Мъфини, малки кексчета и още нещо...... 10

  • 40 877
  • 147
Старата тема

мъфини със сладко от вишни ЧервеноВинце
Брауни berina
Браунис Блонди
Боровинкови мъфини Pety
Мъфини с боровинки II Pety
Бананови мъфини Pety
Мъфини с Афтър Ейт(After Eight) enamorada
Боровинкови мъфини Umbra
Мъфини с моркови и орехи Umbra
Портокалови мъфини Umbra
Snickerdoodle мъфини Tanita
Мъфини баклава Tanita
Бананови мъфини с малина
Мъфини с боровинки  
Бананови мъфини с кленов сироп marabu
Мъфини с крема сирене и замразени малини
Малки кексчета  tedi80
Джинджифилови кексчета Смехурко
Кошнички Смехурко
Кокосови мъфини   petrina
Мъфини Рафаелла Steny
Мъфини с ябълки и черен шоколад Steny
Шоколадови мъфини с млечно-яйчен сос marabu
Малки кексчета с крем сирене и ягоди Tanita
Шоколадови мъфини zlatina19951 и пак и пак
Мъфини   blekuta
Основна рецепта с пояснения DessiJ
Какаови кексчета с аерошоколад  didibu
Мъфини  “кафе  меланж” di_ani
какао, кока-кола и фъстъци  labrex
МЪФИНИ С КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО  liletka
Мъфини с боровинки  Tanita
Богат избор от солени и сладки мъфини nordina
разясненията за козуначените мъфини и тук и тук Abra
Бананови мъфини с хрупкав топинг didibu
Двойно шоколадови мъфини  Teodorka
Мъфини с утайка от кафе xenia
Шоколадови мъфини с крем  sladka hapka
Класически шоколадови мъфини
Лесни, вкусни и икономични кексчета в чашки Блонди
Шоколадови мъфини с Нутела
Мъфини с ванилия mishonka95
Превъзходни мъфини с вишни labrex
Мъфини с ягоди
Мъфини - портокал и шоколад bel1070
Ягодови мъфини lulu
Черешови мъфини marabu
Мъфини с ягоди и банан  Pety
Мъфини с ягоди и шоколад enamorada
с орехи, кокос, моркови   millasan
Пълнозърнести мъфини с мед Pety
МЪФИНИ С БОРОВИНКИ   labrex
Шоколадови мъфини с кокосов пълнеж  petrina
Мъфини със стафиди кафе със сметана
Шоколадови мъфини с малини nordina
Шоколадови мъфини с шоколад Pep-4o
Мъфини с праскови Pety
oще една рецептичка чушчица
Мъфини с праз и пушено месо    Pep-4o
МНОГО НЕЖНИ ПУДИНГОВИ МЪФИНКИ labrex
Двуцветни мъфини с кокос -   martin4e
Медени кексчета с кафе и стафиди labrex
Пияни мъфини •◊ Ясмина ◊•
Портокалови мъфини с шоколад Гуш
Лимонови мъфини labrex
Сърцето на Лаура   Yoli
Ябълкови мъфини  Pety
Брауни без яйца с шоколадова заливка vnd
Мъфини със сладко berina
Шоколадови мини кексчета със зехтин   ellyganova
Пандишпанови мини кексчета с пълнеж ellyganova
Чуден кекс))) кафе със сметана
Мъфини с тиква, мед и орехи Tanita
Мъфини с ананас и кокос Pinki_81
Пълнозърнести мъфини с мед   Pety
МЪФИНИ - СЛАДКИ И СОЛЕНИ ОТ ЕДНО ТЕСТО Блонди
Ванилови мъфини с много, много шоколад Dani_Di
Постни мъфини   Pety
Рецепта за къпкейк от книгата на Сузана Блейк   kali
Ябълкови мъфини с канела betka`
Пълнозърнести кексчета с моркови и мед ellyganova
Мъфини с какао и орехи  •◊ Ясмина ◊•
 Мъфини с нуга  Dina.K
Шоколадови мъфини с глазура tanya_p
Мъфини с мандарини enamorada
Таханови мъфини (Без глутен)
Шоколадови кексчета с червено цвекло




СОЛЕНИ КЕКСЧЕТА

Мъфини със сирене и розмарин   Pety
Царевични мъфини (Cornmeal muffins)   Pety
Солени мъфини Pety
Мъфини със спанак  Svetlana P
Мъфини с маслини, фета/сирене и сушени домати    Tatjana
сборна солена рецепта -   mitsie
Соленки с пресен лук и червен пипер didibu
Мъфини със сирене  •◊ Ясмина ◊•
солени мъфини, с колбас, сирене, кашкавал маца м
солени мъфини snezko
солени мъфини  petu6ka63
баничкомъфините labrex
Мъфини - мързеливки Marieta
солени мъфини
Царевични безглутенови

Моля ви използвайте бутона ИЗВЕСТИ , постове тип ЗАПИС пълнят 5 страници от темата.
Благодаря ви предварително!



Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема Simple Smile

Скоро правих тези мъфини, станаха супер! Мисля, че ги няма в списъка:
http://www.tanitaang.com/2009/10/blog-post_08.html

Мисля този кекс да го направя във формата на мъфини, би трябвало да стане:
http://recepti.gotvach.bg/r-3595-%D0%98%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BD% … D1%81%D0%BA%D0%B8
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата! Следя от години и изпробвам постоянно рецептите, които споделяте!
Виж целия пост
# 3
Благодаря за новата тема!

Тези рецепти не ги видях в списъка, за това ги пускам:

Кексчета с шоколад

Кексчета с течен шоколад и лешници

Мъфини с чери доматчета
Виж целия пост
# 4
Syn, благодаря!
 Американският сладкиш на labrex е чудесен под формата на мъфини
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13208422#msg13208422
 и мъфините с моркови и мед на пеп-4о са ми едни от най-любимите!
  https://blogovoditel.com/recepta/myfini-s-morkovi-i-med/9478/
Виж целия пост
# 5
Благодаря за новата тема!
Аз съм пробвала почти всички рецепти за мъфини на "Супичка" и много ми харесват, но не видях линк към тях. Може да ги добавите.
Виж целия пост
# 6
Сладкишите са ми страст. Темата беше доста стара и повечето линкове не работеха. За съжаление не можах да включа всички линкове понеже съдържанието става огромно и нямах повече време.😊 Гледах да включа рецептите на потребителите от форума😊 . Исках да няма сърдити потребители 😊 Според мен те правят темата. Другата тема , който иска може да я направи.😊 Пускайте рецептите в темата  и те ще се добавят в следващата тема.
 Не мога вече да редактирам . Колкото по бързо се изпише Smile толкова по бързо ще се пусне нова. Smile
Виж целия пост
# 7
Записвам се да ви следя,че имам формички за мъфини,но много рядко правя,защото незнам рецепти.Използвам готова смес,но аз искам аз да си направя.
Виж целия пост
# 8
sisi72,

аз започнах да правя десерти точно с мъфини. Аз ги правя в тавичка за мъфини с хартиени кошнички.
В Супичка има много рецепти, които са пробвани. Тук също има много хубави рецепти. Лесно е, на мен ми отнема 10-тина минутки да забъркам сместта, която няма нищо общо с купешката. Разбира се, след доста практика. Сега направо ми е мания да пробвам по-интересна и засукана рецепта. Започни с някакви по-лесни, примерно тези:

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%B8

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B4

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B0%D1%84%D0%B5

Виж целия пост
# 9
По тази рецепта стават винаги.
2 яйца
1 чаша захар
50 мл. масло, олио
50 мл . сок, прясно мляко
1 чаша брашно
1/2 бакплувер

1 ванилия, може да се добави кора от лимон, портокал
По желание настърган шоколад, кокос и др. Всичко се разбърква и пече на 180 градуса. При мен стават за 20 мин. Използвам чаша от рекламните на Нес кафе. Вместимост около 220- 240 мл.
Виж целия пост
# 10
Аз от скоро правя "Шоколадови мъфини" и "Боровинкови мъфини"....наистина много ги харесват вкъщи........Мъжът ми обожава "Боровинковите", а Дъщеря ми си умира за "Шоколадовите"

Благодаря за хубавата тема! Heart
Виж целия пост
# 11
sisi72,

аз започнах да правя десерти точно с мъфини. Аз ги правя в тавичка за мъфини с хартиени кошнички.
В Супичка има много рецепти, които са пробвани. Тук също има много хубави рецепти. Лесно е, на мен ми отнема 10-тина минутки да забъркам сместта, която няма нищо общо с купешката. Разбира се, след доста практика. Сега направо ми е мания да пробвам по-интересна и засукана рецепта. Започни с някакви по-лесни, примерно тези:

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%B8

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B4

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B0%D1%84%D0%B5
   
Благодаря
Виж целия пост
# 12
 bouquet за новата тема
Виж целия пост
# 13
Здравейте,
да си кажа и аз моя опит в мъфините. Преди време гледах една американка в готварско предаване как приготвя оригинална рецепта. От там запомних основните положения: 1. Смесват се отделно сухите и отделно течните съставки, т.е. в един съд  яйце, кисело или прясно мляко и олио, а в друг брашно, сода за хляб или бакпулвер, сол,  захар и ванилия. 2. Разбърква се само няколко пъти с дървена лъжица. По желание се прибавят шоколад, какао, горски плодове, ябълки и орехи... Често правя мраморните.


Виж целия пост
# 14
Страхотна тема, сега ви открих. Набелязах си доста от рецептите. Цялото семейство обичаме мъфини и ще ми бъде много интересно да пробваме нещо ново. Simple Smile
Виж целия пост
# 15
Страхотни рецепти,още днес ще изпробвам някоя!Кажете ми каква е тайната да се отлепят хартиените кошнички,какви ли не съм взела,но  нещо не ми се получава?
Виж целия пост
# 16
Ваниловите мъфини на Супичка

Проблеми с хартиените кошнички не съм имала, освен едни които оцветиха формата /светла е/ и ги изхвърлих, но бяха тънки, тънки като вестник  Close.
Тия са от Джъмбо, вземала съм и от един сайт - е такива не съм виждала в магазин. По-скъпи бяха, но пък си заслужаваха.
Виж целия пост
# 17
Здравейте Simple Smile
Импровизация на два вида шоколадови мъфини. Едните са с глазура от рецептата за Кокосови мъфини от първия пост



И моите хартийки понякога не се отлепват. Четох , че трябва да се оставят само 5 минути във формата , в която се пекат и след това да се извадят, за да изстинат.
Виж целия пост
# 18
Откакто си взех керамична форма за мъфини,изобщо не съм купувала хартиени кошнички.Всичко изскача с помощта на шпатула/силиконова/.
Виж целия пост
# 19
Откакто си взех керамична форма за мъфини,изобщо не съм купувала хартиени кошнички.Всичко изскача с помощта на шпатула/силиконова/.
от къде си я взехте
Виж целия пост
# 20
А аз използвам силиконови формички за мъфини, от Лидъл. Чудни са, нищо не залепва.
Виж целия пост
# 21
Направих първата рецепта с череши,станаха страхотни!Аз също съм със силиконови,защото с хартиените не можах да се справя 😉 Моите дегустатори са децата в парка,всички бяха доволни 🍮
Виж целия пост
# 22
a_alex,взех я от Кауфланд преди няколко години.Виждам ги от време на време по магазините.Такава е моята,но има най-различни:https://www.masterhaus.bg/bg/product/184806-forma-za-myfini-12br … ramika-sp-1223-gc
Виж целия пост
# 23
Точно такива са моите/две имам/ от Кауфланд. Аз слагам обаче хартиените кошнички, не съм пробвала без тях...  newsm78 . Същите се боядисаха от ония менте кошнички  #2gunfire
Ето как се отделят
Виж целия пост
# 24
Ето още няколко любими рецепти за кексчета:

Белтъчени кексчета без набухвател

Хрупкави кексчета със захаросани плодове

Мъфини с пушена сьомга
Виж целия пост
# 25
А аз използвам силиконови формички за мъфини, от Лидъл. Чудни са, нищо не залепва.
и аз
Виж целия пост
# 26
Момичета, кажете къде бъркам.
Мъфините си набухват нормално, но след като отворя фурната да ги проверя с клечка, те спихват. Как да предотвратя тжва?
Виж целия пост
# 27
Момичета, кажете къде бъркам.
Мъфините си набухват нормално, но след като отворя фурната да ги проверя с клечка, те спихват. Как да предотвратя тжва?
newsm78 Аз отварям фурната за да ги пробвам чак след като са се зачервили.
Виж целия пост
# 28
Момичета, кажете къде бъркам.
Мъфините си набухват нормално, но след като отворя фурната да ги проверя с клечка, те спихват. Как да предотвратя тжва?
newsm78 Аз отварям фурната за да ги пробвам чак след като са се зачервили.
Моите ги чакам да замиришат вкусно и чак тогава ги проверявам Simple Smile

Ето последните , които правих със сладко от сливи:
Виж целия пост
# 29
Момичета, кажете къде бъркам.
Мъфините си набухват нормално, но след като отворя фурната да ги проверя с клечка, те спихват. Как да предотвратя тжва?
newsm78 Аз отварям фурната за да ги пробвам чак след като са се зачервили.
Аз забравих да уточня, че отворих фурната след като бяха станали, т.е. да се уверя, но уви. Половината обем се изпари Sad
Виж целия пост
# 30
dalivali, колко време и на какви градуси печете? Да не е нещо рецептата сбъркана?
Виж целия пост
# 31
като начинаеща използвах една от рецептите но супичка, но спазих пропорциите както е дадено. Единственото различно е, че не използвам брашно тип 500, а друго, тъй като съм в Германия.
Виж целия пост
# 32
От сместа е. Другият път сложи малко повече брашно.
 Пробвай с някоя от рецептите за кекс. Simple Smile
Виж целия пост
# 33
Благодаря ви Hug
Виж целия пост
# 34
хайде и аз да се разпиша с любимата на децата ми рецепта /всъщност е класическа, нищо особено/: 4 яйца, 2 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.л. сода, 1/2 чаша кафява захар, 1/2 до 2/3 мазнина /например масло и качествен зехтин или само масло, може и кокосово/, около 2 чаши брашно от лимец /малко повече отива, защото тестото трябва да е гъсто/, аромати - ампула ванилия, канела, нещо цитрусово...каквото харесвате, какао или рожков на око и накрая 2 чаши нещо настъргано - ябълки, круши, дюли, моркови...онзи ден го направих с настъргано сурово цвекло, супер станаха. пече се стандартно 15-20 мин.
Виж целия пост
# 35
Ще може ли рецептата на Бг?
Виж целия пост
# 36
Вчера се осмелих да направя кексчета с ванилия,  а  не с шоколад......е наистина станаха прекрасни.
Ако някой иска рецептата да каже.
Виж целия пост
# 37
Момичета , имам спешен въпрос : Ще правя солени мъфини със спелта , вместо с брашно. Имам и брашно , де. Имам и овесени трици. Не зная като количество трябва ли нещо да променям , последния път правих солен кекс и не се изпече добре в средата. Може аз нещо да съм сгрешила , но заподозрях брашното.
Има ли някаква специфика ?
Виж целия пост
# 38
Спелтата не я познавам и не съм я използвала,но с пълнозърнесто брашно съм правила почти всичко ,което се работи с обикновено бяло брашно. Съвета ми е да нагодиш гъстотата на сместа, която се иска в рецептата. Моето усещане е ,че "полезните" брашна в тесто се изпича по-добре от бялото брашно.
Виж целия пост
# 39
Спелтата не я познавам и не съм я използвала,но с пълнозърнесто брашно съм правила почти всичко ,което се работи с обикновено бяло брашно. Съвета ми е да нагодиш гъстотата на сместа, която се иска в рецептата. Моето усещане е ,че "полезните" брашна в тесто се изпича по-добре от бялото брашно.

Станаха си перфектни. Правих ги точно като с обикновено брашно. Благодаря  , и аз с пълнозърнесто редовно ги правя. Спелтата купих експериментално. ОК си е .
Виж целия пост
# 40
Радвам се . Вие сигурно си ги и хапнахте вече Simple Smile
По коя рецепта ги прави?
Виж целия пост
# 41
Ето по тази :
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B5%D0%BD%D0%B5

Тя първа ми попадна
.Охо , мм хапна и още как  Laughing . От хартията отстраних, без поражения, добре изпечени.Те излязоха 12 , а остатъка го изсипах в тавичка , стана едно плоско кексче- питка . Него извадих последно , той го нагънал него . Вика ей така ще ги правиш 
  Smiley
Виж целия пост
# 42
Благодаря. Записвам си я и утре може да спретна една закуска на детето, защото му омръзнаха пълнозърнестите мъфини , палачинки и пълнени питки.
Виж целия пост
# 43
После сподели . Аз сложих малко сода за хляб, и по-малко бакпулвер.
Според мен новият момент е чубрицата. И у нас редовно правя с такова тесто кексове , втръснаха , та започнах да им добавям настъргани моркови , зелении и т.н.
Виж целия пост
# 44
Момичета ще ми препоръчате ли рецепта (или тайната на правенето) за да станат мъфините сочни. Не обичам сухи десерти тип кекс.
Виж целия пост
# 45
Момичета ще ми препоръчате ли рецепта (или тайната на правенето) за да станат мъфините сочни. Не обичам сухи десерти тип кекс.

Ето тези са много сочни. Пробвайте ги. Според мен сочността идва от съотношението - течни/сухи продукти.

https://privanya.blogspot.bg/2014/12/blog-post_20.html
Виж целия пост
# 46
Аз внимавам с количеството брашно, което слагам  в сместта Hands V
Виж целия пост
# 47
....
Виж целия пост
# 48
Момичета ще ми препоръчате ли рецепта (или тайната на правенето) за да станат мъфините сочни. Не обичам сухи десерти тип кекс.

Ето тези са много сочни. Пробвайте ги. Според мен сочността идва от съотношението - течни/сухи продукти.

https://privanya.blogspot.bg/2014/12/blog-post_20.html
Аз ги пробвах - чудни са

Виж целия пост
# 49
mama iasi, радвам се, че ви харесаха Simple Smile
Виж целия пост
# 50
mama iasi, радвам се, че ви харесаха Simple Smile
  Hug разпечатах още доста неща от там  Wink
Виж целия пост
# 51
Мъфини с обикновени вафли - по рецепта на Ваня Джорджевич
Виж целия пост
# 52
Онзи ден правих тези, много хубави станаха.

https://zelanka.blogspot.com/2016/06/blog-post_7.html
Виж целия пост
# 53
Ще пробвам тези мъфини, точно търсех рецепта, където да вложа поне част от изостанало прясно мляко , а и череши имам. Благодаря за споделената рецепта! Hug
Виж целия пост
# 54
.
Виж целия пост
# 55
Портокалови и портокалово какаови мъфини
Скрит текст:


Виж целия пост
# 56
Вчера направих обикновенни шоколадови къпкейкове, някой може ли да ми препоръча изпробвана рецепта с пълнеж от плодове?
Виж целия пост
# 57
Боровинкови мъфини

Мъфини с черешова плънка

Орехово-ягодови кексчета
Виж целия пост
# 58
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ,ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ МОЯ ПРОБЛЕМ С МЪФИНИТЕ,ВЕЧЕ ТРЕТИ ПЪТ ГИ ПРАВЯ И ВЪТРЕ МИ ОСТАВАТ КЛИСАВИ ,А ОТГОРЕ И ОТДОЛУ СА МНОГО ДОБРЕ ИЗПЕЧЕНИ...СЛАГАМ 2 ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ЛЪЖИЧКА СОДА,1 БАКПУЛВЕР,ОЛИО И СИРЕНЕ И МАСЛИНКИ И БРАШНО 2ЧАШИ...Disappointed МНОГО МИ Е ТЪПО С ТАКОВА ЖЕЛАНИЕ ГИ НАПРАВИХ,ДОРИ МИКС ОТ СЕМЕНА ИМ СЛОЖИХ ОТГОРЕ....ПОЧВАТ ДА СЕ НАДУВАТ И ПОСЛЕ СПАДАТ И СА СУРОВИ ВЪТРЕ ...МОЖЕ ЛИ МНЕНИЕ КЪДЕ БЪРКАМ.БЛАГОДАРЯ
Виж целия пост
# 59
Кремена, не мога да ти кажа къде бъркаш. Много са възможните причини за провал Sad Пък и солените мъфини са си капризни.

Аз съм правила солени мъфини по тази рецепта и станаха перфектни. https://svanya.blogspot.com/2017/06/blog-post.html
Виж целия пост
# 60
На колко градуса ги печете?Аз включвам фурната на 200 гр.,но като се понадигнат намалям на 180.
Виж целия пост
# 61
Мисля, че грешката е при печенето. Аз загрявам фурната, когато започна да пълня формите. Слагам във фурната и пека на долен реотан, когато започнат по края да се заличат и да се втвърдяват, превключвам на горен и долен реотан, докато се зачервят. При моята фурна, понеже всяка пече различно, загрявам на 180 градуса, на долен реотан пека 10-тина минути, после на горен и долен към 15-тина. Peace
п.п. Рецептата, която ползвам е за "Мъфини мързеливки" на Мариета от форума. Peace
Виж целия пост
# 62
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ,ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ МОЯ ПРОБЛЕМ С МЪФИНИТЕ,ВЕЧЕ ТРЕТИ ПЪТ ГИ ПРАВЯ И ВЪТРЕ МИ ОСТАВАТ КЛИСАВИ ,А ОТГОРЕ И ОТДОЛУ СА МНОГО ДОБРЕ ИЗПЕЧЕНИ...СЛАГАМ 2 ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ЛЪЖИЧКА СОДА,1 БАКПУЛВЕР,ОЛИО И СИРЕНЕ И МАСЛИНКИ И БРАШНО 2ЧАШИ...Disappointed МНОГО МИ Е ТЪПО С ТАКОВА ЖЕЛАНИЕ ГИ НАПРАВИХ,ДОРИ МИКС ОТ СЕМЕНА ИМ СЛОЖИХ ОТГОРЕ....ПОЧВАТ ДА СЕ НАДУВАТ И ПОСЛЕ СПАДАТ И СА СУРОВИ ВЪТРЕ ...МОЖЕ ЛИ МНЕНИЕ КЪДЕ БЪРКАМ.БЛАГОДАРЯ

на пакетите брашно Софимел има рецепта за "Бърз тутманик".
 
рецептата е супер, използвана е много пъти, но не като тутманик, а точно като мъфини или, когато ме мързи особено много, направо с лъжица на на малки купчинки-питки върху хартия за печене.
ако се спази точно рецептата и температурата на печене няма никакъв проблем.

единствената особеност е да се следи кога са готови, защото на мъфини или питки стават готови по-бързо.
аз правя само половин порция и пак е много като количество. Търпи добавяне на семена вътре или отгоре (аз предпочитам отгоре). пробвано е и с добавка на ситно нарязано филе.
Цитат
Продукти:
2 яйца размер L
300 г брашно
половин кофичка кисело мляко
250 г краве сирене
60 г разтопено краве масло (става и с олио)
1 ч.л. сода за хляб
1/2 пакeтче бакпулвер - 5 г
 
Виж целия пост
# 63
много благодаря на всички но и аз нз къде бъркам защото и аз загрявам фурната докато ги пълня ,после пека но 180 гр. на горен и долен реотан с вентилатор...st. Dobri благодаря и на вас ще пробвам и така..като правя кекс така ми се надува...мисля да не е  много и сода и бакпулвер...въпреки че няма смисъл-...би тр да бухне повече... Sad
Виж целия пост
# 64
моята печка е "бавна" и пека на вентилатор на 200, а някои неща направо на 230.

опитай веднъж на 200, може там да е ключа от бараката.
Виж целия пост
# 65
Може да слагаш много от тестото в гнездата и затова да не се изпича добре. Може въпреки рецептата да ти е малко брашното или да ти е много олиото. Слагай да ги печеш на по-долна позиция и не отваряй фурната , докато се пекат. Опитай без бакпулвера.
Виж целия пост
# 66
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ,ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ МОЯ ПРОБЛЕМ С МЪФИНИТЕ,ВЕЧЕ ТРЕТИ ПЪТ ГИ ПРАВЯ И ВЪТРЕ МИ ОСТАВАТ КЛИСАВИ ,А ОТГОРЕ И ОТДОЛУ СА МНОГО ДОБРЕ ИЗПЕЧЕНИ...СЛАГАМ 2 ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ЛЪЖИЧКА СОДА,1 БАКПУЛВЕР,ОЛИО И СИРЕНЕ И МАСЛИНКИ И БРАШНО 2ЧАШИ...Disappointed МНОГО МИ Е ТЪПО С ТАКОВА ЖЕЛАНИЕ ГИ НАПРАВИХ,ДОРИ МИКС ОТ СЕМЕНА ИМ СЛОЖИХ ОТГОРЕ....ПОЧВАТ ДА СЕ НАДУВАТ И ПОСЛЕ СПАДАТ И СА СУРОВИ ВЪТРЕ ...МОЖЕ ЛИ МНЕНИЕ КЪДЕ БЪРКАМ.БЛАГОДАРЯ

Щом тестото е с кисело мляко, махни бакпулвера и остави само содата. Няма смисъл от двете, а и като количество са много. Печи на 180 градуса в началото само отдолу, а след като се надуят, включваш и отгоре - до готовност. Пробваш с клечка за зъби.
Можеш да погледнеш и рецептата, по която приготвям Мъфини с чери доматчета.
Виж целия пост
# 67
Включвам се и аз със една рецепта, която в оригинал е за чийз кейк със сьпмга, но аз я нправих като мини чйизкексчета:
За основа на кексчетата - 200гр крекери натрошени на трохи и смесени със меко масло 100гр( получава се трошливо тесто)
Разстилам го на дъното на хартиени формички и пека 10мин на 200с.
За крема - 2 пак крема сирене разбърквам със сьомга ( пушена, нарязана на ситно), див лук и копър.
Полученият крем разстилам върху изстиналите основи на кексчетата и декорирам с стръкчета копър и малки парченца сьомга.
Виж целия пост
# 68
Това са моите произведения : мъфини с бял шоколад и къпини;мъфини с банан и шоколад;  тарталети с домашен крем и шоколадово суфле Simple Smile







Виж целия пост
# 69
Vervam, сподели рецептата за мъфините с бял шоколад. Всички изглеждат много вкусни, но тези са просто неустоими.
Виж целия пост
# 70
 bouquet
аз от 5 месеца открих 2 рецепти и за човек , като мен- на Вие с месенето на теста, съм във възторг от себе си Embarassed
солени;
2яйца,200гр.кисело мляко, в което слагам 1ч.л. сода; на око 70-90мл. олио /малко под половин чаша от 200гр.нескафе червените Wink/ и 2чаши същите брашно
Всичко с миксера за2 мин /после по желание слагам сирене;кашкавал;шунка каквото имам или искам Mr. Green и с лъжица пълня формите още като почна да правя сместа пускам фурната на макс ! като пъхна да пека, намалявам на 180*С и пека около 20-30мин., без да отварям ..

правя и сладки почти по същата рецепта с лека корекция
вместо сода слагам 1ч.л. бакпулвер + в сместа слагам 1 чаша захар, когато имам и канела  Wink другото е по горната рецепта ...по някой път слагам лъжица смес/лъжица сладко или шоколад парче и отгоре пак лъжица  смес.
Виж целия пост
# 71
Утре ще пусна рецептата Simple Smile 
Виж целия пост
# 72
Ето и мойте мини кексчета : https://nikkiikitchen647206170.wordpress.com/2018/08/25/%D0%BC%D … 0%B5%D1%82%D0%B0/
Виж целия пост
# 73
Надявам се някой да ми помогне. Опитвала съм много рецепти за домашни кексчета/мъфини , но никога не успявам да ги докарам на текстура като тези които продават - ронливи , не много сухи , няма да давам пример с марки , те и без това са почти еднакви всички. Уж рецептите които съм пробвала са именно за такива кексчета. Ако някой е изпробвал някаква рецепта и се получават поне близко до това нека да сподели , ше съм много благодарна.
Виж целия пост
# 74
mvladimirova27, аз не се сещам за кои мъфини пишете, тъй като отдавна не купуваме. Все пак ето една идея - стават много сочни и вкусни.
https://privanya.blogspot.com/2014/12/blog-post_20.html
Виж целия пост
# 75
Надявам се някой да ми помогне. Опитвала съм много рецепти за домашни кексчета/мъфини , но никога не успявам да ги докарам на текстура като тези които продават - ронливи , не много сухи , няма да давам пример с марки , те и без това са почти еднакви всички. Уж рецептите които съм пробвала са именно за такива кексчета. Ако някой е изпробвал някаква рецепта и се получават поне близко до това нека да сподели , ше съм много благодарна.

Кексчета с течен шоколад и лешници
Виж целия пост
# 76
 Скоро не бях правила мъфини, но децата явно са на тази вълна и за това вече няколко пъти опитвам, но отгоре и отдолу се изпичат, а вътре са сурови и клисави. Също така залепват за хартийката и няма отлепяне. Много моля за някакви съвети къде греша. Спазвам стриктно рецептите, пека в предварително загрята на 180 градуса фурна...
Виж целия пост
# 77
Скоро не бях правила мъфини, но децата явно са на тази вълна и за това вече няколко пъти опитвам, но отгоре и отдолу се изпичат, а вътре са сурови и клисави. Също така залепват за хартийката и няма отлепяне. Много моля за някакви съвети къде греша. Спазвам стриктно рецептите, пека в предварително загрята на 180 градуса фурна...
Залепването - хартийките ти не стават. Хубавите са скъпи и стоят като леко мазни. Със силиконови формички без х-я е по-лесно и евтино. Изпичането - или течността ти е много или фурната ти е прекалено гореща, или и двете.
Виж целия пост
# 78
  Благодаря! Ще пробвам с други хартийки... Течността е 2 супени лъжици в хартийка. Правих ги по рецептата трябваше да е предварително загрята фурна на 180 градуса.
 Рецептата е: 1 кофичка кисело мляко се разбива с 2 яйца. Отделно се смесват 2 чаши брашно, 1 бакпулвер, чубрица на вкус. Натрошава се сирене на око - моето беше 1 чаша и малко настърган кашкавал. Объркват се млякото с яйцата,брашното и сиренето и се пълнят във формичките.
 Пекох около 30 мин, извадих ги защото отгоре и отдолу се изпекоха... Къде греша?
Виж целия пост
# 79
Олио не си писала😉без мазнина залепват.  Избери си друга рецепта и успех. 😊
Виж целия пост
# 80
Да, нямаш олио, а кашкавала не е достатъчен за да омазни. Сложи си към тази рецепта олио към половин чаша.
Виж целия пост
# 81
Според мен  млякото е много. Обикновено сместта за мъфините ми е една идея по-гъста от тази за кекс.
Виж на 1 страница на темата основна рецепта с пояснения. В нея продуктите са почти като твоите, но млякото е наполовина,  брашното 250г е приблизително 1 и 2/3 чаена чаша.
Виж целия пост
# 82
И според мен е много киселото мляко.
Аз правя солените мъфини  с по-гъста смес. Когато използвам кисело мляко предпочитам сода вместо бакпулвер.
Виж целия пост
# 83
Да , трябва да си нацелиш консистенцията. Слагай в кис. мляко по една малка лъжичка сода да шупне и отделно и бакпулвер. Клисаво е защото е много течно .
Виж целия пост
# 84
Пробвай рецептата на снежко от първа страница, от години я правя, много са сполучливи. Добавям малко настърган кашкавал в сместа( може би 2-3с.л), намалявам содата наполовина.
П.п солените  мъфини често залепват за хартията, у дома никога не слагам кошнички на тях, предпочитаме ги с хрупкави страни
Виж целия пост
# 85
Благодарности за най-хубавата тема
харесва ми да правя мъфини, но после докато ги чакам да се опекат, големи нерви/ днес пекох към 43 мин, че и не стават за снимка. Може ли някой да ми каже, какво да правя, да не ми пада сладкото- от вишни- на дъното?
Виж целия пост
# 86
Благодарности за най-хубавата тема
харесва ми да правя мъфини, но после докато ги чакам да се опекат, големи нерви/ днес пекох към 43 мин, че и не стават за снимка. Може ли някой да ми каже, какво да правя, да не ми пада сладкото- от вишни- на дъното?

Дай да видим рецептата.
Виж целия пост
# 87
Рецептата си е обикновена, но всеки път ми се иска да й променям нещо, уж усещам, как трябва да стане, но голямо печене и сладкото, и парченцата шоколад ми падат на дъното.
Мъфини:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша вода- аз слагам кисело мляко
1/2 чаена чаша олио- правих с масло
1 чаена лъжица сода- аз правих с 1 пакетче бакпулвер, но не се надигат много
2 чаени чаши брашно
1 ванилия/ от мен и 1 канелена захар, 1 пакетче нескафе 3 в 1/
3 супени лъжици конфитюр
Добавях и парченца шоколад, парчета бадеми, сушени кайсии, или сладко отгоре.
Вкусно е, но съм яла по-вкусни, с много по-малко усилия. А, да - в силиконови формички от Лидл, вътре с хартиени формички, намазани с олио.

Виж целия пост
# 88
Ако искаш опитай тези: Боровинкови мъфини. На снимката се вижда, че не падат до дъното. Пробвай с конфитюр, но според ме той е по-тежък. За да не ти потъват трябва да използваш по-гъсто тесто като това: Хрупкави кексчета със захаросани плодове.
Виж целия пост
# 89
Vanja77, мерси, ще обмисля предложенията. Първите са голяма красота, но нямам домакински кантар, ще обмисля тези грамове колко са като супени лъжици примерно.
Виж целия пост
# 90
Както казва момичето 😊 по гъсто тесто. Аз слагам сладкото на всеки мъфин по малко.
Виж целия пост
# 91



Кексчета Сара Лафонтайн
Виж целия пост
# 92
Защо се слагат хартийки и в силиконова форма за мъфини? Иначе залепват ли?
Виж целия пост
# 93
Защо се слагат хартийки и в силиконова форма за мъфини? Иначе залепват ли?


Аз в силиконова форма не слагам хартийки, само съвсем лело намазнявам, но някои път дори и това не правя и си стават . Може би го правят за да не си цапат формата и да не я мият,  имам една позната слага на всичко хартия за печене за да не й са били цапали съдовете и да не ги мие. За мен това е абсурд да не си мием съдовете, аз също използвам по някога хартия, но въпреки това пак си мия съдовете
Виж целия пост
# 94
аз слагам, когато ще ги нося някъде.
повече за визия, отколкото за нещо друго.
и си мия формите, независимо, че е имало хартия. Simple Smile
Виж целия пост
# 95
Кексчета без бяло брашно, захар, мазнина и мляко Smile

Виж целия пост
# 96
А с какво?
Blush
Виж целия пост
# 97
Фурми, яйца, вода, брашна, какао и бакпулвер!
Виж целия пост
# 98
Фурми, яйца, вода, брашна, какао и бакпулвер!

уха страхотни Дай рецептата...че ме сърбят ръцете
 bouquet
Виж целия пост
# 99
Заповядай: Кексчета без бяло брашно, захар, мазнина и мляко.
Виж целия пост
# 100
Огладнях с вас. И аз слагам хартийки винаги, без значение от формата
Виж целия пост
# 101
Търся рецепта за ронливи мъфини които са като в магазина но не мога да улуча  рецепта пробвах доста,  имаше една в която се слага чаена лъжица оцет но не съм пробвала някой знае ли зо се слага оцет или да пробвам без яйце а с яйчен заместител
Виж целия пост
# 102
Oцет се слага за разтваряне на содата.
Виж целия пост
# 103
Мъфини с бананово пюре
Виж целия пост
# 104
Лимецови мъфини с тиква и целувчен крем
Виж целия пост
# 105
Момичета купих си форма за мъфини с незалепващо покритие и питането ми е когато я извадя от фурната трябва ли да вадя хартиените формички с мъфина и да ги поставям върху решетка?
Досега съм правила мъфини в силиконови формички , а пък последните които правих така се свиха и спаружиха след като ги извадих от фурната, че се чудех къде е проблема....но като се замисля може би в брашното. Както и да е, питането ми е принципно трябва ли да се вадят от формите и кога.
Виж целия пост
# 106
Момичета купих си форма за мъфини с незалепващо покритие и питането ми е когато я извадя от фурната трябва ли да вадя хартиените формички с мъфина и да ги поставям върху решетка?
Досега съм правила мъфини в силиконови формички , а пък последните които правих така се свиха и спаружиха след като ги извадих от фурната, че се чудех къде е проблема....но като се замисля може би в брашното. Както и да е, питането ми е принципно трябва ли да се вадят от формите и кога.

Аз не ги вадя, никакви проблеми нямам.
Виж целия пост
# 107
Аз, заедно с формата ги слагам на решетката да"отпочинат"за 10-15мин.
Виж целия пост
# 108
Момичета купих си форма за мъфини с незалепващо покритие и питането ми е когато я извадя от фурната трябва ли да вадя хартиените формички с мъфина и да ги поставям върху решетка?
Досега съм правила мъфини в силиконови формички , а пък последните които правих така се свиха и спаружиха след като ги извадих от фурната, че се чудех къде е проблема....но като се замисля може би в брашното. Както и да е, питането ми е принципно трябва ли да се вадят от формите и кога.

веднага ги вадя върху решетка.
Виж целия пост
# 109
Благодаря Ви.
Виж целия пост
# 110
Момичета, аз пък искам да ви попитам за хубава рецепта за мъфини?
Досега резултата винаги е като малки кексчета, а тези който се продавам според мен са по-различни. Някак си са по-бухнали и не толкова сухи отвътре.
Досега винаги са ми се получавали, но като кексчета.
Дайте идеи къде бъркам?
Виж целия пост
# 111
Момичета, аз пък искам да ви попитам за хубава рецепта за мъфини?
Досега резултата винаги е като малки кексчета, а тези който се продавам според мен са по-различни. Някак си са по-бухнали и не толкова сухи отвътре.
Досега винаги са ми се получавали, но като кексчета.
Дайте идеи къде бъркам?

Тези със сигурност няма да ти се получат сухи: Бананови мъфини.
Виж целия пост
# 112
Аз направих МНОГО НЕЖНИ ПУДИНГОВИ МЪФИНКИ  на labrex, с пудинг на д-р Йоткер карамел и станаха страхотни.
Виж целия пост
# 113
От 2-3 години само от тези рецепти ползвам http://www.supichka.com/рецепта/219/мъфини-всички-рецепти-за-мъфини-на-едно-място  
(пишете "всички мъфини на едно място" в google)
Ваниловите и ябълка с канела правя поне 1-2 пъти в месеца, от другите много рядко.
Предполагам че проблема може да ти идва от мерителните прибори (чаена чаша е много относително нещо)
Рецептите от горе ги правя с големи чаени/водни чаши, ако не се лъжа са около 200 - 220 мл. (ползвам същата чаша на нес кафе като от тук: https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%80%D0%BA%D0%B8
ПП: Дълго време при правенето на палачинки използвах "грешна" чаена чаша и много си играех докато натаманя сместа, като пробвах с кафена нещата си дойдоха на място.

Не ми се получават линковете от телефона.
Виж целия пост
# 114
Защо не ми се отлепят мъфините от хартийките??? Sad
Виж целия пост
# 115
Мазнината ти е малко.
Виж целия пост
# 116
Според мен има нещо  объркано в рецептата или в начина на изпичане.
Майка ми има газова фурна с развален горен нагревател и мъфините не се получават.
Дай рецепта как ги правиш.
Виж целия пост
# 117
Според мен има нещо  объркано в рецептата или в начина на изпичане.
Майка ми има газова фурна с развален горен нагревател и мъфините не се получават.
Дай рецепта как ги правиш.
Виж целия пост
# 118
Мъфини с тиква и кокосова захар

Виж целия пост
# 119
Мъфини с моркови и бадемово брашно

Виж целия пост
# 120
Ще се запиша в темата и се връщам да разгледам.Не правя често  , но когато и да правя нещо все не улучвам.Докато се пекат са надути и пухкави,после спадат и стават сухи
Виж целия пост
# 121

Някой правил ли ги е от супичка.ком?Можете ли да ми кажете колко ампули ванилия сложихте там не пише каква трябва да е за това питам
Виж целия пост
# 122
Да. Едни от мъфините които правя най-често, въпреки че ми идват малко сухи. Даже имам от тях на масата Simple Smile
Ванилия слагам едно пакетче, от течната на око.
От сайта най-харесвам с ябълка и канела.

ПП: В рецептата дават че се слагат 2 бр. ванилия.
Виж целия пост
# 123
Здравейте Blush чак сега я виждам тази група ,записвам се да ви следя .Понякога правя малки кексчета и с интерес ще ги следя .Ето и някоя снимка от мене .
Виж целия пост
# 124

Някой правил ли ги е от супичка.ком?Можете ли да ми кажете колко ампули ванилия сложихте там не пише каква трябва да е за това питам
Аз ги правя понякога, но в двойна доза и слагам по една ампула
Виж целия пост
# 125
Пробвах баничко-мъфините на Лабрекс. Добавих лютеница в сместа и изрязах попрегорелите крайчета на корите. Станаха много добре Heart
Виж целия пост
# 126
Морковени овесени мъфини
Виж целия пост
# 127
Момичета, някоя от вас знае ли рецептата за кексчетата Take a cake?  Някоя хапвала ли ги е , на мен червеното кадифе ми са любими, но всички като цяло са хубави... отгоре  крема сирене ли е какво е много е вкусно ...
Виж целия пост
# 128
Може ли да споделите рецепта за крем с който да украся мъфини ванилови и шоколадови?За детско парти ще е почерпката.
Виж целия пост
# 129
Може ли да споделите рецепта за крем с който да украся мъфини ванилови и шоколадови?За детско парти ще е почерпката.

Сметанов крем за торти
Виж целия пост
# 130
Белтъци разбити на гъст сняг с малко захар, украсяват се мъфините и се запичат на фурна до лек кафяв загар 🙂 Вкусно, леко и бързо


Снимката е от интернет и е илюстративна
Виж целия пост
# 131
Мъфини с ябълки и мюсли
Виж целия пост
# 132

Кексчета от мен Simple Smile
Виж целия пост
# 133
Супер са! Рецепта, моля!
Виж целия пост
# 134
Оставям рецептата тук Simple Smile
Брашно - ориентировъчно между 150 и 170гр (не съм много точна ,за което се извинявам , но просто по усет спирам да добавям брашно , когато консистенцията е каквато се очаква да бъде. Търси се консистенция като за брауни - сравнително гъста смес)
Захар - минимум 100гр , останалото е въпрос на вкус , пробвате и правите преценка дали е достатъчно сладко за вас
Бакпулвер
Тъмно какао - 25-30гр
Масло - 125гр
Черен шоколад (препоръчвам 60-70%) - 100гр
Есенция от ром или някакъв вид алкохол подходящ за сладкиши (аз използвах шоколадов ликьор)
50мл мляко
2 по-големи или 3 по-малки яйца

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес , към нея се добавят предварително разтопеният шоколад с масло , бакпулверът , млякото , есенцията и какаото.Брашното добавям последно и на части за да мога да постигна желаната консистенция.
Понякога брашното е по-малко а понякога повече ,зависи от броя и големината на яйцата , от това до каква гъстота са разбити предварително , лесно се поправя ако е по гъста - аз добавям мляко.
Ако е по течна е ясно , че се добавя брашно , дори да не стане както за брауни - пак се изпича.
Пека на 170-180 и проверявам с клечка , могат да се оставят по сочни или да се пекат повече и да са по сухи и ронливи.
*** Рецептата е за брауни , млякото и ликьора ги добавям от себе си Simple Smile
Виж целия пост
# 135
Някой може ли да предложи икономична рецепта, че си пестя продуктите, а малкото иска "мъфи".
 Извинявам се, ако има такава и се повтарям.
Виж целия пост
# 136
Белтъчени кексчета без набухвател - тези са доста икономични, изключение правят белтъците, но за сметка на това жълтъците ще ги използваш за нещо друго, няма набухвател, мляко, брашното е по-малко от 1 чаша, 1 чаша захар, 75 г масло и по малко орехи, стафиди и портокалови корички.
Виж целия пост
# 137
Мъфини с "Нутела" за 12бр.
1 айце
70гр. захар
6 с.л. олио
150гр. заквасена сметана
150гр. нутела
200гр. брашно
2ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
50гр. ситно нарязани лешници
и още:
нутела
ситно нарязани лешници
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса
Разбийте яйце със захар.Добавете олио , заквасена сметана, нутела, смесено брашно със сода бикарбонат, бакпулвер, щипка сол и ситно нарязани лешници.След всяко добавяне разбивайте само , колкото да се съединят продуктите.От получената смес сипвайте (по 1с.л. пълна с връх) в мъфини форма с хартиени капсули, или намазани с олио и посипани с брашно.Печете на загрята фурна около 20мин.. След охлаждане намажете мъфините с нутела и поръсете със ситно нарязаните лешници.
Виж целия пост
# 138
Мъфини с манго
Виж целия пост
# 139
Мъфини с бял шоколад
Виж целия пост
# 140
Онзи ден попаднах на една рецепта във фейса за много лесен кекс и ми се стори доста бърза. Мисля тези дни да я пробвам.
5 яйца
1,5 ч.ч захар
0,5 к.ч олио
2 ч.ч брашно
бакпулвер
2 ванилии


п.с: Снимката е от фейса
Виж целия пост
# 141
Здравейте, момичета. Сигурна съм, че имате съвет как да не залепват мъфините в тавичка с формички с тефлоново покритие. Не искам да използвам хартия. Вчера си купих тава и направих 2 дози. Едната беше с яйца и зеленчуци и нямах проблем. Другата беше бананови мъфини с овесени ядки...е, тавичката няма измиване. А сложих добро количество кокосово масло. Винаги ли залепването е въпрос на количеството мазнина в рецептата? Сега се сещам, че от дозата с банановите мъфини имаше 2 от тях, които извадих лесно, докато всички останали буквално трябваше да изстържа.
Виж целия пост
# 142
Аз след като си пооризилих тавата, си купих силиконови формички и тях мия накрая.
И аз чакам съвети.
Виж целия пост
# 143
Мажа формичките с масло и поръсвам с брашно. Когато мажех с олио, ми залепваха. Не вярвах, чеще има такава разлика, пробвайте. Имам силиконови, но не харесвам как се изпича в тях.
Виж целия пост
# 144
Мажа формичките с масло и поръсвам с брашно. Когато мажех с олио, ми залепваха. Не вярвах, чеще има такава разлика, пробвайте. Имам силиконови, но не харесвам как се изпича в тях.

Задължително ще пробвам. Благодаря.
Виж целия пост
# 145
Имам форма за мъфини с керамично покритие. Доволна съм, но винаги по-трудно я измивам след солени мъфини. Даже ги правя половината сладки/6 бр/, другата половина солени/6 бр/. След сладките почти не е залепнало нищо, но след солените си трябва киснене. Не мажа и не поръсвам с нищо.
Виж целия пост
# 146
Солените мъфини не залепват в силиконови формички и не влияе на вкуса.
Виж целия пост
# 147
Имам проблем с едни шоколадови къпкейкове. Какво може да не правя както трябва?

Използвах рецептата от блога на Тейк-а-кейк. Правих я два пъти, с корекции, резултатът е един и същ- вместо 12 бр., аз успях да напълня съответно 10 и 9 бр. във формите. И двата пъти къпкейковете не ми се надигнаха дотолкова, че да се запълнят до ръбовете на хартийките, напукват се и се надигат централно. Докато последните две неща могат да се покрият с крем отгоре, то количеството като брой и незапълването на хартийките не мога да реша като проблем.

Изгледах няколко чуждестранни клипчета в ютюб и коригирах между първото и второто печене две неща:

Първият път маслото бях оставила по-дълго на стайна температура и беше по-меко. Вторият път пръста ми потъваше в него, но не оставаше масло по него, та мисля това беше ОК. Първият път бърках с миксер по-кратко, вторият път поне двойно повече време - рецептата изисква маслото да се разбие като крем.
Първият път пекох на 190 градуса без вентилатор, както са го дали в рецептата, вторият път на 180, но като видях, че пак започват да се пукат, намалих на 170.

Може ли проблемът да е в маслото или в брашното? Или друго?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия