Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Утрогестан - кога започнахте да го пиете, как и кога го спряхте?

  • 3 947
  • 12
Здравейте мили дами,

Пия Утрогестан от началото на шести месец заради чувствителна матка. Трябва да го спра съвсем скоро след 4 седмици (30 г.с.) Гинеколожката ми каза да продължа да го пия 2 пъти по 2 перорално до 28 г.с. и после да пия по 2 вечер до 30 г.с. На мен ми се струва, че го спирам твърде рязко, а съм чела, че трябва да се спре постепенно, за да се избегнат последствия.
Моля ви да сподели дали някоя от вас го е пила, кога го е започнала, кога и как го е спряла?

Благодаря Ви предварително. Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Две седмици с половин доза не е рязко спиране. Взимала съм го в начална бременност само - до 12 г.с. Знам, че е по-добре да се поставя вагинално, защото през устата дразни черния дроб. Спирах го точно след 2 седмици намаляне на дозата наполовина.
Виж целия пост
# 2
Аз започнах да го пия веднага след пункцията в доза 3х2, после намалих на 2х2, някрая няколко дни 2х1, и 5 дни по 1. Спрях го в 22 г.с.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за отговорите. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Момичета и аз имам изписан Утрогестан 2*2, но от 2-3 дни ми изтича, така да го нарека на ежедневната превръзка , слагам го от 10 дни! При някой от вас случва ли се?
Виж целия пост
# 5
Нормално е да изтича. Особено след натрупване на повече. Не се притеснявай. Достатъчно е след поставяне да полежиш 20-30 мин.
Виж целия пост
# 6
Здравейте, искам да попитам хапчето за вагинално лечение и това през устата едно и също ли е? В смисъл едно хапче може да се ползва по двата начина?
Виж целия пост
# 7
Да, едно и също хапче се ползва и за двата приема - вагинален и орален.
Виж целия пост
# 8
Много благодаря Simple Smile А когато се приема вагинално дали има странични ефекти и пълнее ли се от него?
Виж целия пост
# 9
Не, не се пълнее. Пила съм много хормони и при мен не съм установила да има връзка.
Виж целия пост
# 10
Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Здтавейте в 11г.с съм и пивх утрогестан между 7г.с. и 9та г.с 3х1 но никой от лекарите не ми каза че трябва да се намали дозата постепенно и като спря кафеникавото зацапване просто спрях да го приемам и преди 1 два дена прокървих все едно ми е дошъл цикъла в рамките на около 2 часа. Влезнах в болница направиха ми изследвания назначиха ми утрогестан пак 3х1 и утре ще ме изписват казаха че изследванията са добре бебчо е живо и здраво та въпроса ми е възможно ли е заради утрогестана да се е получило това кървене?
П.с. тази сутрин отново имаше леко прокървяване явно през ноща като се събудих вече нямаше Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Здравей, до колкото знам лекарството не се спира изведнъж, а постепенно се намаля дозата
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия