Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Заровено злато

  • 5 958
  • 9
Здравейте, чува ли ли сте за поверия свързани със заровено злато близо до къщи/под тях и че то причинява зло на тези "които живеят над него". 
Виж целия пост
# 1
Не. На вас кой ви пълни главите с такива глупости! Как може някакъв неодушевен предмет да ви вреди, само защото е заровен някъде си. Това да не е радиоактивен отпадък или бомба. Глупости!
Виж целия пост
# 2
Аз съм чувала, че заровено злато не носи късмет на този, който го е намерил. Повече от 30 години съм живяла в къща, където според поверието имало заровено злато. Била е на най-големия чорбаджия в околността, но е умрял като последния бедняк. Така и златото му още не е намерено, ако го е имало, де...
Виж целия пост
# 3
заровено злато или пари златни някъде не се взимат никога .Много лоши неща следват след това
Виж целия пост
# 4
То златото само се показва на който трябва.
Виж целия пост
# 5
Aз съм чувала от майка ми, че едно време, когата хората са си строяли къщите са слагагали пари (може би и злато) в основите на къщата, за да носи на къщата пари и благополучие. Не съм чувала това да е донесло нещастие на някой, освен ако те не са изкопани и после взети.
Виж целия пост
# 6
Злато се зарявя по 2 причини - като "откуп"/"дан" за божество или божествени сили да се прекъсне или избегне зло или когато го криеш от някой.

В моято село е имало много османци. Когато са бягали са криели златата си в близката гора или в дупки в реката. Преди 60 години докато чистят коритото на реката намират стари турски жълтици - с тях строят селската църква. От както е постоена, баба ми казва ще нито ги е удряла градушка, нито ги е удавял дъжд.

Но пък чичото на моя пра-дядо намерил като момче части от пистолет и нож, начупени и сложени в краищата на нивата им. 2 години по-късно загива по време на лов - убит е със пистолет от времето на робството. Пра-дядо винаги казваше,че е заради изровените неща от нивата. Те се слагали да пазят от зло и никога не бивалода се пипат. Ако ги намериш, не пипаш , а зарявяш и подминаваш.
Виж целия пост
# 7
На мен ми казаха, че златото в дома ми е скрито, защото е крадено от османци и заради него е извършено убийство. Това злато носело нещастие на поколения хора живели в тази къща.
Виж целия пост
# 8
Моето село е било владение на богат турчин по време на робството. Криели са богатствата си из цялото село. Когато прадядо ми и дядо ми са строили къщата, една циганка е отишла при тях и е започнала да им обяснява, че където копаят за маза, има заровено злато. Златото имало магия и тя можела да я развали, а в замяна искала част от него. Те не са ѝ повярвали и я изгонили. На сутринта са намерили изкопан дупка в сегашната маза и имало оставена златна монета в нея. Мислили са, че тя е пратила хора да изровят златото. Не знам какво е станало с монетата, защото отдавна са починали, но на всички живяли в къщата им са се случвали лоши неща. Съмнявам се това да е причината, но аз не бих тръгнала да търся заровено злато.
Виж целия пост
# 9
То дори и не трябва да се намира до колкото знам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия