Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тромбофилия - тема №6

  • 45 778
  • 750

Анкета

Имали ли сте износена бременност преди да разберете, че имате тромбофилия?

Опции:

# 45
Бубанка,
Имаш две нискорискови мутации, които могат да предизвикат, могат и да не предизвикат проблем с износването на бременността. Мутациите повишават кръвосъсирването, по време на бременност кръвосъсирването по принцип се повишава, профилактиката е терапия с антикоагуланти.

Тези фактори са в основния панел. Не е невъзможно да имаш мутации по други тромбофилни фактори, които не си изследвала. При хетерозигот по PAI се препоръчва изследване не Фактор 13 (който ти е ОК) и ACE (това не си изследвала).

Заради мутацията в MTHFR трябва да приемаш само метилирани форми на Б9 и Б12, защото синтетичните не ги усвояваш. И да следиш нивата на тези витамини.

Прочети първа страница на темата.
Виж целия пост
# 46
Здравейте, момичета,

Бременна съм в 11 г.с. с мутация в  MTHFR, приемам Фолат и Метилкобаламин. Днес бях на фетална морфолофия при Сигридов и той ми изписал бирена мая на люспи заради лош имунен отговор на тялото ми. Каза, че се притеснява заради кофти венички към бебето и високите ми НК клетки. Не знам каква е връзката малко се шашнах и не можах да разбера много.
Както и да е... чета сега за тази бирена мая, че в нея си има нормални вит. Б9 и Б12 и се чудя дали да ги пия. Въобще не се сетих тогава да го попитам, във вторник съм при Русев и ще коментирам и с него, но сега чудя дали е имало някой в моето положение?
Виж целия пост
# 47
Здравейте момичета. Аз съм хетерозигот на MTRR, PAI-1, ACE, F13. Още чакам коментар от док. но като ви чета, май  картинката е ясна.
     Искам да ви попитам, ако сте запознати, каква е максималната доза на утрогестан, която може да се приема при наличие на тромбофилия, тъй като  съм всеки месец на прогестеронова терапия заради нисък прогестерон и ПКЯ ?
Виж целия пост
# 48
В небременно състояние тромбофилията не е активна, тоест повишеното кръвосъсирване идва само от прогестерона. При бременност (бременността по принцип се повишава кръвосъсирването) на мен са ми казвали максимум 5-600мг прогестерон на ден едновременно с терапия с НМХ. Аз съм хомозигот по PAI и хетерозигот по MTHFR.
Виж целия пост
# 49
Благодаря  Simple Smile
Виж целия пост
# 50
600 мг е максималната доза , по-добре да е до 300 мг, 400 най-много
Виж целия пост
# 51
Момичета, а при вас от 4 ден преди ЕТ ви е назначена вливка Интралипид?
Виж целия пост
# 52
Вливката трябва да е преди трансфера. Колко дни не е важно. Важното е да е преди ембриона. При естествено забременяване - преди овулация.
Виж целия пост
# 53
Здравейте, мога ли да попитам клексан 0,4 може ли да се замени с ловенокс 0,4?
Виж целия пост
# 54
Доколкото виждам и двете съдържат Enoxaparin sodium. Вероятно са търговски марки със едно и също активно вещество.
Питай си лекаря за по-сигурно.
Виж целия пост
# 55
Благодаря много за отговора!
Виж целия пост
# 56
Здравейте момичета,
искам да си направя изследване за тромбофилия, има ли някакви специфични изисквания спрямо изследването, прием на лекарства, МЦ и т.н. Знам че е ДНК тест но ако в момента пия В9, В12, и други витамини метилирана формула, дали ще окажат влияние върху изследването, трябва ли да се спре приема на лекарства и колко време да не се приемат преди изследването. Имам замразени ембриони и искам да си направя изследването преди трансфера.
Самофинансирам се и съм с изчерпан яйчников резерв АМХ - 0.3, и нямам време, възможност / пари/ и ембрийони за губене.
Виж целия пост
# 57
На мен не са ми дали никакви предписания преди изследваянето. Само каза, отиди и дай кръв. Пуснах го след обяд към 17.30. Никой нищо не попита и не каза. Само ме предупредиха да спомена в лабораторията за какво е кръвта. Ако си в Надежда, цената е 150 лв. Успех.
Виж целия пост
# 58
Няма никакви изисквания. Нищо не може да повлияе ДНК-то. Спокойно можеш да отидеш по всяко време и да се изследваш. Peace
Виж целия пост
# 59
Благодаря Ви за бързия отговор Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия