За любителите на салати - тема 2

  • 100 192
  • 738
# 570
Някой с идея за салата със сурово броколи?
Виж целия пост
# 571
Сурови броколи, ябълка на парченца, сос от кисело мляко и майонеза и черен пипер + сушени боровинки или стафиди ( малко) за декор и сладка нотка. По партита, дори и БГ партита се изяжда първа!
Виж целия пост
# 572
Накъсани на ситно розички от броколи и карфиол, овкусени със зехтин и лимон, като било хубаво малко да престои. Аз лично не съм я пробвала, но ми звучи вкусно.
Виж целия пост
# 573
Карфиол нямам под ръка,но продуктите написани изброени от Агента са налични.Ще пробвам,благодаря!
Виж целия пост
# 574
Simple Smile Ето така изглежда салатата:


Още няколко идеи:
   
Виж целия пост
# 575
Изглежда много вкусно!
Виж целия пост
# 576
За тези салатки не се ли бланшират предварително броколито и карфиола?
Виж целия пост
# 577
То наистина изглежда вкусно, но на мен суровите карфиол и броколи ми идват една идея по твърди и предпочитам да са лекинко, наистина леко бланширани, в никакъв случай сварени.

Иначе в едно заведение ядох салата от броколи, карфиол, червени боровинки, пармезан на люспи, запечени кедрови ядки и дресинг със зехтин, лимон и мед, горчица и шарен пипер.
Беше много сполучлива, но твърдите зеленчуци не бяха моето нещо. Ако бяха бланширани и хрупкави, но не и съвсем сурови, салатата щеше да бъде идеална.. за моя вкус.
Виж целия пост
# 578
Броколи не съм правила, но карфиолът ми харесва, когато е предварително маринован и престоял.
Виж целия пост
# 579
Аз с доста резерви подходих навремето към идеята за сурови броколи и карфиол, но както и зелето (все едно семейство зеленчук са) когато са свежи продуктите и са нарязани на малки парченца дават съвсем приятна консистенция. В края на краищата наистина е въпрос на вкус , но понякога нови вкусове се придобиват на учудващо късен етап от живота според моя скромен личен опит.

Наскоро учих една украинка да яде любимия ми хумус с печени червени чушки...  не го харесва и не го харесва и най-накрая гарнирах печен картоф с хумуса и стана за ядене според нея Grinning

Mай съм пропуснала зелен лук в гората рецепта, но си признавам, че за мен салатите са въпрос най-вече на импровизация и никога не се придържам строго към рецепта. Отсам океана много ползват и сирена (чедър, пармезан, етц) и бекон и крутони в доста щедри количества в салатите, но това си става според мен основно блюдо за наяждане.
Виж целия пост
# 580
На по дребно и с добре подрязани пънчета на розичките и аз съм на мнение, че суровите карфиол и броколи ще са приятни за хапване. Но едри розички с твърди пънчета с каквито беше моята салата, определено не са добра идея да се поднасят съвсем сурови. Въпреки това аз предпочитам леко бланширани да са, но това вече е според моя вкус.
Пп Сега се замислих дали в описаната от мен салата по горе нямаше и чипс от прошуто/бекон на ситни парченца, но не мога да се сетя. Ама, ако имате подръка мисля, че могат да се добавят. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 581
То наистина изглежда вкусно, но на мен суровите карфиол и броколи ми идват една идея по твърди и предпочитам да са лекинко, наистина леко бланширани, в никакъв случай сварени.

Иначе в едно заведение ядох салата от броколи, карфиол, червени боровинки, пармезан на люспи, запечени кедрови ядки и дресинг със зехтин, лимон и мед, горчица и шарен пипер.
Беше много сполучлива, но твърдите зеленчуци не бяха моето нещо. Ако бяха бланширани и хрупкави, но не и съвсем сурови, салатата щеше да бъде идеална.. за моя вкус.
Не знам как са били в салатата, но ако се нареже броколито в блендер/на ренде на тънки резени....
Виж целия пост
# 582
Морена, бяха на големи розички с твърди пънчета.
Виж целия пост
# 583
Много внимавам вече с броколито откакто преди години ядох сурово и после видях че е пълно с гъсеници Grin  Ама кой да мисли когато го купувах.  Беше накъсано на розички и на ниска цена.  От тогава го оглеждам мн внимателно и го кисна в солена вода с оцет.
Виж целия пост
# 584
Джаста, пробвай нарязано, тогава. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия