МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 71 993
  • 756
# 480
Понякога и формата му е интересна - от едната страна висок, от другата нисък, зависи от брашното.
как едно брашно прави хляб с различни височини в крайщата? стана ми интересно.
Виж целия пост
# 481
Като е чисто пълнозърнесто брашното, става по-твърдо тестото, въпреки че слагам повече вода. С някои брашна топката застава от едната страна на пекарната и не може да бухне хубаво, за да се разстели по цялото дъно. Така от едната страна бухва повече и хлябът става крив.
Виж целия пост
# 482
не е вината в брашното.
ако тестото е оформено след месене хляба ще е равномерен.
Виж целия пост
# 483
Така е, но като стане по-твърдо тестото, не може да се оформи. Явно иска още вода, но аз винаги го правя в променливо съотношение бяло-пълнозърнесто и не ми се играе да меря всеки път точно колко още мл вода да сложа, за да стане точно на мекота. Понякога, като установя, че ми е свършило бялото, а е 9 вечерта, слагам само пълнозърнесто. И така тестото става по-твърдо и не се оформя добре.
Виж целия пост
# 484
пак да кажа - проблемът не е в брашното, а в майстора.  Laughing
Виж целия пост
# 485
Е да де, нали това казвам. Мързи ме да вися и да меря, та за туй тъй. Баш си е до майстора, ама и от брашното зависи.  Като сложи майсторът бяло или 50/50 бяло/пълнозърнесто става идеално. Със 100 % пълнозърнесто си става на павенце /хляб, тип Бонус/, леко кривичък Simple Smile.
Виж целия пост
# 486
извади и оформи тестото със 100 % пълнозърнесто и виж каква ще е височината в крайщата.
не мога да си представя, че тестото може да втасва по различни начини в крайщата на един хляб.
Виж целия пост
# 487
Мързи ме Simple Smile. За това купих машината - зареждам и вадя топъл хляб. Не ме бърка формата му. Вероятно тестото остава събрано в единият край и затова така. Снощи доядохме павето, иначе щях да снимам.
Виж целия пост
# 488
Понякога и формата му е интересна - от едната страна висок, от другата нисък, зависи от брашното.
как едно брашно прави хляб с различни височини в крайщата? стана ми интересно.


дано да сме разгадали проблема с брашното  Laughing
Виж целия пост
# 489
Понякога и формата му е интересна - от едната страна висок, от другата нисък, зависи от брашното.
как едно брашно прави хляб с различни височини в крайщата? стана ми интересно.


дано да сме разгадали проблема с брашното  Laughing

Blush
Виж целия пост
# 490
Ето току-що изваден хляб (500гр.пълнозърнесто,300гр.бира,1/2пак.суха мая Йоткер,1м.л.сол,1г.л.захар,3г.л.олио) неоформен,от лидълската 6год.машинка.
Виж целия пост
# 491
бира ли?
Виж целия пост
# 492
Мда,няма грешка бира!"Влюбих" се в бирения хляб на Ердинч ,спазвах точно рецептата,докато един ден реших да експериментирам и най-често забърквам тази по-горе "рецепта"-понякога вместо 300гр.(а не мл. )бира смесвам вода и бира.
Дописвам със снимка на разрязан вече
Виж целия пост
# 493
Последния хляб, който правих в хлебопекарната стана леко глетав. Добре надут, уж добре опечен, но леко лепкав, като отхапиш и остават отпечатани зъбите на него. Каква би могла да е причината според Вас?
Виж целия пост
# 494
Последния хляб, който правих в хлебопекарната стана леко глетав. Добре надут, уж добре опечен, но леко лепкав, като отхапиш и остават отпечатани зъбите на него. Каква би могла да е причината според Вас?
Повече е дошла водата. Понякога не измервам точно водата и ми се е получавало така. Също така, когато се прави хляб с пълнозърнесто брашно, водата трябва да е по - малко от тази в рецептата за бял хляб, защото пълнозърнестото брашно е по - "влажно". С какво брашно е хлябът?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия