Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертет при момичета. Проблеми

  • 1 263
  • 4
Здравейте, дъщеря ми навърши 15 март месец. Миналото лято тя си беше въобразила, че трябва да отслабва. Пубертет.  Ядеше само плодове и зеленчуци. Така близо 4 месеца. Карах й се, баща й също. Но тя не се вслушваше в думите ни. От октомври 2017 сме ва гинеколог. Нямаше цикъл. Пи Дуфастон, но цикъл не дойде. Ходихме ва ендокринолог и се оказа, че ако не започне да се храни щитовидната жлеза щеше да спре да функционира. Предписаха й селен. След като изпи селена направихме изследвания и тогава TSH беше вече в норма. Гинекологът се зарадва, че хормона tsh беше дошъл в норма. Предписа ни Трисеквен. Пихме го два пъти. И двата пъти имахме цикъл. Януари месец беше вторият прием на Трисеквен. Февруари имаше цикъл. Март месец нямаше. Тогава гинекологът предписа Див Ям, за да натрупа организма прогестерон. Април месец прокървя. Май пропусна цикъла. Сега ще видим този месец как ще бъде. Ако не дойде ще отидем на гинеколог отново. Пропуснах да кажа, че дъщеря ми не ядеше нормало от юни до септември. От октомври, когато видя до какъв проблем стигна, до сега вече се храни както трябва. Последният път (март) на прегледа гинекологът каза, че хормоните ще се оправят, но трябва да сме търпеливи. Моля Ви някакви съвети? За нисък прогестерон как да го повишим?
Виж целия пост
# 1
За поликистоза имате ли съмнения?
А за анорексия?

Колко е висока и колко тежи?
Виж целия пост
# 2
Гинекологът каза, че яйчниците са си ок. Анорексия за късмет няма. Беше отслабнала с 5кг за 3 месеца. Но сега изглеждаше по- жизнена. Дори качи някое килце 😄. Гинекологът каза, че тялото има нужда от време след стреса, който му е причинила преди. Само хормоните да си дойдат на мястото. Лигавицата и е тънка и прогестерона е нисък.
Виж целия пост
# 3
Бъдете търпеливи, това е правилния път, но наистина си иска времето. Относно добавки може да проверите в тази тема, най-добре директно да попитате Денис.

http://www.bg-mamma.com/?topic=1035676.105
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви много. Впрочем по кожата и се появиха розово-лилави тънки венички. Явно това е от повишените естрогени. Дали след като нещата се оправят тези капилярчета ще изчезнат?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия