Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Великденски венец от германската кухня

  • 3 101
  • 6
Продукти
 
300 g брашно
50 g захар
1/2 ч.лъж. Сол
1 пакет (7 g) суха мая
160 мл  прясно мляко
30 г масло
2 яйца
5 яйца за венеца (оцветени или  не, по ваш избор)
2 супени лъжици разтопено масло за намазване на венеца
 Смесват се 125 г брашно, захар, сол и маята в купа. Загрейте млякото и маслото в малка тенджера, докато  маслото стане меко
Постепенно добавете сместа от млякото и маслото към брашнената смес и работете с постоянно разбъркване. Добавете 2 яйца и 50 грама брашно и разбъркайте. След това постепенно добавете останалото брашно и го  омесете  добре.оставете тестото на топло място и завито за 1 час да втаса
Разделете тестото на две половини, покрийте и оставете  за  още 10 минути. Оформете всяка половина от тестото на дълъг  фитил, с дебелина около 4-5 см и дълго около 90 см.оплетете фитилите на венец

След това поставете яйцата между тестото......сурови  не варени
поставете венеца  върху хартия  за печене и покрийте слабо с влажна кухненска хавлия. Оставете го да стои на топло място за около 45 минути, докато венецът добие  (двоен обем). намажете венеца с разтопено масло.Загрейте фурната на 180 градуса 
Печете в предварително загрята пещ в продължение на 50 до 55 минути, докато стане златисто жълто.
 
Виж целия пост
# 1
Пробвах – получи се.
Виж целия пост
# 2
радвам  се че сте останали доволни ,рецептата е оригинална.желая ви хубав ден и весело изкарване на Великден😊👍
Виж целия пост
# 3
BlushБлагодаря.
Виж целия пост
# 4
Звучи добре, ще я тестваме  Mr. Green
Виж целия пост
# 5
А боядисаните яйца ? Кога се слагат ? А тези печените - с тях какво се случва ? Те ли се боядисват след това ?
Виж целия пост
# 6
А боядисаните яйца ? Кога се слагат ? А тези печените - с тях какво се случва ? Те ли се боядисват след това ?
яйцата трябва да бъдат сурови и  ги слагате между тестото и се пекат заедно
може сурови да ги боядисате и ги слагате между тестото и тогава се пекат
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия