Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ухапване на дете от зарезен кърлеж, какви са вариантите

  • 5 704
  • 52
# 45
Швеция е район с много кърлежи, особено около вода където живеем ние е пълно,  има много кърлежи. Ваксина срещу Борелия няма. Има срещу ТБЕ и ние имаме такава, на деца под две години не се поставя но сега ще поставим и на детето.
Другото е както в Германия.
Защо на лекарката детето е боледувало три пъти и дали това е безхаберие няма да коментирам.
Как и кога моето дете се е заразило не разбрахме защото всеки ден го преглеждаме за кърлежи, но явно този или е паднал вендага или е било в дг.
Зената пропускам коментара ти излишно е да спорим.
Виж целия пост
# 46
Швеция е район с много кърлежи, особено около вода където живеем ние е пълно,  има много кърлежи.


и при нас има доста. особено, ако зимата е била мека и те не са измрели от студ. Rolling Eyes

аз разчитам на превенция: дълги панталони и чорапи, мазане с олио от черен кимион (или както се води там, смрад ужасна е  Whistling), когато сме в гората сме със затворени обувки и т.н.

просто няма как при всеки кърлеж да се боря със ситемата. то за къде по-сериозни неща се налага да водя битки, ако и при всеки кърлеж го правя, то само с това трябва да се занимавам. Twisted Evil
Виж целия пост
# 47
А пък аз досега се ядосвах, че живея в България... Вече се радвам.
Виж целия пост
# 48
Аз като бях дете, често ми откриваха кърлежи след разходка в парка. Както и всички около мен. А навремето се пръскаше против кърлежи, но  имаше периоди, когато още не бяха напръскали. Тогава никой не пиеше антибиотик, до края на 80-те някъде не се говореше за лаймска болест. Не е била толкова актуална или просто не са знаели за нея толкова.
А сега се чудя - добре, детето ми го ухапа кърлеж. Ако пие антибиотик и след 15 дни се повтори, и след още 15 - пак, тогава все на антибиотик ли ще бъде? Чудя се просто, защото свят ми се завива, ако ще е така.

А за разликите между Бг и другите държави не ми се коментира, радвам се, че не съм в чужбина, макар че тук всеки може да прави каквото си иска и в в отрицателен план.
Виж целия пост
# 49
Има репелентни средства, подходящи за деца.
В България Лаймската болест е регистрирана за първи път през късните 80.
Виж целия пост
# 50
помня в края на на 1980-те години ме ухапа кърлеж и отидох при дежурния хирург в кварталната поликлиника да го извади.
той ми дръпна една реч, която още помня: "сега, моето момиче, има 50% шанс да умреш. 20 дни ще си мериш температурата поне по 15 пъти на ден и ако установиш внезапни повишения, веднага отиваш на лекар да ти изпишат лекарства, а кърлежа занеси да изследват в инфекциозна болница"

беше ми адски странно какви ми ги плещи тоз, но е факт, че и тогава се е знаело в България прекрасно какво е това Лаймска болест.
Виж целия пост
# 51
Не е нужно да има температура за лаймска болест, може и да има но може и да няма.
Виж целия пост
# 52
И ние сме на тази вълна сега, чакам резултати. Малката в събота я ухапа кърлеж, но го видяхме късно вечерта - бабата го видя де, ходили в Пирогов да го вадят, бая се бил забил и едвам излязал. И съм притеснена сега, че ние с мм тотално изключихме да се прегледаме, да не ни е гризнало и нас нещо. Много ме сърби навсякъде, след като се замислих, хаха:)

ММ миналата година се прибра така , в банята си го намерил и веднага го носихме за изследване - във всяка лаборатория правят изследване на кърлеж. Излезе положителен резултата и пи 2 седмици антибиотик. Въобще не съм се замисляла дали да се чака или не при положителен резултат. По-скоро, ако е отрицателен , бих направила един кръвен на края на сезона.....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия