждане, най-доброто е Майчин дом.

Иначе, това че всичко е накуп, не значи че се прави компромис и няма избор. От специалистите по ФМ, най-добра наистина е Чавеева. Много е усмихната, лъчезарна и голям професионалист. Втората добра е Стратиева, но като отношение никак не ми допадна(при нея бях на 2рата ФМ).

Лабораторията е Цибалаб и винаги са много бързи с резултатите. Там не съм чакала повече от 5 мин. Налагаше се да давам кръв всеки месец и винаги са били много внимателни. За сравнение, онзи ден ходих в друга Цибалаб, където чаках 30 мин и съжалих, че не отидох в Щерев.

Другата частна болница, която хвалят тук, е Надежда. Там има добри специалисти, но мисля че е по-натоварено. И за двете болници има теми. Можеш да прочетеш.
Виж целия пост
# 8
Хепи, малко извън темата, лабораторията в Щерев работи ли в неделя, че планирам едни изследвания тогава, и мислех да ходя в Токуда, че там става бързо уикенда, но пък в Щерев може би ще си спестя среща с евентуални вируси. И за колко време излизат резултати, например вит.Д, желязо и тн? Мерси предварително.
Виж целия пост
# 9
Да, работи и в неделя. По принцип кръвните ми изследвания винаги са излизали същия ден следобяд, но събота и неделя работят до обяд и не си спомням дали в този случай пак излизат на същия ден.
Виж целия пост
# 10
Отзиви имам за Щерев следих си 2-те бременности там при доктор Билчев ( той работи и с ЗК). Той прави ФМ, БХС и  всичко необходимо, не съм чакала много за него, но си подбират последните часове или първия. Не съм излязла от пакета, който платих за проследяване. С близначките следих се там, но те се родиха в 35+0 в МД, защото раждане в Щерев поемат след 35+1 г.с. Майчин дом е отвратително място за раждане,ако можех да върна времето назад, щях да отида в токуда. 
Виж целия пост
# 11
С-р Ралица Сенкова . За мен беше важно да е специалист , да приема присърце пациентите си , а не като касички .
Изключително доволна съм ,когато и да я потърся винаги се е обаждала , до последно ме е следила . Прекрасна. Преглежда в Асцендент с някаква такса за ЖК ,но не помня точно колко. Мисля около 800лв .
Виж целия пост
# 12
Може ли някоя мама да сподели опит с ЖК по здравна каса? Аз съм при доктор с частен кабинет с проследяване на бременност по здравна каса. На няколко пъти се опитвам да кажа, че искам по-обстоен ехографски преглед, който ще доплатя допълнително ... уви за момента не съм го получила Close 34 г.с съм, пуснати са ми всички изследвания и проби по каса и всичко сякаш е на конвейр ... Идеята ми беше всички проследявания по каса минават по този начин или моя лекар е такъв:rolling_eyes: сега ще видим като започнат записите на тонове какво ще е положението Innocent
Виж целия пост
# 13
Привет! Някой дали има мнение за др Мария Василева за следене на бременност.Работи в МЦ Димет в гр. Пловдив
Виж целия пост
# 14
Следя темичката и аз Simple Smile казаха мк, че ЖК в Шейново и Майчин дом, нестава. Търся алтернативи сега Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия