Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цяла горна протеза - толкова ли е зле?

  • 3 482
  • 12
Здравейте,
На 43 години съм и от дете съм с много слаби зъбки. Още в 9 клас ми вадиха постоянни. Сега, на тези години и след три родени деца, нещата са трагични. На горна челюст, след махнат мост на предните четири зъба, дори пънчетата липсват. Всъщност мои са кучешки отляво и четвъртият до него... Останалото е извадено, и от двете страни, и са останали само тези четири остатъка отпред, плюс коренчето на кучешкия отдясно.  Обаче ще се наложи да извадя и втори горе, защото колкото и да го обгрижвахме, той не поддаде и продължава да боли....
Стоматологът ми отказва да извади всичко, защото съм била млада и нямало по добро от свой зъб, макар и само от корена му ако е здрав.
Целите протези били такива и онакива, с две думи не е добре с тях...
Само че аз съм теглила пари  за да се лекувам и не ми се иска да направим нещо за стотици левове и след година да трябва да вадя всичко и пак да стигна до протезата.
Наистина ли няма цели горни протези, които да не ми  се местят докато говоря и ям и които да имат естетичен вид?
То е ясно, че това е последен вариант , но натам вървя....
Благодаря...  

Виж целия пост
# 1
Имплантите не са ли вариант за вас?Вие за протезата ли теглихте кредит?
Виж целия пост
# 2
Импланти е хубаво да се сложат, но са доста скъпи, а и няма гаранция, че ще се имплантират.

Направете консултация с друг зъболекар и нека дадат причина защо не искат да Ви сложат протеза освен възрастта. По-добре протеза, отколкото без зъби.... Peace
Виж целия пост
# 3
Моят мъж имаше пародонтоза. На 35 си сложи 6 ца коронки, на 40 извади всички и сложи протеза. По отношение на естетиката - протезата седи по-добре от коронките преди. Въобще не е зле, като свикнеш с нея и като е направена добре.
Консултирай се с друг зъболекар.
Според мен, няма смисъл да пазиш 2-3 развалени зъба и то отгоре. Представям си как изглежда!
Виж целия пост
# 4
Имплантите не са ли вариант за вас?Вие за протезата ли теглихте кредит?

Не, не са вариант за мен. Не мога да си го позволя.
 
Виж целия пост
# 5
Вижте, горе един -два зъба по-скоро пречат на изработването на стабилна протеза. Пък и във времето, така както ги описвате, нямат переспектива. Накратко, оскъпяват лечението, но не водят до по-добър резултат. За долу-положението е съвсем различно, един зъб да е, какъвто и да е, ама да го има!
Виж целия пост
# 6
Благодаря много за отговорите
Виж целия пост
# 7
Налични зъби е добре да има, защото в много случаи протезите се закачат с "кукички" на тях и те правят протезата по стабилна(ако са здрави, разбира се). Има вариант мост и частична протеза. Защо не се консултирате с още един двама добри зъболекари. Ако правите протеза вижте за моделно лята. Избягвайте обикновената пластмасова протеза.
Прочетох коментар за импланта, че можело да не се имплантира. Добрият хирург никога няма да сложи имплант, ако има причина да не се имплантира.
Виж целия пост
# 8
Аз го написах. Не съм си слагала и не съм се интересувала, но моя позната си слага няколко и точно това са ѝ казали в клиниката. Рядко се случвало, но не е изключено да не се имплантира. За да си го има предвид, понеже парите не са малко. При нея няма проблеми всъщност. Peace
Виж целия пост
# 9
При 2 кучешки мост няма на какво да се сложи. Корените трябва да се извадят. Колкото по- бързо, толкова по-добре. После имаш 1 месец зарастване. След това трябва да сложиш протеза.
А пък за импланти ще мислиш някой ден.
Виж целия пост
# 10
При всички положения план на лечение трябва да се направи след панорамна снимка и от стоматолог. Ние няма как да знаем какво е състоянието на зъбите, дори и корени да са не е задължително са се вадят, ако подлежат на ендодонтско лечение.
Виж целия пост
# 11
Деси Димитрова, ще си позволя да използвам темата, за да задам няколко въпроса на. Моят мъж също е на път да загуби всичките си горни зъби. Явно нещата са вече много зле, защото зъбите си падат като млечни. Най-накрая се взе в ръце и ходи на консултация при стоматолог. Казали са му, че всичко трябва да се извади. Няма да може да сложи само импланти (мисля, е изобщо не е възможно, защото костта е зле, а и финансово), предложили са вариант да сложат 4 импланта и за тях да закрепят протези. Иска да отиде и при друг лекар на консултация. Можете ли да препоръчате такъв? FreeAgent, твоят мъж къде си прави протезата?
Виж целия пост
# 12
При някакъв зъботехник направо. Обаче не знам координати.
Преди това си беше правил 2 протези при нашата зъболекарка, но не бяха добри.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия