Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Трудно проговаряне - тема 24

  • 60 043
  • 665
# 45
Дами, провокирана съм от една друга тема във форума и да попитам майките на по - големите деца от тук. Вие кога започнахте да оставяте детето само? Как се справя със ситуацията? Тъй като моят тази есен става първи клас и аз се замислих по въпроса... До сега съм го оставяла, за да отида до магазина (за 10-20 минути) и не е имало проблем, ама разбирайте, че магазинът е в края на блока ни.
Моя позната оставя детето си от втори клас само и казва, че всичко е наред, ама аз оставам в чуденка  newsm78. Знам че трябва да става все по - самостоятелен, обаче нещо нямам му доверие Mr. Green
Виж целия пост
# 46
Оставям ги под надзора на големия - той е на 13г, като ги оставяме откакто е станал на 12г. (най-много сме ги оставяли за 2-3 часа). В момента малките са на 7г. и на 6г., и не бих ги оставила сами, особено средния, а девойката не желае да остава сама.
По закон до 12г. не може да остават сами, иначе баткото от 2ри клас ходи сам на училище, но малкият вероятно ще го водя повече, тъй като му нямам никакво доверие, а и до сега не е показал, че може да се справи безпроблемно.
 Та, в крайна сметка - зависи от детето. В нашия случай е много вероятно направо да пусна двамата малки на училище заедно, като разчитам на по-малкото да води по-голямото.  hahaha
Виж целия пост
# 47
Моят е на 10.Оставала съм го сам в къщи за 10-15 минути ,но не повече от 2-3 пъти.За навън сам никога никъде не ходи(понякога го оставам да върви на няколко метра пред мен, а аз вървя след него).Много е разсеян и при пресичане изобщо не се оглежда, затова гледам никога да не е сам.
Виж целия пост
# 48
Моята дъщеря напоследък много иска да е сама, да покаже, че е голяма. Оставям я за да отида до магазина. Наскоро преди месец я оставих сама за около 1 час, и след това още 2 пъти. Беше на седмото небе от щастие. Пращам я на двора на кооперацията сама да си играе с други деца на нейна възраст за по3-4 часа. Но имаме заграден двор. Казала съм да не излиза извън оградата и е много стриктна. Пращах я няколко пъти сама до магазина, но без да пресича улица. Аз стоя на около 50м на тротоара и тя отива, купува си нещо и се връща. Това от юни месец, а улицата не е натоварена, и хора рядко минават.
Виж целия пост
# 49
И аз го оставям да ходи пред мен на няколко метра, на село ходи до магазина с батко си (на сестра ми детето), в двора го оставям да си щъка самостоятелно. И той му харесва да е сам, но сякаш мен ме е страх да не отвори на някой, при нас не винаги заключват долу и влизат всякакви обекти и субекти...
Ще трябва да почвам да го тренирам. Лошото е, че нямам на кой да разчитам от комшиите да го наглежда.
За закона знам, че до 12, но като стане първи клас ще му се наложи понякога да поостава за половин един час вкъщи самостоятелно... Ще видя как ще се организираме. Благодаря за отговорите bouquet

Виж целия пост
# 50
Здравейте имам син на 5 г .По данни от лекари е с диагноза умствена изостаналост хиперактивност с дефицит на внимание и разстройство на експресивната реч.До този момент говор липсва издавта се само някакив звуци.Като по малък пихме ноотропил от него ставаше още по превъзбуден.Миналата година пихме 4 месеца Гамалон без резултат,след това добавката есприко за хиперактивни деца също без резултат.Емоционално е доста нестабилен ,прави неврни кризи .Невъзможността от това да каже го изневря много.Трудно комуникираме почти е невъзможно на моменти.от 3 г посещава дневен център без особен напредък ,а напоследък нервните изблици зачестиха проявява и агресия.Скърцаме със зъби ,смучи си палеца докато спи и има приоритет към дъвченето на разни предмети ,това беше спряло сега отново започна .Нуждая се от съвети  ако има шанс да помогна с комуникирането.Благодаря!
Виж целия пост
# 51
Моят син също е хиперактивен, това което опита ми показа е много работа с логопед индивидуално , който допада на детето .Аз давам хомеопатия и Омега 3 високи дози и чиста формула.В България като бяхме давах Крил ойл и бях доволна.Другото , което не коментираме ,а е много важно много спокойна и сигурна семейна среда.Тези деца са много сензитивни.Много е трудно понякога да се сдържаме ,но трябва.Когато им се караме мозъчето им блокира и се задълбочава проблема.По скоро наказание лишаване от нещо любимо и обяснения ,защо.
Виж целия пост
# 52
И моят син като малък пи няколко месеца Ноотропил,но без никакъв ефект,давала съм и Крил и Бреин бустър,и разни хомеопатии и пак не видях никакъв ефект.Но той пък не е бил чак точкова хиперактивен,не е изпадал в кризи и не е проявявал агресия.По-скоро проблема при нас е ,че е доста разсеян и понякога неспокоен...В момента му давам единствено това  https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-5-htp-enhanced-with-vitam … 120-veggie-caps/8   и забелязвам, че е доста спокоен,но не знам от кога най-рано може да се дава...
Виж целия пост
# 53
Скърцането със зъби може да е признак на паразити. Смученето на палец показва задържам сукателен рефлекс. Ако детето може да дъвче дъвка му дайте, или му рисувайте мустаци. Това е с цел този задържан рефлекс да се преодолее.


Аз съм в чуденка каква раница да купя? Детето ми е вейка- 18 кг. с мокри гащи и около 112-114 см. Не ми се иска да изкривява под тежестта на раницата.
Виж целия пост
# 54
Хиперактивността обикновено върви ръка за ръка със СИД. В Ирландия хиперактивно дете задължително работи с occupational therapist, ило ерготерапевт/сензорен терапевт на български май се казва. Според това дали детето е хипо или хиперсенситивно се предписва сензорна "диета" и въобще не става въпрос за храна, а за дейности сутрин, обед и вечер, които да подобрят сензорната интеграция на детето към околния свят. Примерно моето дете скача на трамплин преди училище, скача на голяма сензорна топка, четка вътрешн остта на устата с електрическа четка за зъби, след училище имаме игра, спорт, игра с пясък, пластелим и сензорни материали, пак трамплин, масаж, и т.н. Вечер преди лягане също има неща, които я успокояват. В училище госпожата и позволява да пие често вода, седи на сензорна възглавница, има си една специална топка, която й е разрешено да държи в час в ръка - дребни неща, които обаче дадоха огромен резултат. Естествено има деца, при които би отнело доста повече време за адаптация, но моят съвет е консултация със сензорен терапевт при хиперактивност. Аз съжалявам, че по-рано не сме се обърнали към такъв специалист.
Виж целия пост
# 55
Подкрепям, моята дъщеря предната година също приличаше на хиперактивна, но всъщност е СИД, след една година работа с ерготерапевт и израстване, няма и помен.
Виж целия пост
# 56
Понеже споменавате СИД, а майката е от Добрич, там има сензорен терапевт - Станислава Михова. Евгения свържете се с нея за консултация. Работела в ресурсен център
Виж целия пост
# 57
Сензорният терапевт със сигурност ще бъде полезен и за тези "нервни кризи", на английски им казват meltdowns, защото те действително са следствие на множество фактори, но почти винаги конкретният повод, това което провокира кризата, е сензорен дразнител - светлина, шум, миризма...Моето дете много се превъзбужда от силни дразнещи щумове и става раздразнено, това особено личеше като беше по-малка и сме ходили на шумни места, резултатът винаги е бил неадекватно поведение.
Освен това сензорните терапевти обикновено обучават родителя да работи с детето, така че няма да се наложи да се срещнете с този специалист повече от 3-4-5 пъти като за начало.
Виж целия пост
# 58
Не бих казала, че някой обучава родителя, поне не в България. Аз водя детето1-2 пъти седмично.
Виж целия пост
# 59
Не бих казала, че някой обучава родителя, поне не в България. Аз водя детето1-2 пъти седмично.
Тук при нас е така със сигурност, но като разговарях с терапевтката от Милеа, за да я посетим през август,тя също ми обясни, че обикновено дават насоки на родителя, защото основната работа е у дома, а и няма достатъчно специалисти да терапевтират децата всяка седмица. Даже имаха уъркшоп за обучение на родители сега на 6 юни. Явно различните центрове си имат различна политика.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия