За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 934
  • 743
# 60
Много обичам розмарин с пиле и картофи на фурна. Опитай ако искаш.
Виж целия пост
# 61
Как да оползотворя листа лобода? Хич не ми се хвърля.
(иначе имам налично: кайма, кис.мляко, яйца, пресен лук, домати...)
Сарми
http://recepti.gotvach.bg/r-46752-%D0%A1%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8 … D0%BE%D0%B4%D0%B0
Може и в  плънка за баница.
Виж целия пост
# 62
Искам да направя кренвиршки и тестото ми втасва сега, но се чудя дали не може да го намажа с доматен сос или ще стане длетаво? Никъде не намерих рецепта с доматен сос, пък в баничарниците все такива ги продават.. и мен такива и ми се ядат,де.
Виж целия пост
# 63
За какво мога да ползвам пресен джоджен и розмарин?

Сарми от маруля и орехи

Фокача с карамелизиран чесън

Задушено пиле със зеленчуци и подправки
Виж целия пост
# 64
Хибискус,  да,  можеш, но го слагам сгъстен,  ако имаш кетчуп или лютеница, също става. Понякога слагам и резен кашкавал под кренвирша, става супер.
Виж целия пост
# 65
Свински бекон, така пише на етикета, но доста голямо парче месо,  килограм, моля дайте идейки как да сготвя? И с какво?

Ето една идея за част от бекона:

Картофени колелца
Виж целия пост
# 66
Ваня, благодаря. Но вече забравих, че го ядох. На тънки парчета- на скарата.
Виж целия пост
# 67
Искам да направя кренвиршки и тестото ми втасва сега, но се чудя дали не може да го намажа с доматен сос или ще стане длетаво?

аз взимам доматена салца, слагам малко мазнина, подправки и малко захар, разбърквам добре и мажа тънко тестото. става приятно пикантно и не става гледаво, защото салцата е доста концентрирана.
трябва ти малко от нея. Peace
Виж целия пост
# 68
Имам сос за паста на Барила, мисля, че щом с пюре не е длетаво, соса пак е гъст и ще се получи. Много благодаря за отговорите, ще се престраша, пък каквото стане, няма да ги изхвърлим, я Wink
Виж целия пост
# 69
Аз слагам джоджен, когато готвя пилешки дробчета с ориз, според мен много върви, както и на сарми - и постни и с месо.
За лободата - майка ми правеше супа от лобода, помня, че ставаше много нежна и лека. Нямам представа как я правеше, но мисля, че като другите супи със зелении.
Виж целия пост
# 70
Супа и аз правя от лободата, всяка рецепта за спаначена би трябвало да свърши работа, мисля.
Джоджен харесвам в телешки кюфтета, почти винаги слагам. Моя приятелка обича в зелената салата да реже и по малко пресен джоджен, отначало гледах странно но се оказа много вкусно.
Виж целия пост
# 71
Джоджен ползвам когато готвя агнешко, гъби, боб, спанак
Розмарин - агнешко и печено пиле с картофи  /пилето мариновам с мащерка, картофите с розмарин/
Виж целия пост
# 72
Здравейте! Искам да направя цяло пиле в плик за печене. Трябва ли предварително да препеня пилето?
Виж целия пост
# 73
Не
Виж целия пост
# 74
Може ли идеи и рецепти за приготвяне на домашни бонбони,съвсем обикновени или както ги правите у дома? Благодаря ви предварително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия