Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отново: Голяма разлика в годините ...

  • 8 858
  • 57
Здравейте момичета,
 Четох подобни теми, обаче човек все си мисли, че неговият случай е друг, та реших все пак да пиша.
  Студентка съм в чужбина първа година. С приятеля ми сме заедно от 3 години. Говорили сме да дойде при мен след 2 месеца. Говорили сме и за деца, като аз бях тази, която повдигна темата. Всичко е уж измислено, но притеснението ми идва от там че разликата ни е 20 години. За сега ми е добре с него, обичам го страшно много и за момента не мога да си се представя с друг мъж.
  Обаче проведохме онзи "сериозен разговор" преди няколко дни където той ми каза, че трябва да реша дали искам да живея така. Дали разликата във възрастта няма да ми пречи, дали според мен ще се справим с отглеждането на дете така, дали това ще е добре за мен и за детето. И аз не че се обърках, просто ... Не знам как да постъпя.
  Обичаме се, но кое е правилно ?
И в крайна сметка трябва да направим това което е правилно или това което искаме ...
 Много ще се радвам на всякакви отговори и съвети. Просто са ми интересни гледните ви точки, защото стъпката която съм тръгнала да правя, за съжаление не е никак малка ...
Благодаря на всички предварително ! Simple Smile)
Виж целия пост
# 1
Аз разбирам, че за него явно разликата във възрастта има значение щом го обсъждате. За едно дете е важно родителите му да го обичат и обгрижват, пък било на 20 или 40 години...
Виж целия пост
# 2
Той уж на 40 приблизително, пък ще ходи да живее при студентката ... аз го разбирам така, че нито е със стабилна работа и доходи, нито с нещо зад гърба си изобщо ... поредния отхвърлен от естествения подбор на съвременничките си и опрял до студентките. Да те пита човек, за какво ти е дете от такъв и как ще го гледате и ти не знаеш ...
Виж целия пост
# 3
Заминала си в чужбина, първа година си, сигурно ти остават още 4-5 години. Ако съм ти майка, хич няма да ти се израдвам, че те пращам да учиш, а не да въртиш любов с чичковци. Вземи си първо хляба в ръцете и тогава мисли за деца и пр.
Виж целия пост
# 4
Не може ли да се направи една обща тема за разлика в годините и да се пише там? През 2 дена някоя 20 годишна идва да си каже за чичото и се говори едно и също в 10 еднакви теми на страница...
Виж целия пост
# 5
Не виждам нищо лошо да поживеете заедно за да видите как ще се разбирате, но съветът ми е да не бързаш със забременяването. Тепърва ти предстои да учиш и да завършиш. В днешно време най-разумното е първо да завършиш и тогава да раждаш, защото едно раждане може да ти коства цялото образование и бъдеще. Пълно е с хора, които по някаква причина са отложили образованието си и с времето им става все по-трудно и по-трудно да се стегнат и да го завършат, и накрая просто не завършват.

Относно разликата в годините, сама по себе си може да е хубаво нещо, може и да не е. Не знам защо с приятеля ти смятате, че тя е най-големият ви проблем. Всичко зависи от хората, а не чак толкова от годините. Има други по-притеснителни неща във вашата връзка. Както са казали и другите, този зрял мъж, след като е готов да остави всичко тук и да дойде при теб в чужбина, явно няма стабилна работа, нито се е развил по някакъв начин. И ако на едно момче на 20+ тепърва му предстои да се развива и е амбицирано да върви напред, то един мъж на 40г, ако до момента не е постигнал нещо, не го чакай тепърва да се развива. Разбира се, ти го познаваш най-добре и знаеш с какво се занимава. Другият проблем вече го споменах по-горе - прекалено бързаш да мислиш за деца. Той, ако е сериозен към теб, няма да настоява сега да забременяваш, а ще те посъветва да изчакате малко за да не си занемариш образованието.

Виж целия пост
# 6
Зрял мъж, на 40 или 40+, да зареже живота си и да хукне да "гони" студентки по чужбина.....странно, нелогично и абсурдно, откъдето и да го погледнеш.
Звучи толкова инфантилно, че дори не знам какво има да му се коментира.

Виж целия пост
# 7
Аз живеех с идеалистичната представа, че в чужбина отиват елитните, дето искат да учат качествено. Иначе с такава връзка може да се уредиш и в България, докато "учиш". Може и бебенце да изгледаш и пак да изкласиш...
Виж целия пост
# 8
Авторке, а ти защо искаш дете, при положение, че си първа година студентка и то в чужбина? Заради гаджето ли си се разбързала? Разбирам, че той е на 40 г. сигурно, но това не означава, че трябва да се юрваш да забременяваш и раждаш на 20. Животът е пред теб, не прави глупости.
Виж целия пост
# 9
Ами той сам, доколкото усещам, дава на заден. Уж говорили за местене, говорили за деца, но като наближава този сюблимен момент, започва да се разколебава. Интересното е, че не изтъква собственото си колебание, а се опитва елегантно да прехвърли топката в нейното поле. Дали тя искала да живее така? Хайде ,бе. Играла съм го тоя филм даже не с 20-години по-голям от мен, но беше класическа ситуация, в която някой, който се страхува от наближаващата промяна, вземе та скапе всичко, така че да изглежда, сякаш ти сама си взела решението Wink

Така че, авторке. Няма много какво да се чудиш. То само ще си покаже след 2 месеца, или колкото там остават до срока, който сте си дали да заживеете заедно. Ако един човек е сериозен, дори с риск да си наруши комфорта, спокойствието, рутината, ще направи стъпка към събиране. Ако е някой 40-годишен лигльо, ще започне едно по едно да търси причини да отлага постоянно нещата, да се замисля по разни въпроси...не за друго -  за твое добро Wink
Виж целия пост
# 10
Авторке, а ти защо искаш дете, при положение, че си първа година студентка и то в чужбина?
Е как защо? Още се мъдри на първа страница темата, в която се обясняват колко е хубаво да друскаш бебенце, а още по-добре породени, докато си още млад и свеж. Даже не студент, ами и ученик! И който не е родил докато е следвал, значи си е прахосал студентските години по дискотеките. Мхм.

Иначе директно за авторката - горе-долу всички досега са изказали адекватно мнение. Няма да сгрешиш ако размислиш върху съветите.
Виж целия пост
# 11
Кафе с канела, защо местиш тук дискусията от съвсем друга тема? Ако имаш нещо да кажеш по въпроса, пиши там. И ако вземеш да цитираш поне едно мнение, където някой е казал че е най-добре да се “друскат бебенца” докато си още ученик ще вземем да ти повярваме иначе заради иронията, с която говориш човек ще си помисли, че просто мразиш децата. И да - докато човек е млад и свеж е идеалното време и за учене, и за раждане и друскане на бебенца. Друг е въпросът, че е трудно всичко да се случи по едно и също време.

Към авторката - едва първа година студентка и то в чужбина според мен не е време, в което да мислиш за семейство и то с човек, който има дълбоки колебания относно вашата връзка. Ако ученето в момента ти е приоритет, съсреодоточи се върху това, връзките в свободното време. Завърши си образованието и тогава семейство. Според мен е по-добре да не вземаш прибързани решения и да оставиш нещата така известно време. Ще се запознаеш с други хора, нова среда и е много вероятно да срещнеш по-подходящо за теб момче. Ако оставиш да мине малко време може да си дадеш сметка и дали наистина обичаш този мъж или е било повече привързаност и навик. Съществен проблем е и това, че той изглежда доста колеблив към следваща крачка. А относно разликата - според мен 20 години са много. И аз винаги съм харесвала по-зрели мъже, но 20 години са много, особено пък когато си само на 20. Такава връзка и брак крият доста вероятни бъдещи проблеми. С две думи - не бързай.
Виж целия пост
# 12
Аз и в други теми съм го казвала - според мен 20 години са много. Нашата разлика е 11 години и макар слабо осезаема, се долавя в някои отношения. За мен 10-12 години макс е някаква граница. Нататък в много отношения ще има истински проблеми.
Виж целия пост
# 13
Кафе с канела, защо местиш тук дискусията от съвсем друга тема?
Скрит текст:
Ако имаш нещо да кажеш по въпроса, пиши там. И ако вземеш да цитираш поне едно мнение, където някой е казал че е най-добре да се “друскат бебенца” докато си още ученик ще вземем да ти повярваме иначе заради иронията, с която говориш човек ще си помисли, че просто мразиш децата. И да - докато човек е млад и свеж е идеалното време и за учене, и за раждане и друскане на бебенца. Друг е въпросът, че е трудно всичко да се случи по едно и също време.

Anastasiya_S, изобщо не съм правила опит за местене на тема. Каквото съм имала да кажа, съм казала там. Тук отговарям на въпрос на потребителка и след това, както е видно, насочвам отговора си към въпроса на авторката. И това е публичен форум - всеки има право да пише с ирония, хумор, сарказъм и др. Нищо против това не е написано в Правилата. По начина, по който говориш, човек ще си помисли, че просто мразиш четенето с разбиране. Децата не ги мразя - имам вече едно и в момента съм бременна с второ. Семейството ми е с репродуктивни проблеми и добре съм се научила да ценя някои неща.
С това затварям спора, за да не спамим темата. Ако имаш още предположения какво мразя, можеш да използваш алтернативни начини да ги изразиш.
Виж целия пост
# 14
Ако девойката наистина учи в чужбина, то в следващите 2-3 години би трябвало толкова да израсне интелектуално и психически, че сегашният златен и невероятен да й се стори скучноват и сив. Та отсега - да не си прави планове, че тая връзка ще просъществува.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия