МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 72 112
  • 756
# 465
Моята Аляска сдаде багажа,бях писала преди. Уж се оправи,ама не баш. 😂 Та ще взимам и аз,но още не съм решила каква,само искам да е с две бъркалки.
Виж целия пост
# 466
Аз имам една Star-Light, имам чувството, че е от цяла вечност и неще да се счупи и това си е. Иска ми се да вземем по-хубава вкъщи, най-вече с по-добро изпичане, но при нас електроуред трябва първо да се развали за да се купи нов Sad
Виж целия пост
# 467
Аз имам една Star-Light, имам чувството, че е от цяла вечност и неще да се счупи и това си е. Иска ми се да вземем по-хубава вкъщи, най-вече с по-добро изпичане, но при нас електроуред трябва първо да се развали за да се купи нов Sad

Виж Ениуан има правилна насока. Вземи си нещо обезателно с две бъркалки. Големият съд побира и малко.
По-скъпото не винаги е с нещо по-добро. Изборът е твой все пак, но знаеш, че в крайна сметка, ползват се само няколко (3-4) програми.
Виж целия пост
# 468
Аз заради самия вид на хлебчето искам с две. Старата ми беше с една,такъв един висок хляб,не мога да отрежа нормална филия. 😃
Виж целия пост
# 469
Хлябът пак ще е толкова висок, така, че филията пак ще е със същата форма.

Машината ми е с две бъркалки и режа хляба на две части, все едно два хляба от машина с една бъркалка /ама как го обясних само/. После "захлюпвам" всяка част с отрязаното надолу и така режа филии с нормална големина и корички от три страни.
Веднъж колежка ме пита каква ми била хлебопекарната, че бъркалките ми били отстрани  SmileySmileySmiley....
Виж целия пост
# 470
Хмм аз мислех,че е по-ниско и дълго казанчето и е в друга форма,явно съм се заблудила. 😃
Иначе е идея това рязане.
Виж целия пост
# 471
Казанчето е по-дълго, но не е по-ниско.
Хлябът с една бъркалка също може да се реже странично. Тогава ще се получават по-нормални по форма филии.
Виж целия пост
# 472
Хлябът от пекарна с две бъркалки излиза тесен, дълъг и според брашното и маята, които са вложени, различно висок. Определено не е с форма на кубче, като от тези с една бъркалка. Режат си се съвсем нормални филии с коричка от четирите страни.
Формата на хляб от машина с две бъркалки е такава:
А от такава с една бъркалка, е:

Дано става ясно Simple Smile
Виж целия пост
# 473
Ако забъркваш хляба с до 450 грама брашно,  височината му ще е съвсем малко по-голяма от на заводския хляб. Щом държиш на по-нормални филии - форма за кекс и печене във фурната. Ако си намериш подходяща по форма керамика за печене, може хлебчето съвсем да заприлича на купешко Simple SmileSimple SmileSimple Smile.
Виж целия пост
# 474
Премерих си височината на белия хляб - 15 см за 1500 г. Естествено, че ако се сложат продукти за по-малко тесто, хлябът ще е по-нисък. Това обаче важи и за машината с една бъркалка, и там при по-малко тесто/брашно ще се получи по-нисък хляб. Не съм купувала машина с една бъркалка, но предполагам, че и те имат опция за размер на хляба.
Виж целия пост
# 475
Имат предимно, но хлябът пак си става с форма на паве, продълговат хляб става само в тези с две бъркалки, за който му е важна формата. На мен не ми пречеше, свикнах. Режех филиите на половинки де, наистина ми бяха големи иначе.
Виж целия пост
# 476
Аз обикновено правя 500 гр. Максимумът на моята пекарна с една бъркалка е 1000 гр, но няма кой да изяде толкова много. Та 500те грама са си ок като височина. Simple Smile
Виж целия пост
# 477
Моята хлебопекарна е с една бъркалка, но не изглежда като показания по-горе. Прилича на този, който е от машина с две бъркалки , само по-къс.
Виж целия пост
# 478
Моята хлебопекарна е с една бъркалка, но не изглежда като показания по-горе. Прилича на този, който е от машина с две бъркалки , само по-къс.
И моят така,пак от машина с една бъркалка.
Виж целия пост
# 479
Възможно е, хванах произволни снимки от нета. Гледайки на място формата на казанчето, може да се ориентирате и за формата на хляба. Повечето с една правят квадратен висок хляб, но не е задължително да са всички, това е в общия случай Simple Smile. Моят става между 7-8 и 15 см висок, зависи какво брашно или комбинация от брашна и мая слагам. С машина с две бъркалки съм. Понякога и формата му е интересна - от едната страна висок, от другата нисък, зависи от брашното.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия