Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да запалим искрата на спорта у децата?

  • 7 755
  • 143
INTERSPORT започва разговор за приобщаването към спорта от ранна възраст

Спортът няма конкуренция с това, което може да даде на децата: осигурява добро здраве, укрепва волята и учи на желязна дисциплина. Децата се въоръжават с решимост за успех и екипен дух.
А как родителят може да създаде интерес към спорта у своето дете?
Има хиляди начини: да заведе детето си на мач или друго състезание, да му подари спортен екип, топка или ракета или да му разкаже за постиженията на голям спортист.Включете се в този важен разговор за бъдещето!
Споделете опита или идеите си в подкрепа на голямата кауза на спорта сред подрастващите.
Трима от участвалите в дискусията ще спечелят на лотариен принцип награди от INTERSPORT.
Един участник може да спечели само една от обявените награди. Печелившите ще бъдат изтеглени на случаен принцип и обявени в настоящата тема на 15.09.2017 г.

I-ва награда: спортен екип Аdidas
II-ра награда: маратонки Nike
III-та награда: раница Adidas

Спортният комплект се предлага в две цветови гами: модел 1 и модел 2.
Може да изберете между три модела маратонки Nike: модел 1, модел 2 и модел 3 и три модела раници: модел 1, модел 2 и модел 3.


Виж целия пост
# 1
Присъединявам се към темата с голямо желание, и надежда, че ще ми даде идеи как да я запаля тази искра в децата си. Аз и съпругът ми също не сме спортни маниаци, караме колело заедно..Ноо при децата ми се иска интереса да е по- голям. Включвам се с интерес..😃😃
Иначе моя опит е скромен, записвала съм ги в детската градина на различни спортове, всеки изкара макс 5месеца. С желание гледсме Григор Дмитров, но желание за подражаване няма.
Виж целия пост
# 2
Децата в България искат да спортуват все повече, създавайки си идоли като Григор Димитров. Отлична инициатива е за безплатен тенис за начинаещи. Всеки един спорт изгражда детето и като физика, и като характер. Учи се на дисциплина. Мисля, че малко трябва да се върне времето, когато по училища и детски градини ходеха треньори и взимаха при себе си талантливи деца. Трябва и самите учебни програми да са съчетани с много спортни занимания, посещения на турнири, състезания, да се запали искрата у детето. Признавам, че аз също съм увлечена от тениса от 2 години насам и с удоволствие го практикуваме семейно.
Виж целия пост
# 3
С детето заедно спортуваме, караме ролери, караме колело, ходим на басейн. Здрав дух в здраво тяло!
Виж целия пост
# 4
Както се казва,всичко започва от семейството.Ако родителите обичат спорта и туризма,преходът на зараждането на интерес у детето би бил безпроблемен.Нужно е да се гледат прояви на живо!Да се коментира в семейството успехът на големите ни спортисти и гордостта с която ни изпълват.Да се запише детето на спорт,който си избере и да се поощрява ,а да тренира.
Виж целия пост
# 5
Добрите навици се изграждат постепенно, а грижата за собственото тяло е изключително важно в днешно време. Масово децата страдат от затлъстяване.
Ползите от спорта, както и последствията от липсата му, обясняваме многократно вкъщи. Важен е и треньорът- да подходи правилно към детето и да го „надъха” за успехи, да събуди „спортна злоба”.
Виж целия пост
# 6
Аз пък съм на мнение, че децата в България се интересуват все по малко от спорта. Имам пресен пример от преди десетина дни, който много ме натъжи.
 В парка на пейка седят две момчета, на видима възраст около 8-10 години. Под пейката си почива една футболна топка, а двете деца за времето което ние прекарахме на съседната пейка ( около час и половина) не спряха да си пишат по телефоните, без дори да си казват и дума помежду си. Стана ми доста мъчно.

Имам момче на 4 години, което не желае да спортува абсолютното нищо. Водили сме го на мачове ( футбол и баскетбол), на уроци по таекуондо, за да погледа, но нищо не му изостря вниманието. Може би е малък още, но хич не ми се иска и моето дете след време да седи така на пейката с телефон в ръка, вместо да има по-смислено запълване на времето.
Виж целия пост
# 7
Спортът освен, че помага на децата да са здрави, да имат хубава фигура и ги дисциплинира, ги изгражда като личности. Децата ми тренират още от детската градина. Постоянство, подкрепа и много воля трябва.
Тенденцията, която наблюдавам, обаче, е
-  децата, на които им предстои матури да се отказват от спорта и да наблягат на ученето. Обемът, който имат за учене, не само седмокласниците, но учениците в другите класове, е прекалено голям и на децата не им остава време за спортуване.
Виж целия пост
# 8
Според моите наблюдения, децата все по-малко се занимават и вълнуват от спорт, и което е по-лошо нараства липсата на въображение как да прекарват свободното си време. Имам две малки деца, много активни и се старая да насочвам неспиращата им енергия в дейности, които са им любими-танци, плуване, катерене. Когато е топло сме навън, ангажирани с елементарните  ритане на топка в парка, федербал, каране на велосипед. Лятото правим преходи в планината. Но въпреки всичко с навлезналите нови технологии е трудно да се насочи  предпочитанието към физическите дейности.
Виж целия пост
# 9
Моят син е много малък още, едва на годинка и два месеца, но и аз, и баща му сме твърдо решени да му вдъхнем любов към спорта!
Аз съм тренирала лека атлетика и волейбол като ученичка и отлично знам на какви качества и умения възпитават трайните и сериозни занимания със спорт - организираност, самодисциплина, упоритост, целеустременост,екипност. Да не говорим за ползите за здравето!
Мъжът ми е по-спортна натура и редовно кара ски през зимата и сърф през лятото. Много се надявам синът ми да се научи добре да плува. Аз не умея и отчитам този факт като огромен минус.
Виж целия пост
# 10
Средният син вече 5 години тренира лека атлетика, ходи на състезания и е много запален. Не му даваме да се отказва...все пак е дете и понякога му се иска да играе. Баткото игра баскетбол 3 години,но като дойде пубертета,момичетата станаха по важната част:))))
Виж целия пост
# 11
Предлагам да опита всичко, за което има възможност. Веднага си личи ако има интерес и насърчавам:)
Виж целия пост
# 12
Трябва да сме пример за децата си ако видят и те от мама и татко може и те да се интересуват от спорта.
Виж целия пост
# 13
Синът ми е спортна натура- обича да кара колело, уейвборд, скейтборд, ролкови кънки, да играе футбол.
 Би било добре в училище да имат повече часове по физическо и разни спортни занимания. И без това  доста часове седят на чиновете или пишат домашни, а също и пред екраните на телефони, таблети, компютри, телевизори.
Виж целия пост
# 14
Децата от малки трябва да се запознаят със спорта и плюсовете, които има. Моите деца знаят, че ако спортуват ще растат здрави и ще живеят пълноценен живот. Отделно, пример за това трябва да дават именно родителите. В нашето семейство колата се използва само в краен случай, когато се налага да пътуваме на далечни разстояния, през останалото време сме пеша или с колела.
Като цяло е хубаво да има повече часове в училище, насочени към спорта - така децата ще могат да се концентрират повече и в същото време ще развиват тялото си, и болестите ще бъдат сведени до минимум.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия