За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 968
  • 743
# 120
Здравейте!На режим съм,в който не са позволени ориз,картофи,както и всякакви кореноплодни.Въпросът ми е-имам замразени агнешки дреболийки,искам да си направя агнешка супа,но не мога да се сетя какво да сложа вместо ориз.Идеи?

Арпа, булгур.
Виж целия пост
# 121
Пейч е обяснил вече, защото става лепило. От картофи и прясно мляко се получава лепило. От личен опит го установих, но реших да правя картофено пюре.

Вчера си взех сини сливи (ренгути мисля, че се казват), понеже такава промоция не се изпускаше. Joy В резултат на което, сега имам 1,200 кг. сливи, които не само не се делят от костилките, но и не стават за ядене (леко твърди и не са сладки). Идеи в нещо да ги вложа, че не ми се хвърлят, с такъв мерак ги купих. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 122
Здравейте!На режим съм,в който не са позволени ориз,картофи,както и всякакви кореноплодни.Въпросът ми е-имам замразени агнешки дреболийки,искам да си направя агнешка супа,но не мога да се сетя какво да сложа вместо ориз.Идеи?

Арпа, булгур.

 
И зърнените са изключени...
Виж целия пост
# 123
Здравейте!На режим съм,в който не са позволени ориз,картофи,както и всякакви кореноплодни.Въпросът ми е-имам замразени агнешки дреболийки,искам да си направя агнешка супа,но не мога да се сетя какво да сложа вместо ориз.Идеи?
Направи я като шкембе чорба,ако ти харесва...иначе може с всякакви зеленчуци,карфиол наситно замества ориза,вместо картоф сложи целина и алабаш,тиквички
Виж целия пост
# 124
когато се прави пюре от картофи трикът е млякото да се сложи вряло, така не става на лепило. картофите, разбира се, се мачкат с преса, не се пасират. чувала съм да се киснат картофите и т.н., но при мен и без това ми се получава чудно пюре.
Виж целия пост
# 125
Аз го сложих вряло, пак се получи лепило. И го пасирах, а мисля, че Лабрекс (може и да бъркам) е споменавала, че го прави с миксер, не с пасатор. Тогава не се получавало лепило.
Виж целия пост
# 126

[/quote]Направи я като шкембе чорба,ако ти харесва...иначе може с всякакви зеленчуци,карфиол наситно замества ориза,вместо картоф сложи целина и алабаш,тиквички
[/quote]

 Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 127
Благодаря на всички за включванията! Ще сваря зеленчуците и ще ги намачкам с пресата. След това на котлона ще добавя млякото и маслото да видим какво ще стане Simple Smile
Виж целия пост
# 128
Аз го сложих вряло, пак се получи лепило. И го пасирах, а мисля, че Лабрекс (може и да бъркам) е споменавала, че го прави с миксер, не с пасатор. Тогава не се получавало лепило.


за пюре ги мачкам с една старовремска преса за картофи, излизат все едно от машина за мелене Wink
за крем супа - пасирам всичко, слагам на котлона пак да заври и тогава добавям масло, мляко и т.н. не е имало проблем.
Виж целия пост
# 129
Вчера си взех сини сливи (ренгути мисля, че се казват), понеже такава промоция не се изпускаше. Joy В резултат на което, сега имам 1,200 кг. сливи, които не само не се делят от костилките, но и не стават за ядене (леко твърди и не са сладки). Идеи в нещо да ги вложа, че не ми се хвърлят, с такъв мерак ги купих. Stuck Out Tongue Winking Eye
Компот ми мина през ума на прима виста, но пък те само кило и 200...
Аз бих ги сварила на ошав, ако го обичате у вас, само от тях или в комбинация с друг плод. Ароматни ли са поне? (Поне по моя край му казват ошав, когато е сварено в тенджера вместо в буркани, независимо от пресни или сушени плодове е, дано не почнем спор кое е ошав и кое не е)
В топлото време и да не е много сладък, ще е хубав, поне на мен по-киселичко и охладено ми звучи по-добре, а и ще си го направите колкото сладък искате, лесно се коригира.
Виж целия пост
# 130
Може и да ги изрежа с ножа (не се делят) и да направя малко сладко. Другият вариант е в сладкиш да ги вложа. Няма да го пият този ошав. В краен случай ще си направя смути (ще ги пасирам с вода и мед).

Скрит текст:
Аз го сложих вряло, пак се получи лепило. И го пасирах, а мисля, че Лабрекс (може и да бъркам) е споменавала, че го прави с миксер, не с пасатор. Тогава не се получавало лепило.

 
за пюре ги мачкам с една старовремска преса за картофи, излизат все едно от машина за мелене Wink
за крем супа - пасирам всичко, слагам на котлона пак да заври и тогава добавям масло, мляко и т.н. не е имало проблем.  

И аз си го правя с уред за мачкане на картофи, но от мързел реших да пасирам. Всъщност не от мързел, а да стане перфектно гладко. И то стана гладко, само дето не бяхме в ремонт и не ми трябваше лепило за тапети. Joy За крем супа няма да има проблем, както го правиш ти. Но ако преобладават картофите и ги пасираш директно с млякото, ще се получи лепило.
Виж целия пост
# 131
Благодаря на всички за отговорите за зеленчуково руло.
Виж целия пост
# 132
Здравейте!На режим съм,в който не са позволени ориз,картофи,както и всякакви кореноплодни.Въпросът ми е-имам замразени агнешки дреболийки,искам да си направя агнешка супа,но не мога да се сетя какво да сложа вместо ориз.Идеи?
Ако можеш   да консумираш - елда, киноа...
Виж целия пост
# 133
Здравейте!На режим съм,в който не са позволени ориз,картофи,както и всякакви кореноплодни.Въпросът ми е-имам замразени агнешки дреболийки,искам да си направя агнешка супа,но не мога да се сетя какво да сложа вместо ориз.Идеи?
Ако можеш   да консумираш - елда, киноа...

агнешка супа с едла ми звучи....ужасно Wink
аз бих набухала със зеленчуци. ако може млечни и яйца - екстра.
Виж целия пост
# 134
Аз съм забелязала винаги когато пасирам картофи не зависимо с вода или мляко, винаги стават като лепило или се точат. Картофи само се мачкат с преса ли с вилица ли докато са още врели. За това ги беля, варя и мачкам веднага.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия