Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 41

  • 51 162
  • 757
Нова лятна тема Sunglasses
Виж целия пост
# 1
Ха , първа ли съм ?
Благодаря за темата Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Варна, морето, сините вълни Joy
Виж целия пост
# 3
Трета дано ми е на късмет !
Виж целия пост
# 4
Хайде и аз тук.

Пънчи - имам спомени, че Йоан имаше съмнения за АБКМ. Може ли подробности какво, кога, къде и как изследвахте? Може и на ЛС.
Виж целия пост
# 5
Големият беше с АБКМ, Фокси.  Ако си в София- Златко Димитров - Токуда.
Виж целия пост
# 6
Обриваше се от сирене около устата, буквално за минути след прием на 1-2 хапки. Пускахме Атопия 55 в Токуда, излезе 0.36 към мляко при норма <0.35. Прик и пач тест бяха отрицателни. Димитров каза АБКМ, педиатърката не се съгласи с диагнозата и ни прати за второ мнение при Мустаков. Според него детето реагираше на консервант/стабилизатор в сиренето, защото от другите млечни не се е обривал. 1 месец пазихме безмлечна диета, после захраних по схема в домашни условия с Аптамил ХА, с обикновено АМ и преминах към другите млечни - масло, кисело мляко, извара (домашна), кашкавал. От сирене продължи да се обрива, докато не докопа сам сиренето на Лидл, зряло 60 дни. После разбрах от хора, работещи в млекопреработвателни предприятия, че масово не се изчаква пълното зреене на сиренето, а слагат някакъв стабилизатор за по-бързо узряване и явно Йоан е реагирал на това. От тогава купуваме или това сирене или Верея, но това на което пише зряло сирене и не е имал проблем.

Някой друг няма ли да се похвали с прием?

Йоа  ми вдигна Т сега на обяд Sad Дано да е нещо инцидентно, че тъкмо изкара 2 седмици в яслата!
Виж целия пост
# 7
Варна, морето, сините вълни Joy

Направо се засрамих, софиянки са ходили на разходка до морето, аз дето съм на един хвърлей място, не съм стъпила още Imp
Виж целия пост
# 8
Не съм бре, само ми се иска Mr. Green Даже на рок феста няма да успеем да дойдем.
Виж целия пост
# 9
Фели, благодаря за новата тема! Оздравяхте ли вече от шарката?
Моя хубавец пък днес докопал шишенцето Дентокинд и се е почерпил предоволно с таблетките Sad
Виж целия пост
# 10
Пънчита - не е такова при Борис. Дори не съм сигурна, че може да се касае за АБКМ, но пусто всички ме навиват за елиминационна диета, не за тестове.

Фиксче - преди 7-8 месеца като се опитах да въведа прясното мляко избиха едни петна, подобни на атопичен дерматит/ някакви лишеи. Първоначално имаше 1-2 на лицето, които бързо отминаха. После започнаха да се появяват същите, но отзад на крачетата. Реших, че е вид реакция към прясното мляко, макар и дадено в минимални количества и в печиво. Спрях го, остана на кисело мляко, сирене и масло, които бяха въведени около годинката и не е проявявал никаква реакция към тях. От два-три месеца обаче въпросните петна / лишеи по крачетата ту се появяват, ту отшумяват. Единственото, в което се съмнявам, че на определена доза сирене/ кисело мляко реагира и те се обострят. Четох и интервю на въпросния д-р Димитров от Токуда, който твърди, че АБКМ може да се изразява и с чести белодробни спазми, нещо с което се боря постоянно при Борис. На всеки вирус той е на Вентолин, в някои случаи и на Пулмикорт.

Вчера коментирах темата с познати, които имат медицински познания, единият е вносител на машини и препарати за лаборатории и всички съветват да мине на продукти от козе мляко. Да, обаче, четох статии, в които се споменава, че протеина, който се води алергизиращ в млякото съществува и в меса, например телешко. По-този начин, съответно не съм сигурна само премахвайки /заменяйки за известен период млечните продукти доколко мога да съм сигурна в резултата. Дори ММ ме убеждава да не бодат детето залудо, какво щяло да му стане от две седмици на кози млечни продукти....а, аз дори не съм сигурна дали е АБКМ и дали може на някои млечни да реагира по-остро от колкото на други....
Виж целия пост
# 11
ЛЛ направи книжки с имунизациите и за 2-те деца. Имунизационните паспорти са вече отживелица.
Виж целия пост
# 12
Фокси, да не е към някоя от съставките или добавки   в сиренето или млякото, както писа писа Пънчето ?
Сигурно съм писала и преди. че каката ми беше с такива белодробни спазми ,  ужасна работа. Вече ги израсна....Доколкото ни обясни личната  е нещо като алергична реакция към самия вирус. Слава Богу израсна го вече.
Виж целия пост
# 13
Заведи го на кръвен тест в Токуда (Атопия 55). Ако има АБКМ вероятно ще се засече на него.
Димитров много го хвалят, но предвид нашия случай, за който според мен определено сгреши и постави диагноза на конвейр, съм малко предубедена в преценката му. Факт е, обаче, че прилага метод, който е изпитан и в над 90% дава положителен резултат, а именно елиминационната диета. При АБКМ се изключват всички млечни (краве, козе, овче), телешко и соя. По този начин се сваля нивото на антителата към алергена в организма и се изчаква "да забрави", след което се захранва наново.
Има и друг подход, който се прилага в някои западноевропейски държави, а именно да се предлага по малко количество, но редовно от алергена. Това е възможно когато алергичната реакция не е остра и животозастрашаваща. Целта е организмът да започне да толерира алергена и да спре да реагира на него. При Йоан подходът беше подобен. Започнах с 1мл АМ ХА/ден, после 2, 5,10 и така докато достигнах 100мл. След като се установи, че не реагира на АМ, вече за себе си бях сигурна, че проблемът е другаде, но докато не захраних с всички млечни имах едно на ум.

Йоан вече няколко пъти е пил по малко прясно мляко директно от чашата на баща си, без дори да е сварено (пастьоризирано, разбира се). Първия път се изприщих като го видях и треперих дали няма да направи реакция. Наскоро от яслата ми казаха, че е ял шоколадов конфлейкс с прясно мляко, вчера бисквитена торта, въобще все "полезни" храни. Щом не ми реагира, вече претръпнах, че и глупости ще яде. Ние не купуваме, така че освен там, за сега няма къде другаде да ги яде.
Виж целия пост
# 14
Пънчита - ей този довод за елиминационната диета ми трябваше- че се махат всички млечни, не само кравите. Ще проуча още и евентуално ще ходя да го боднат. Венозна кръв трябва, нали?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия