Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

  • 48 472
  • 724
# 45
При мен до сега са били 275 - 290.
Виж целия пост
# 46
Момичета, а в какви стойности се движат тромбоцитите ви, когато сте на фраксипарин? Моите последно са 400 и ми се струват доста високи.
Фраксипарина не влияе на броя на тромбоцитите, особено в дозите които слагаме ние.
Нормални са ти тромбоцитите
Виж целия пост
# 47
На кой етаж беше проф. Паскалева, момичета?
Виж целия пост
# 48
3 етаж
Виж целия пост
# 49
Здравейте, момичета! Бременна съм в 13 г.с., носител на няколко хетерозигота, които в момента не мога да цитирам, но са кофти комбинация. Правих си днес INR, APTT и фибриноген. Пациентка съм на доц. Конова, но докато го обсъдя с нея няма да ми е никак спокойно. На фраксипарин 0,4 съм всеки ден. Приемам и доста прогестеронови препарати, ако има значение. Правила съм вливания на интралипид, имуновенин и Октагам. Моля за мнение по резултатите. Пуснах ги, за да решим дали оставам на 0,4 или да мина на 0,6 фраксипарин.

Име на теста (изследване)
Резултат
 Единици
Референтни стойности
Фибриноген/Fibrinogen
3,7   g/l             2,00-4,00

Име на теста (изследване)
Протромбиново време (INR)
 
   
 
     Протромбиново време -INR/Prothrombine time INR
0,84 INR                 0,9 - 1,3
     Протромбиново време - %/Prothrombine time %
135 %                     70-120
     Протромбиново време - sec./Prothrombine time sec.
11,5 sec.                11-15
Виж целия пост
# 50
Тези изследвания не ти дават нужната информация дали трябва да се вдигне дозата на Фраксипарин.
Виж целия пост
# 51
Пуснала съм и тромбоцитно-левкоцитни агрегати и НК клетки, но още не са излезли. Какво друго трябва да пусна, за да разбера? Благодаря за отговора!
Виж целия пост
# 52
Пуснала съм и тромбоцитно-левкоцитни агрегати и НК клетки, но още не са излезли. Какво друго трябва да пусна, за да разбера? Благодаря за отговора!

Анти-Ха трябва да пуснеш, за да се види дали дозата на Фраксипарин е достатъчна и д-димер.
Виж целия пост
# 53
Здравейте момичета.Бременна съм в 30г.с. след ЗЕТ.Вчера направих консулт със съдов хирург,защото имам разширени вени за които се притеснявах.Той препоръчва профилактика с фраксипарин 0,6 или 0,4 до раждането и месец след него+ носене на стягащи чорапи+ флебодия таблетки.Вместо да се успокоя аз се притесних още повече.Така ме е страх от секциото и сега и с този проблем си мисля че още повече трябва да се притеснявам.Вчера съм ревала цял ден.Запознати ли сте този проблем успешно преодолим ли е с тази профилактика?Също това разрежгдане на кръвта не е ли опасно впредвид предстоящото секцио?Пак в нов филм се вкарах...то лесно няма трябва да се примиря вече.Ще се радвам да споделите.Благодаря и успех на всички  Hug
Виж целия пост
# 54
Цялата тема е посветена на това - профилактика по време и след бременността. Има доста споделен опит, можеш да се върнеш назад и да разгледаш Wink
Виж целия пост
# 55
Предполагам, че е посветена на това....затова точно тук пиша.Както и да е, благодаря.Ще продължавам да си чета.
Успех на всички.
Виж целия пост
# 56
Усмивка, няма място за сълзи. Трябва да сте щастлива и благодарна, че до тук сте избутали без да загубите детето. Трябва да сте щастлива, че сте попаднали на лекар, който веднага ви включва терапия, за да можете спокойно да родите без опасност за вашия и на детето живот. Важно е последната инжекция преди секциото да е не по-рано от 24 часа и след операцията да започнете да ги поставяте отново на 6-тия час и така 1 месец. Имайте предвид, че кърменвто съсирва кръвта. Вижте колко сериозен ви е проблема със съсирването. Пуснете си изследване генетично за тромбофилия.
Успех до жив и здрав финал.
Виж целия пост
# 57
Много ти благодаря Дънди.Просто....се сривам понякога.Точно стана и се поизтупам от един проблем и ме връхлита друг.Но трябва да се справя и това е.
А съдовия дали не трябваше да ми препоръча въпросните изследвания  newsm78
Виж целия пост
# 58
И без генетичните ще ти направят терапия, защото имаш симптоми така или иначе. Затова не ти е препоръчал. А ти винаги може да си пуснеш, за твоя информация.
Виж целия пост
# 59
Усмивчице, не се разстройвай излишно. Хубаво е,че си наппавила консултация със съдов.
Къде ще раждаш?
И аз съм на терапия 40 дни след секциото. Няма нищо страшно. Намери си "секси" еластични дълги чорапи, защото с мен с такива чорапи раждаха секцио мамите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия