За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 960
  • 743
# 105
Бихте ли ми предложили изпитана рецепта за заливка на мусака? ММ обожава мусака и я правя много вкусна, в огромна тава с 1,5 кг месо и 3 кг картофи. Но все не уцелвам заливката. Вчера я правих от 2 кофички кисело мляко, 5 яйца, малко олио и брашно, малко по-гъста от тесто за палачинки. Стана вкусна, но по-скоро стоеше като омлет или крем карамел, а не хрупкаво запечено тесто, въпреки, че я пекох повече от половин час.
Виж целия пост
# 106
Направи бешамел и пробвай. А на яйца и кисело мляко + настърган кашкавал е вкусно.
Viki, продават в Метро и магазини за сладкарски материали - пробвай Сладката къща и Арома хауз за он лайн доставка
Виж целия пост
# 107
Зеленчуково руло - от блога "Кулинарен еликсир" : "Руло с тиквичка и кашкавал" (напиши в Гугъл, ще ти излезе). Peace

Спрей с масло: наскоро купих от Лидл спрей "маслиново масло екстра върджин с аромат на билки", дали е това, което търсиш? newsm78
Виж целия пост
# 108
Пепчо благодаря ти. Ще се ходи на Метро значи. За онлайн не знам дали ще се оправя да си купува за напред, но като свърши каквото ще ѝ занеса, до Метро винаги ще може да отиде.

Fortuna благодаря и на теб. Да същото е. Без значение дали е маслиново или не. Там да си пръска нещо на тигана като прави омлети или нещо друго.


Рони, баш аз се намерих да ти давам рецепта Simple Smile но ето тази заливка правя аз (може и да е на някое от момичетата тук) - https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B0%D0%BA%D0%B0. Става много хубава. Разбърквам обаче с пасатора, че да не ми стане нещо на топчета или я яйце да ми се пресече. Последните няколко пъти съм добавяла бакпулвер на върха на ножа.
Виж целия пост
# 109
Аз точно заливка като крем-карамел харесвам.
Виж целия пост
# 110
Вики, Пепчо, благодаря ви. Колкото и човек да има опит, винаги има някакви препъникамъни. Майка ми никога не правеше мусака със заливка, а и аз я предпочитам без или такава като крем карамел. Ама пустия му мъж като се е зацепил, че иска мусака като в ресторант... Колкото аз обичам експерименти и странни продукти, толкова мъжо каквото не му е готвила майка му, не го яде и това е. Та ме признава за мусакаджийка (негова дума), ама ми куца заливката. Ще пробвам вашите, благодаря!
Вики, ако е само за спрея, майка ти може да си налее зехтин в спрей шише, но мисля, че не е това проблема. Чела съм по разни блогове за такива спрейове с растителна мазнина, с които като напръскаш формата за сладкиши не лепне, както и ако правиш желета във формички и разни подобни. Никога не съм ползвала такова нещо, но предполагам че майка ти го иска за тази цел, а не че не може да си сипе зехтин в спрей. Ако намеря някъде из нета ще ти пратя линк. Мисля, че го има и тук, но в доста специализирани магазини. А ако майка ти не може да си поръча по интернет, мисля, че ти можеш да поръчаш от чужбина на нейният адрес. Моят съсед така беше поръчал на майка си електрически радиатор, който й докараха в къщи.
Виж целия пост
# 111
Рони, като сипеш обикновено масло или зехтин в тия шишета и не върви. Пробвала съм тук. Явно по спрейовете слагат нещо да втечнява така си го обеснявам. А майка ми е на 77 години все я е страх да не я излъже някой по тия неизвестни за нея неща он лайн и не смее. Иначе и он лайн мога да ѝ поръчам на нейн адрес. Но то щом се намира в Лидл и Метро, ще отиде до там. Аз иначе съм ѝ взела. Но като свършат ми се ще да си набавя от там. Ще видя къде какво има като се приберем. Благодаря ти и на теб миличка Simple Smile
Виж целия пост
# 112
Вики, Пепчо, благодаря ви. Колкото и човек да има опит, винаги има някакви препъникамъни. Майка ми никога не правеше мусака със заливка, а и аз я предпочитам без или такава като крем карамел. Ама пустия му мъж като се е зацепил, че иска мусака като в ресторант... Колкото аз обичам експерименти и странни продукти, толкова мъжо каквото не му е готвила майка му, не го яде и това е. Та ме признава за мусакаджийка (негова дума), ама ми куца заливката. Ще пробвам вашите, благодаря!
....................................................................................

http://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_1956.html
Виж целия пост
# 113
Здравейте!В събота ще имаме гости и бих искала да ги изненадам с някакво зеленчуково руло за предястие.Бихте ли ми дали някакви рецепти и идеи.Благодаря.
Руло от тиквички
https://www.vkusi.me/recipe/rulo-ot-tikvichki/
Руло от тиквички и патладжан
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B0%D0%BD%D0%B8
Руло от тиквички
http://tedytitova.blogspot.com/2014/08/blog-post_15.html
Спаначено руло
https://elti-spodeleno.blogspot.com/2013/04/zeleni-recepti.html
Голяма палачинка със спанак
http://alekskalina.blogspot.com/2013/05/blog-post_2734.html
Терин от картофи с гъби
http://pep-4o.blogspot.com/2014/04/blog-post_19.html
Виж целия пост
# 114
Здравейте!

Понякога крем-супата ми става като лепило, пасирам я с пасатора. Какво да направя, за да не е такава? Дали да не мачкам картофите само с пресата, без пасатор?

Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 115
Какво слагаш на картофите, че са като лепило? Мен ако не ме кефи консистенцията добавям разтопено масло и винаги добива търговски вид.
Виж целия пост
# 116
Да не ги пасираш с прясно мляко?
Виж целия пост
# 117
Ами варя картофите и после добавям прясно мляко и масло и пасирам. Чудя се дали не е възможно понякога сортът на самите картофи да е такъв гаден.
Виж целия пост
# 118
Здравейте!На режим съм,в който не са позволени ориз,картофи,както и всякакви кореноплодни.Въпросът ми е-имам замразени агнешки дреболийки,искам да си направя агнешка супа,но не мога да се сетя какво да сложа вместо ориз.Идеи?
Виж целия пост
# 119
Ами варя картофите и после добавям прясно мляко и масло и пасирам. Чудя се дали не е възможно понякога сортът на самите картофи да е такъв гаден.

Просто няма как по така описания начин, крем супата да не стане на лепило. Първо пасираш зеленчуците, аз им добавям зехтин вместо масло и след като върна всичко в тенджерата овкусявам с подправки и на слаб огън добавям на тънка струйка прясно мляко или течна сметана.


Ето една примерна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия