Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пушенето на наргиле - факти и рискове за здравето

  • 16 508
  • 41
# 30
Повечето съвременни родители не приемат контрола като необходим. Мисля, че за всички са видни резултатите от това. Не говоря за някакъв потискащ детето контрол, а за отговорно и мъдро родителско поведение. Което не изключва ласки, разговори, дружене, забавления.
Виж целия пост
# 31
Нямам такива наблюдения.
Също и не смятам, че контролът е решението. При предните поколения, ако приемем, че тогава е бил по-затегнат, та не са пушили ли. Моля ви се Joy
Виж целия пост
# 32
Нямам такива наблюдения.
Също и не смятам, че контролът е решението. При предните поколения, ако приемем, че тогава е бил по-затегнат, та не са пушили ли. Моля ви се Joy

Ами всеки си отговаря за своите деца. Аз си имам наблюдения, опит, теории, останалите - също. Така или иначе към този момент нямам проблеми с децата си, ако се появят, ще обмисля какво да променя във възпитанието им. Ако някой има проблеми и сметне, че моят опит може да му е полезен - моля. Ако не - всеки със съдбата и с късмета си.
Виж целия пост
# 33
Аз съм категорично против пушенето на наргиле от ученици . За мое съжаление имало родители, които разрешавали.....не разбирам мотивите им. Не направиха ли закон да забранят пушенето на наргиле до 18 гошишна възраст? Крайно време е.
 
Виж целия пост
# 34
Мои съученици са ходили да пушат наргиле, цигари и ел. цигари дори ме канеха, но не ми позволяваха(родителите)да съм с тях. На следващият ден всички, които са пушили предходният ги боля корем до такава степен, че двама от тях бяха в болница.
В заключение съм напълно против всякакви подобни отрови за подрастващ организъм, ама като сложат промоция купи 5 "Кока Кола" и  получаваш наргиле за 30 час, кой тийнейджър не би пробвал.
Виж целия пост
# 35

Нямах търпение да го изгледам цялото, като цяло съм доста убедена, от общи съображения, че наргилето е или толкова, или повече вредно от цигарите.
Виж целия пост
# 36
Още едно изследване по темата: Пушенето на наргиле като цигарите – опасно за здравето

Текстът в American Journal of Cardiology
Виж целия пост
# 37
Нека всеки сам прецени дали цигарите или наргилето е по-вредно след като изгледа този "експеримент"
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=878669358951996& … d=100004268194896
Виж целия пост
# 38
Здравейте и от мен, аз също имам син на 11 години, който в момента навлиза в пубертета. Напоследък е много нервен, агресивен, не му се учи и т.н. Постоянно говорим за цигарите, наркотици и енергийни напитки ( които даже се предлагат във вендинг автомат, който е близо до училище и детска градина). Та сина ми много често ми казва че неговите приятели имали вейп цигари и родителите им знаели, не ги търсят по цял ден , до късно вечер, а аз само съм го тормозила. Направо не ми издържат нервите сега, а по-нататък не знам какво ще става. За енергийните напитки мисля, че си взима от време на време, сигурно за това е толкова нервен.   
Виж целия пост
# 39

Нервен е, понеже наближава пубертета, вероятно тестостерона почва малко да се вдига...
Виж целия пост
# 40
linza, ако момчето не спортува, бих го записала на спорт на ваше място. Спортът също възпитава, децата с времето сами започват да се интересуват кое е полезно за здравето и тялото им. Лошият пример навсякъде е около тях, важно е и какви са приятелите им, дали са податливи на подражание, имат ли нужда от одобрение и прочие...Сложно си е. Аз също говоря и говоря с щерките на здравна тематика, давам им статии за подобни вреди, показвам снимки на последици от наркотици и цигари. Предозирането със захар и енергийни напитки неминуемо има вина за нервността на децата. Примерът в семейството също е много  важен. Изобщо, темата е неизмерпаема...
Виж целия пост
# 41
Аз съм против всякакъв вид тютюнопушеви изделия! Не мисля, че едно дете, което е на 13 години може да влезе в наргиле бар. Тези наргилета са чисти химии, които са много по-вредни от обикновените цигари. Само като видите колко дим излиза от едно дръпване си представете какво влиза в организма на човека. Тези наргилета не са и много скъпи и всеки може да си поръча. Четох в един сайт, че едно наргиле се равнява на 90 цигари.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия