Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гримиране - идеи и техники. Тема №77

  • 38 934
  • 762
Добре дошли в Гримиране - идеи и техники (Тема № 77)


Правила на темата:

Празни постове тип "запис", "благодаря за темата", "да ви следя" се трият (както навсякъде във форума)
- Моля въздържайте се от постове изразяващи само възклицание от показан грим, нека постовете ни са конструктивни и полезни на останалите пишещи за да се учим един друг. Например може да обясните какво точно в грима и защо ви е харесало.
- Моля въздържайте се от по-подробни дискусии за продукти и ги пренасяйте в съответните теми, за да могат повече хора интересуващи  се точно от това да ви помогнат, а и да е по-лесна за намиране информацията за в бъдеще.

Спазването на тези правила ще ни помогне да запазим темата максимално полезна и приятна за четене за всички.


Стари предизвикателства:
Скрит текст:
Предизвикателство Арабска Принцеса
Предизвикателсво Амазония
Предизвикателство Любим Герой
Предизвикателство бронзова Богиня
Предизвикателство Рок Звезда
Предизвикателство Кукла
Предизикателство Карнавалът във  Венеция
Предизвикателство Зелен Грим
Предизвикателство Коледен и Новогодишен Грим
Предизвикателство Зимна Приказка
Pin Up Предизвикателство
Предизвикателство Св Валентин
Предизвикателство Годината на Змията
Предизвикателство Грим на Любима кино звезда
Предизвикателство Пролетно Настроение
Предизвикателство Гейша
Предизвикателство Коралов риф
Предизвикателство Морски страсти
Предизвикателство Неонов грим
Предизвикателство Египет
Предизвикателство Фея
Предизвикателство Креативна Очна линия
Предизвикателство Хелоуийн
Предизвикателство Топла есен
Предизвикателство 5 минутен грим
Предизвикателство лилав грим
Предизвикателство Грима, който не ми отива
Предизвикателство Мартеничка
Предизвикателство Женственост
Предизвикателство Римейк на стар грим с новите ни уменият

Различните видове форма на очи и клепач и подходящо оформяне на гримаСкрит текст:
Пълният грим на око обикновено се състои от следните основни елементи: цвят, по наситеност близък до тона на кожата който се нанася на  целия клепач (без значение от цвета, синьо, зелено, кафяво - въпроса е като наситеност да не е много по-тъмен или светъл от тона на кожата). С по-тъмен цвят, който подхожда като цветова гама, подчертаване на горната линия на миглите, която във външния ъгъл се слива леко изтеглена със подчертаване на долната линия на миглите. По-тъмен цвят в извивката под костта на очната ябълка, образуващ формата V със подчертаването на горната линия на миглите. Цвят, по-светъл от избрания за основа на клепача подчертаване на зоната под веждата, над костта на очната ябълка.

В зависимост от формата на очите и клепачите, разположението на тези основни елементи може да се променя, така че да подчертава предимствата и минимизира недостатъците. Правилото е отново - тъмния цвят създава усещане за дълбочина и триизмерност, подчертава, а светлият - изпъква.

Нормални очи и клепачи - без силно изразени дефекти или особености на формата и чертите. Понасят най-много различни вариации за грим. При пълния грим се следват точно класическите елементи.

  Класическо опушено око
Раздалечени очи - всяко око е позиционирано непропорционално далече от основата на носа. За да се създаде оптична илюзия за приближаване на очите, външната V извивка се прави мъничко по-близо до клепача отколкото би се паднала естествено. Близо до основата на носа се нанася малко от тъмния ни цвят който се прелива много добре, за да даде малко дълбочина и скъси разстоянието. Избягва се слагане на светлия цвят в началото на очите.Приближени очи - всяко око е позиционирано непропорционално близо до основата на носа. Най-светлия ни цвят се слага в началото на окото, както отгоре така и отдолу, за да изпъкне и уголеми зоната. Цвета за основа започва от около средата на клепача, а извивката с тъмно  се изтегля максимално към слепоочията.Дълбоко разположени очи - очите са разположени навътре в кухината на очната ябълка, изглеждат като потънали в лицето, често клепачите са по-тъмни или има тъмни кръгове. Цвета, който използваме за клепача, се изтегля нагоре, покривайки част от извиката под костта, намалявайки усещането за потъналост, а тъмното ни подчертаване се изтегля над него, падайки се на най-изпъкналата част на костта на очната ябълка, потъмнявайки я ще се създаде по-плавна граница със потъналотта на окото.

Грим за дълбоко разположени(потънали) очиСилно изразени клепачи -  тъканта, която покрива непосредствено окото изглежда като подпухнала. Могат да бъдат горен, долен и двата едновременно. Създават усещането за рибешки очи. За да се намали визуално, тъмния ни цвят се изтегля максимално върху целия клепач, а цвета ни за основа се поставя само в средата и се прелива със тъмния, който го обгражда."Паднал" клепач - тъканта, която покрива костта на очната ябълка, или самата кост, закриват клепача в някаква степен.  Засилва се подчертаването на линията на миглите, за да не се загуби окото. Подчертаването на извивката се изтегля към основата на носа, където обиновено клепача не е толкова покрит, и се прелива нагоре върху костта за да създаде изкуствена извивка.
Често се случва на други форми на окото със възрастта и отпускането на кожата.

Основи на грима при паднал клепач
Грим за паднал клепач
Грим за паднал клепач 2
Грим за паднал клепач 3
Грим за паднал клепач 4

Всичко за контурирането - как се ползва бронзър и хайлайтър


Полезни клипчета:
Бюти блогове на съфорумки:


http://idaandmakeup.blogspot.com/ - Блогът на Stardust
http://maquilab.blogspot.com/  - Блогът на Hellinger
http://lepidopteria.blogspot.com/ - Блогът на Lepidopteria
http://www.mybeautymadness.com/ - Блогът на  Адри
http://eatlovemakeup.com/ - Блогът на Elle-même
http://www.makeupgalaxy.com/ - Блогът на Жаки
http://www.illybeautybar.com/ - Блогът на Илли


YouTube-канали на съфорумки:


https://www.youtube.com/channel/UCfbgevzSI2QnliWAO5WrFSQ - Каналът на Stardust
https://www.youtube.com/channel/UCAd8P8U1bKE13mJubhcSn7Q - Каналът на Lepidopteria
https://www.youtube.com/channel/UCqSnAcbOhjR1TrSe-fonwCw - Каналът на  Адри
https://www.youtube.com/channel/UC-vLop90i8p3PEHtiUZgl-Q - Каналът на Elle-même
Предишни темиГрим по време на пандемия? Покажете ни го!
Виж целия пост
# 1
В предната тема бях писала, че без спирала, червило и хайлайтър не излизам. Без първите две пък съвсем! Но бих добавила и очна линия. Тъй като днес от лицето ми буквално само очите ми се виждаха. Снимката е стара, от миналата година е.
Виж целия пост
# 2
Агент, Hug
Защо пак не си направим предизвикателство? Толкова са се сдухали всички покрай вируса, поне да ни е приятно.
Виж целия пост
# 3
И аз това написах, но го изтрих, защото реално предизвикателство има - Грим по време на пандемия!
Виж целия пост
# 4
... реално предизвикателство има - Грим по време на пандемия!
Мхм, това беше и моята идея! Показвайте - но мейкъп мейкъп, минимал мейкъп, крейзи мейкъп, мейкъп е**о си м****а, мейкъп с маска, мейкъп без маска, мейкъп с корона, мейкъп с 2 корони, лайм и корн чипс, етц, етц. Grinning Grinning Grinning
Виж целия пост
# 5
Гримът не е мой, но много ме изкефи.

Виж целия пост
# 6
Благодаря за новата тема. Но заглавието и гримовете с маски или върху маски не ми допада. За мен това е черен хумор ,а аз не го харесвам.Но както и да е....Не се заяждам.
А сега ми препоръчайте молив за вежди.
Виж целия пост
# 7
Тези трите са ми любими и ги препоръчвам.

Виж целия пост
# 8
+ 1 за Флормар и от мен.
Виж целия пост
# 9
Благодаря за темата!
Последно съм се гримирала на 8-ми март като излизах, мисля че имам снимка някъде, ще потърся и ще покажа, скоро не се очертава да се гримирам.
От 8-ми насам съм излизала 2 пъти, подчертах си веждите и сложих малко спирала, колкото да ми оцвети миглите Simple Smile
Скрит текст:
Имах час за микроблейдинг на веждите в началото на април, който, разбира се, отказах. Докато се наканя да ги направя и стана невъзможно (над година и половина го обмислях и избирах специалист), ако имах вече перманентни вежди нямаше никакъв грим да слагам за излизане навън Simple Smile
Молив за вежди не мога да препоръчам, ползвам само сенки/помади + гел.
Виж целия пост
# 10
Аз харесвам продуктите на Бенефит за вежди .
Кристалче ,много хубави вежди! Kiss
Виж целия пост
# 11
Аз харесвам продуктите на Бенефит за вежди .
Кристалче ,много хубави вежди! Kiss
Мерси Kiss Правени са с помада, сенки и гел, като повече от половината им форма е рисувана върху гола кожа, т.к. са руси, рехави, плешиви на места и природно тънки, голяма занимавка е подчертаването им, затова се ядосвам на себе си за микроблейдинга, но живот и здраве и до него ще стигна Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Не се гримирам вкъщи.
И аз съм фен на продуктите за вежди на Бенефит.
Виж целия пост
# 13
+1 за Бенефит и за молива на Катрис, който обаче ми свърши за около месец ежедневно ползване. Бенефит ми идва по-икономичен.
Виж целия пост
# 14
Не съм се гримирала от 100 дни, мъкаа. Но с хремата, която ме лепна, няма никакъв смисъл. Още повече, че съм си у нас. Макар че никак не ми пречи да ходя гримирана и вкъщи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия