За любителите на салати - тема 2

  • 100 057
  • 738
# 690
Праз лук,
цедено мляко (Бор Чвор),натрошено сирене,майонеза,черен пипер.
Защо Бор Чвор, че ми стана интересно?
Веднъж съм купувала, Ами то няма нищо общо с цедено мляко, изкуствено сгъстено е с нещо и е гадно, според мен разбира се.
Аз използвам Олимпус.
Виж целия пост
# 691
Защо Бор Чвор, че ми стана интересно?
Е, тя такова използва, пък всеки да си ползва каквото иска разбира се.
Бор чвор и за мен не съществува, ама то това е друга тема. Wink
Виж целия пост
# 692
То, защото Олимпус е много хубаво.Confused
Родопея май е най-читаво на този етап. Харесвах Боженци, но последния път беше жива сметана. Няма да повторя.
Виж целия пост
# 693
Праз лук,
цедено мляко (Бор Чвор),натрошено сирене,майонеза,черен пипер.
Защо Бор Чвор, че ми стана интересно?
Веднъж съм купувала, Ами то няма нищо общо с цедено мляко, изкуствено сгъстено е с нещо и е гадно, според мен разбира се.
Аз използвам Олимпус.

Защото жената, която ми даде рецептата използва такова. 😊
Според нея, това било най-доброто.
Аз съм я правила и с него и с цедено  мляко на мандра Вършец( уж домашно), но като се смесят продуктите не намирам разлика. Ако престои един ден в хладилника и от двете пуска вода, разбърквам отново и я изяждаме.
Разбира се, всеки може да я прави с каквото си иска цедено мляко.
Виж целия пост
# 694
Много отдавна съм купувала т. нар. цедено кисело мляко на Бор Чвор. Дано към днешна дата да са го пооправили, защото тогава беше всичко друго, но не и мляко. Една желеобразна бяла маса, неясно направена от какво.
Виж целия пост
# 695
Като малка на село си спомням баба правеше нещо много вкусно и интересно с праз лук и чорбата от киселото зеле. В една паница със зелева чорба режеше на ситно много праз, подправше с червен пипер, черен пипер  и ронеше препечена люта сушена чушка. Ползваха го като мезе за ракията или вместо салата/гарнитура. Същото нещо, но с нарязано кисело зеле вътре и подправено по същия начин го хапвахме и вместо студена супа. Не знам има ли име изобщо това нещо, но се сетих за него и тази зима ще си го припомня Grinning
Виж целия пост
# 696
О, да, хубава зелева чорба с праз, малко сладък и малко лют червен пипер и олио. Ммм, вкусно и полезно. Естествен пробиотик.
Виж целия пост
# 697
Като малка на село си спомням баба правеше нещо много вкусно и интересно с праз лук и чорбата от киселото зеле. В една паница със зелева чорба режеше на ситно много праз, подправше с червен пипер, черен пипер  и ронеше препечена люта сушена чушка. Ползваха го като мезе за ракията или вместо салата/гарнитура. Същото нещо, но с нарязано кисело зеле вътре и подправено по същия начин го хапвахме и вместо студена супа. Не знам има ли име изобщо това нещо, но се сетих за него и тази зима ще си го припомня Grinning
Ние го ядем редовно,армеева чорба или бульон трезве го знам.Повече пием чорбата,отколкото ядем зелето.Да похваля мъжа ми,той е майстора на киселото зеле,прави за нас,свекърите ,брат си и една баба в близка къща Joy
Виж целия пост
# 698
Точноооо - Армеева чорба, много се тачи и в нашата къща!
Виж целия пост
# 699
Да ви предложа една много проста и вкусна салата - зелена салата, айсберг, зелен лук и чери домати с малко оцет, сол и зехтин.  Толкова обикновена, че не съм я снимала, а е много вкусна.
Виж целия пост
# 700
Правя я същата,само че вместо зелен лук,аз слагам лилав лук и поливам с някакъв дресинг.
Виж целия пост
# 701
Дайте идеи и за дресинги, моля! Simple Smile Нещо по-разнообразно от зехтин и балсамико.
Виж целия пост
# 702
Дайте идеи и за дресинги, моля! Simple Smile Нещо по-разнообразно от зехтин и балсамико.
Виж при моите салати дресингите - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8 за идея.
Виж целия пост
# 703
Скрит текст:
Дайте идеи и за дресинги, моля! Simple Smile Нещо по-разнообразно от зехтин и балсамико.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/12/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 704
Гриловани патладжани и моркови, домати, червен лук, сирене, магданоз и семена от нар. За дресинг ползвам маринатата от зеленчуците(балсамико, сос от нар, олио, сол).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия