МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 71 964
  • 756
# 660
 Ето, за да не плачкаш - https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/tefal-pf611838-09142316при това, вече с 30 лева отгоре на цената, която платих аз преди време.
Ето и казанчето - https://www.gloria94-bg.com/chasti-hlebopekarni/vana-hlebopekarn … arna-moulinex-157

И не ми излизай с цените на най-евтините артикули, нали уж си коректна Simple SmileSimple SmileSimple Smile!
Виж целия пост
# 661
Ето, за да не плачкаш - https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/tefal-pf611838-09142316при това, вече с 30 лева отгоре на цената, която платих аз преди време.
Ето и казанчето - https://www.gloria94-bg.com/chasti-hlebopekarni/vana-hlebopekarn … arna-moulinex-157

И не ми излизай с цените на най-евтините артикули, нали уж си коректна Simple SmileSimple SmileSimple Smile!
Цените и на двете марки ги гледам от официалните вносители, а не от прекупвачи, най-малкото защото от незнайни продавачи има шанс да не си паснат, да не говорим за качество.
Точно това казанче, което си показал е 43лв. https://servicebg.net/shop/index.php?id_product=1659&controller=product А че ти си го намерл за 60 си е твой проблем. Ти ако искаш да пълниш нечии джоб си го прави. Някой може да реши и за 100лв. да продава казанчето, това значи ли, че това му е стойността по принцип? Цената на артикуилите в официалните сайтове е по една за конкретен модел, няма по-евтина и по-скъпа за 1 и същи модел.
Иначе цените на машините, чиято разлика е в броя на брограмите са около 300-350лв.:
Резервни части за мулинекс:
резервни части за силвъркрест:
Бъркалката, която в първия линк струва 1,46лв. с ДДС, в друг сайт я има на стойнст 12лв. Една и съща, за един и същи модел машина. От къде ще си я купи човек си е лична преценка. Умишлено не пиша втория сайт, всеки с гугъл може сам да си прави сравнения.
Виж целия пост
# 662
Аз нямам машина за хляб и не съм ползвала, но се замислих от какво се изхабяват казанчето и бъркалките, че се налага да се сменят? То не е като уреда да изгори, прегрее и т.н. Те не са ли поцинковани или от неръждавейка? Като знам миксера ми на колко е години и бъркалките са като нови и не се налага да се сменят, по-скоро самия миксер да изгори...Smile Та си мисля ако наистина толкова се хабят тия консумативи и се налага подмяна през определено време, не е ли по-добре направо нова по-евтина машинка да се вземе?!?
Другото е, че ако се ползва машината 1-2 пъти в месеца и после съвсем се "забрави" в шкафа, защо да се инвестират (затворят) едни 300-400 лв или колкото са там скъпите машини... Това има смисъл ако ще се есклоатира на мах... Поне такава е мойта логика за техниката, като знам какви ментета има и между т.н. маркови... Там само цената е "маркова" май... Stuck Out Tongue Closed Eyes
Виж целия пост
# 663
Ако не си уверен колко ще ползваш една машина, по-логично е да купиш евтина такава с евтини консумативи. Ако иде в шкафа, поне няма да те е яд за парите, които си дал. Аз съм си направила сметката - 111 лв машина, ежедневна експлоатация, 3 години гаранция, на около година и половина казанче с бъркалки на стойност 32 лв комплекта. При това жестоко ползване, ако след 3 години, като й изтече гаранцията,  се счупи, ще се е изплатила, защото ще ми е направила поне 1000 хляба+козунаци+тесто+питки отгоре на тази бройка. Ако се развали в гаранцията, ще ми я ремонтират. Колкото изкара след 3-те години, все кяр. Ако дам 300 лв за скъпа машина и се счупи след 2 години, ще съм минимум 160 лв назад, дори да не сменям консумативи.
Казанчето обикновено се разбива в осите и му се наранява покритието, на бъркалките също. Това налага подмяната им.
Виж целия пост
# 664
какво би накарало човек да си купи скъпа машина?
Виж целия пост
# 665
Аз правя 1250 гр хляб и понякога го изяждат топъл половината на едно ядене, а другата половина може и два-три дни да откара. Хареса им на вкус, само мрънкат, че се рони. Пробвах с лъжица оцет или ракия, не помага. Сега мисля да пробвам с варен картоф...Голяма мъка ми е обаче, че малкият не яде нищо различно на цвят от бял хляб. И никакви добавки като зеленчуци, маслини и пр. Tired
Ако слагаш прясно мляко като течност, няма да се рони. Перфектен е всеки път.

Моята машина се разтрака и разскърца страшно много след около 1 година честа употреба. Какво е за смяна и откъде да го купя, знаете ли? Благодаря.
Виж целия пост
# 666
...Моята машина се разтрака и разскърца страшно много след около 1 година честа употреба. Какво е за смяна и откъде да го купя, знаете ли? Благодаря.


Обикновено скърца и трака казанчето в комплект с бъркалките и то, когато се натовари с месенето. Може да се провери какво скърца малко по-точно, като машината се пусне без казанче, за да се въртят само задвижващите оси. Освен това, тези оси може да се разклатят с ръка, за да се провери дали не е разбито лагеруването в основата. Ако звуците са от самата машина - сервиз. Ако дрънкат казанчето и бъркалките - нови от фирмения сервиз.
Виж целия пост
# 667
Аз правя 1250 гр хляб и понякога го изяждат топъл половината на едно ядене, а другата половина може и два-три дни да откара. Хареса им на вкус, само мрънкат, че се рони. Пробвах с лъжица оцет или ракия, не помага. Сега мисля да пробвам с варен картоф...Голяма мъка ми е обаче, че малкият не яде нищо различно на цвят от бял хляб. И никакви добавки като зеленчуци, маслини и пр. Tired
Ако слагаш прясно мляко като течност, няма да се рони. Перфектен е всеки път.

Моята машина се разтрака и разскърца страшно много след около 1 година честа употреба. Какво е за смяна и откъде да го купя, знаете ли? Благодаря.
Слагам. Рони се.
Виж целия пост
# 668
Може ли някой да сподели изпитана рецепта за кекс в хлебопекарна? Търсих из интернет - е повечето разбъркват тестото или поне яйцата и течните съставки и май само пекат в хлебопекарната. Не може да няма добра рецепта с всичко наведнъж.
П.С. извинявам се, но от много скоро съм с хлебопекарна и ми се ще и това да пробвам. За сега всякакви видове хляб успешно се получиха.
Виж целия пост
# 669
нали знаеш как интензивно се бъркат яйцата за кекс с вилица или тел? е това машината не го може.  Laughing
Виж целия пост
# 670
Най-добрата рецепта за кекс в машина,при мен програмата е 1.30 мин.
http://www.tanitaang.com/2009/05/blog-post_12.html?m=1
Виж целия пост
# 671
Непокорна, не зная какво и колко слагаш за да направиш хляб, това  че слагаш с.л. оцет - добре. Аз също редовно слагам.  Винаги слагам, по едно яйце и вместо вода слагм кисело мляко и вода 1:1. Може би си пробвала. Ако не си, опитай. Пък то си зависи от много неща по някога. В каймата за кюфтета защо се слага яйце? За да не се пръскат кюфтетата - има резон.
Хубава вечер.
Виж целия пост
# 672
Виждам, че отново се вихри темата "Коя машина е по- по-, най-".
С Мулинекс 5000 изкарах 9 години с три или четири пъти смяна на казанче и бъркалки.  Не помня вече точно. Не са чак толкова скъпи, когато се поръчат от официалния сервиз.  Ползвам уреда почти всеки ден или през ден, по-рядко по няколко пъти дневно. Два пъти сменях и куплунга. Според майстора, машината ми е много използвана. Да, доволна съм от хлебопекарната, но това, че е скъпа машина не е гаранция за "вечна" работа. Затова когато реших да я сменям, си взех Горение само за 200 лв. И пак съм доволна. Не робувам на еснафски предразсъдъци и държа на практичността.

Аз също слагам оцет, но моят хляб също се рони. Белият е добре, но го пека рядко. Редовната консумация у дома е на пълнозърнест с брашно грахам и предполагам, че затова се рони повече. Семейството предпочита бял, но "главният готвач, в мое лице" набляга на по-здравословен, така, че рядко хапват бял.

lunna pateka, малко повече от два месеца не консумирам глутен и пека и безглутенов хляб. Относно готовите миксове за безглутенов хляб, лично аз не ги препоръчвам, защото имат доста химия. Правя си сама комбинация от брашно и се получава. Компромис ми е добавянето на ксантанова гума, но след редица несполучливи опити реших, че ще я ползвам. От информацията, която изчетох за състава и действието ѝ, останах с впечатление, че в повечето случаи не се усвоява.
Виж целия пост
# 673
Акцента в поста ми беше върху яйцето, а не оцета. Оцет може и да не сложиш, особенно през лятото.
Поздрави!
Виж целия пост
# 674
Аз като пробвах отначало рецептите в книжката и си ги донагласях по мой вкус, започнах да слагам по 2-3 лъжици кисело мляко в хляба. Това на мястото на сухото мляко, което бяха писали из рецептите. Сравнително дълго оставаше ОК хлябът, без да се рони особено. Само няколко пъти съм правила без да слагам и имаше разлика, така че мога да потвърдя че върши работа.
Оцетът доколкото знам се слага повече да подпомогне глутена в тестото и да стане по-пухкав хлябът, не знам дали има отношение към това колко е ронлив. От моя опит и около мен - нещо протеиново да има малко там, яйце или кисело мляко или кой каквото харесва. Или някакъв странен бъркоч слагаха като парено тесто. Не мога да се сетя как се наричаше, Танг-зонг или нещо подобно му беше името на тоя метод. Помня че колега ми разправяше че така се е справил с ронливия хляб и че това нещо си го приготвя в по-голямо количество и държи в хладилника, не поотделно за всеки хляб, у тях правеха често.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия