Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с Фотошоп

  • 5 471
  • 8
От известно време (демек около половин година) не мога да запазвам изображенията си в определен размер ! Примерно запазвам някое изображение 5см на 5см и го затварям.Когато го отворя отново и отида на image size ми показва някакви измислени сантиметри,нямащи нищо общо с това,което съм запазила.Унинсталирах фотошопа,пак го инсталирах,теглих други версии и пак едно и също ! Четох,че това било проблем със самия фотошоп ,но все пак не вярвам да няма никакво решение.Аз ползвам програмата за работа и когато не са ми оразмерени изображенията дефакто не правя нищо.Моля ви помагайте,че вече не се трае !!!
Виж целия пост
# 1
Не можеш ли да използваш друга програма за оразмеряване, а всичко останало да правиш с Photoshop? Малко повече играчка е, но ще си спестиш нерви. Не съм имала такъв проблем с програмата за сега, затова не мога да ти помогна с конкретен съвет.
Виж целия пост
# 2
Ами да,сега като каза и това е идея,но някакви предложения коя програма да позлвам ?
Защото освен с Фотошоп не работя с други програми и нямам идея коя да е...Word и Paint едва ли имат такива опции,така че ги изключвам.
Виж целия пост
# 3
Пробва ли да си преисталираш фотошопа?
Виж целия пост
# 4
Да...горе съм написала ,че го преинсталирах и инсталирах други 100 версии и пак нищо...
Виж целия пост
# 5
Честно казано в момента се сещам единствено за Lightroom, но това е скъпа и тежка програма и не си струва да я сваляш за едното преоразмеряване. Потърси в Гугъл различни варианти и виж коя ти допада най-много.
Виж целия пост
# 6
О,аз имам lightroom,но я позлвам само за оправяне на много снимки на един път.Не се бях замисляла,че  мога и да режа с нея.Веднага ще пробвам !
Виж целия пост
# 7
Ако dpi-то ти е нагласено на различни стойности от 300, размерите стават различни. Отделно размерите в информацията често са в пиксели а не сантиметри, от там може да идва объркването ти.
Виж целия пост
# 8
Сигурни ли сте, че когато запазвате изображението, не го запазвате в размер на пиксели? Защото примерно, ако го запазите 5х5 пиксела, това не означава 5х5 см.  1 пиксел не се равнява на 1 см и за това може да ви се показват тези "измислени сантиметри"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия