Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мъфини, малки кексчета и още нещо...... 10

  • 30 863
  • 137
# 120
Ще се запиша в темата и се връщам да разгледам.Не правя често  , но когато и да правя нещо все не улучвам.Докато се пекат са надути и пухкави,после спадат и стават сухи
Виж целия пост
# 121

Някой правил ли ги е от супичка.ком?Можете ли да ми кажете колко ампули ванилия сложихте там не пише каква трябва да е за това питам
Виж целия пост
# 122
Да. Едни от мъфините които правя най-често, въпреки че ми идват малко сухи. Даже имам от тях на масата Simple Smile
Ванилия слагам едно пакетче, от течната на око.
От сайта най-харесвам с ябълка и канела.

ПП: В рецептата дават че се слагат 2 бр. ванилия.
Виж целия пост
# 123
Здравейте Blush чак сега я виждам тази група ,записвам се да ви следя .Понякога правя малки кексчета и с интерес ще ги следя .Ето и някоя снимка от мене .
Виж целия пост
# 124

Някой правил ли ги е от супичка.ком?Можете ли да ми кажете колко ампули ванилия сложихте там не пише каква трябва да е за това питам
Аз ги правя понякога, но в двойна доза и слагам по една ампула
Виж целия пост
# 125
Пробвах баничко-мъфините на Лабрекс. Добавих лютеница в сместа и изрязах попрегорелите крайчета на корите. Станаха много добре Heart
Виж целия пост
# 126
Морковени овесени мъфини
Виж целия пост
# 127
Момичета, някоя от вас знае ли рецептата за кексчетата Take a cake?  Някоя хапвала ли ги е , на мен червеното кадифе ми са любими, но всички като цяло са хубави... отгоре  крема сирене ли е какво е много е вкусно ...
Виж целия пост
# 128
Може ли да споделите рецепта за крем с който да украся мъфини ванилови и шоколадови?За детско парти ще е почерпката.
Виж целия пост
# 129
Може ли да споделите рецепта за крем с който да украся мъфини ванилови и шоколадови?За детско парти ще е почерпката.

Сметанов крем за торти
Виж целия пост
# 130
Белтъци разбити на гъст сняг с малко захар, украсяват се мъфините и се запичат на фурна до лек кафяв загар 🙂 Вкусно, леко и бързо


Снимката е от интернет и е илюстративна
Виж целия пост
# 131
Мъфини с ябълки и мюсли
Виж целия пост
# 132

Кексчета от мен Simple Smile
Виж целия пост
# 133
Супер са! Рецепта, моля!
Виж целия пост
# 134
Оставям рецептата тук Simple Smile
Брашно - ориентировъчно между 150 и 170гр (не съм много точна ,за което се извинявам , но просто по усет спирам да добавям брашно , когато консистенцията е каквато се очаква да бъде. Търси се консистенция като за брауни - сравнително гъста смес)
Захар - минимум 100гр , останалото е въпрос на вкус , пробвате и правите преценка дали е достатъчно сладко за вас
Бакпулвер
Тъмно какао - 25-30гр
Масло - 125гр
Черен шоколад (препоръчвам 60-70%) - 100гр
Есенция от ром или някакъв вид алкохол подходящ за сладкиши (аз използвах шоколадов ликьор)
50мл мляко
2 по-големи или 3 по-малки яйца

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес , към нея се добавят предварително разтопеният шоколад с масло , бакпулверът , млякото , есенцията и какаото.Брашното добавям последно и на части за да мога да постигна желаната консистенция.
Понякога брашното е по-малко а понякога повече ,зависи от броя и големината на яйцата , от това до каква гъстота са разбити предварително , лесно се поправя ако е по гъста - аз добавям мляко.
Ако е по течна е ясно , че се добавя брашно , дори да не стане както за брауни - пак се изпича.
Пека на 170-180 и проверявам с клечка , могат да се оставят по сочни или да се пекат повече и да са по сухи и ронливи.
*** Рецептата е за брауни , млякото и ликьора ги добавям от себе си Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия