МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 71 774
  • 756
# 675
Не съм съгласна, че скъпата машина не е рентабилна и един вид се набутваш.
Покритието на казанчето е по - добро.
Имала съм тиган "Тефал" и друг, евтин, с тефлоново покритие на неизвестна марка. Евтиният тиган не издържа толкова време, колкото другия.
Така че не е напразна народната приказка Евтиното излиза скъпо.
Виж целия пост
# 676
Здравейте.Трябва ли да се смазват лагерите под казанчето и ако да как и на колко време?Уж четох внимателно книжката,не помня да имаше такъв съвет.
Виж целия пост
# 677
В повечето случаи, лагерите на казанчето представляват тефлонови втулки, които издържат на триене(но не и на удар)и тъй-като при правенето на тестени, винаги първо се слагат течностите, и мазнините, те си се смазват по естествен път. Всяко друго действие е излишно мисля
Виж целия пост
# 678
казанчетата нямат лагери. а нямат защото с тях им се увеличава живота на работа. което пък не е изгодно за производителя.
от друга страна за да се смазват тези лагери ще трябва специална смазка подходяща за хранителната промишленост. това пък е другата пречка да не се правят с лагери. слагат втулки, които са изработени от "по-мек" материал спрямо осите на бъркалките. така се износват първо втулките, появява се луфт и това подсказва , че втулките са за смяна.

пп. наборе (midkoо ), тефлоновите/силиконови/гумени уплътнения са непосредствено до казанчето(под него). това са уплътнения за да не пропускат течност надолу към втулките. втулките се намират в основата която държи казанчето , но е част от машината, а не от казанчето. тези втулки са метални.
Виж целия пост
# 679
Толкова и разбирам и обясних да 😣Точно тези въртящите се оси дето са отдолу на казанчето и се прикрепят към самата хлебопекарна.Вчера ми се разби лагера на едното колело на количката и се зачудих дали и машината има и трябва ли да се смазва.Значи си карам така.Ето един козунак от мене,по нова рецепта.
Виж целия пост
# 680
в стари теми (преди 2-3 год.) мисля че съм показвал снимки на основите - на казанчето и на машината. както и уплътненията, и втулките - в прецакан и отремонтиран вид.

пп. може и да съм изтрил снимките ако съм успял  Laughing

който иска машина с неръждаемо казанче. линка го копирах от друга тема. има го и на първа страница от темата.

https://www.sana-store.com/sana-smart-bread-maker-standard
Виж целия пост
# 681
Толкова и разбирам и обясних да 😣Точно тези въртящите се оси дето са отдолу на казанчето и се прикрепят към самата хлебопекарна.Вчера ми се разби лагера на едното колело на количката и се зачудих дали и машината има и трябва ли да се смазва.Значи си карам така.Ето един козунак от мене,по нова рецепта.

Лещичка не сте ли на режим,какъв е тоя козунак😄 я дай рецепта✌
Виж целия пост
# 682
Скрит текст:
Ааа,за два месеца все трябва да имаме по един презареждащ ден 🤗Козунака мъжа ми го искаше и яде,аз се поглезих с нормална домашна пица 😁От една група във фейса я взех козунаци нещо си за машина.Два пъти пусках програмата за месене,втория и втасване и тогава пуснах на програма сладък хляб.Това по съвет на приятелка дето редовно прави козунак на машина и се е специализирала.На мен ми е трети и само тоя ставаше за показване 😂
Виж целия пост
# 683
Някой случайно да е сменял нагревател на пекарна Силвър крест? Да ме ориентира евентуално за цена? Че моята от миналата седмица не пече. На 4,5 години е, т.е. време и е за смяна май Simple Smile
Виж целия пост
# 684
Някой случайно да е сменял нагревател на пекарна Силвър крест? Да ме ориентира евентуално за цена? Че моята от миналата седмица не пече. На 4,5 години е, т.е. време и е за смяна май Simple Smile

Сервиз Бушона май се явява официален сервиз за марката.
Виж целия пост
# 685
Някой случайно да е сменял нагревател на пекарна Силвър крест? Да ме ориентира евентуално за цена? Че моята от миналата седмица не пече. На 4,5 години е, т.е. време и е за смяна май Simple Smile
Обадете се на телефона за гаранции и те ще ви кажат къде може да си поръчате.
Виж целия пост
# 686
Скрит текст:
Скрит текст:
Ааа,за два месеца все трябва да имаме по един презареждащ ден 🤗Козунака мъжа ми го искаше и яде,аз се поглезих с нормална домашна пица 😁От една група във фейса я взех козунаци нещо си за машина.Два пъти пусках програмата за месене,втория и втасване и тогава пуснах на програма сладък хляб.Това по съвет на приятелка дето редовно прави козунак на машина и се е специализирала.На мен ми е трети и само тоя ставаше за показване 😂

Виждам, че козунакът на снимката по-нагоре изглежда съвсем прилично, но ми се струва изключително много 20 г прясна мая за тази доза. На козунак със 700 гр. брашно слагам 14 г. мая и също втасва чудесно, даже опира в капака.
Виж целия пост
# 687
Ами не знам,все още съм аматьор с машината и следвам сляпо рецептите. Принципно слагах 7 гр. суха на предните и все нещо не ставаха хубави,пухкави и на конци.Затова реших да направя с прясна,разтворих я в млякото и мъжа ми каза,че е бил най-вкусния от трите до сега.Иначе казанчето ми е за 1.5 кг. и се наду точно до капака,не е излизал от него.
Виж целия пост
# 688
На мен ми се вижда много това масло 100гр. на 425 гр. брашно. Освен това е хубаво да се сместват 2 вида мазнини. Маята също е прекалено, показаната доза е за 500гр. брашно, на 425 гр. според мен е много. И солта ми се вижда много.
Виж целия пост
# 689
Забелязала съм, че кой каквото има това си хвали. Аз пък имам хлебопекарна Горение с две казанчета. И я ползвам вече три години без спиране. Много съм доволна и я препоръчвам. Това е. По въпроса за кекс най- редовно правя кекса на Селма https://www.bg-mamma.com/?topic=328701 и какъвто и друг да съм правила все се връщам на този Yum
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия