За любителите на салати - тема 2

  • 100 379
  • 738
# 75
Така и не се научих да пека патладжан, а много обичам. Кажете как го печете, че да се пробвам пак.

Откритието ми за сезона са пресните моркови, от тези, които ги продават с надземната част. Слагам ги към зелении и много ми харесва, но самите моркови са много вкусни. А преди не ги харесвах особено, макар че заради дъщеря ми у нас винаги има моркови.
Виж целия пост
# 76
Патладжан пека само във фурната. Надупчвам го на няколко места с вилица, слагам в тавичка и пека. Обикновено слагам по няколко, които използвам за различни неща. За салата, кьопоолу и каквото се сетя.
Виж целия пост
# 77
Нарязвам го на кръгчета, осолявам го, след час го измивам, подсушавам, редя го в тавичка, поливам леко с олио и пека. Става много вкусен, миналото лято изядох доста Blush
Виж целия пост
# 78
А не пръска ли във фурната, не захабява ли съда, в който го печете?
Виж целия пост
# 79
Откакто се научих да ползвам хартия за печене за абсолютно всичко, се родих направо.
Виж целия пост
# 80
Аз патладжана го пека на котлона .След това обелвам кората.Като чушки - въртиш го от всички страни.Обаче на терасата си имам от старите печки , та там пека , на стъклокермичния плот не съм пробвала , че не ми се мисли как ще го изчистя.
Виж целия пост
# 81
Сетих се за една салата , която ядох в едно заведение и вече правя и у дома и децата я обожават.
Краставица и сурова чушка нарязани на много тънки ивички около 2-3 см дълги / нямам си уред за рязане/ натрошено сирене  и нарязани маслини , овкусена само с олио .Много е вкусна - опитайте.
Виж целия пост
# 82
Напоследък добавям копър в шопската салата, харесва ми комбинацията.
Виж целия пост
# 83
На газ са ми котлоните. Обаче ми давате идея за единичен котлон, на който да пека чушки и патладжан. И ще смая съседите с миризма на печени чушки, която със сигурност ще е нова за тях.
Виж целия пост
# 84
Патладжани и чушки пека само на електрическа скара, перфектни стават. След като ги изпека, пъхвам в найлонова торба да се задушат. Белят се много лесно така.
Виж целия пост
# 85


Така най си я обичам. С мариновано прясно овче сирене.
Виж целия пост
# 86
Падладжаните ги изпекох цели във фурната с кората. После ги беля, слагам ги в чопъра с чесън, домат и малко майонеза и става страхотно Wink
Виж целия пост
# 87
Падладжаните ги изпекох цели във фурната с кората. После ги беля, слагам ги в чопъра с чесън, домат и малко майонеза и става страхотно Wink

Баба Гануш


http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/08/blog-post_17.html
Виж целия пост
# 88
Днес правих патладжани на пара и после си накълцах в хавана с малко чесън. Довечера ще добавя домати,лук и магданоз.
Виж целия пост
# 89
Нарязвам го на кръгчета, осолявам го, след час го измивам, подсушавам, редя го в тавичка, поливам леко с олио и пека. Става много вкусен, миналото лято изядох доста Blush

 Имам въпрос. Купих два патладжана, които искам да приготвя по описания начин. Колко дебели да са кръгчетата, и колко време и на каква температура се пече? Тавата нали не се покрива с алуиниево фолио, защото нямам? В смисъл става и в открита тава? Подправки някакви слагат ли се на патладжана преди да се опече, или само олио? може ли да не се подсуши, зашото нямам кухненска хартия и няма с какво да подсуша?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия