Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бълхи, моля помогнете

  • 2 944
  • 38
Здравейте, вкъщи си имаме неканени гости и не знаем как да се справим. Дайде име на препарат който да е ефикасен и да действа безотказно. Имам две дечица каката е на 4г. а малкия на 9 месеца. За нея купих репелекс на биотрейд за да не ги докарва у дома а на него занзи бимби, оказа се че той пък е и алергичен към тях (бълхите, насекоми).. в момента живеем при родителите ми, тук е проблема, но когато се прибере  ММ не искам при пренасянето ни обратно вкъщи да си ги закараме и там.. ще съм ви благодарна за съвети. Благодаря ви Innocent
Виж целия пост
# 1
Бълхите не могат да се пренасят по хората и да живеят на тях. Налазват те да те ухапят за да се нахранят и изчезват. Ако има домашни животни там сигурно са от тях. По различните животни ходят различни бълхи. Напръскайте двора с Айкън а помощенията в къщата с Фендома. Животните ако са кучета и котки с Неостамозан и им сложете противопаразитни каишки. Ако са овце или кози или има наблизо такива спасението да не стигат до вас е редовно пръскане на двора.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за съветите, но ние живеем в жилищен блок. Т.е от тук пред блока или на площадката ги докарваме и у дома. Баща ми пръска в неделя с препарат, но пак има гадинки Sad нямаме домашни любимци у дома и просто се виждам в чудо вече
Виж целия пост
# 3
Извикай фирма да напръска.
Виж целия пост
# 4
А сигурни ли сте, че са бълхи ? Не ми се вярва чак толкова много бълхи да се закачат за вас, че след напръскване да има още. Аз имам куче,котка и двор и такова чудо няма. Помислете дали не са дървеници, те са тези които нямат избиване.
Виж целия пост
# 5
Извикай фирма да напръска.
Ако извикаш фирма после поне 3 месеца няма да можете да вкарате бълги в апартамента, защото тя е с продължаващо действие. Ако имаъе хлебарки и тях ще поизжие. Иначе бълхите умират след 24 часа, ако не са се хранили. Като се върнете в къщи от вратата в банята и багажа в пералнята.
Виж целия пост
# 6
Спокойно, няма да закараш бълхи. Те живеят в козината на животни, по хората ходят въшки. По принцип междублоковите пространства трябва да се третират редовно от общината против бълхи и кърлежи. Понякога се разнасят от бездомни животни, ако наблизо има изоставени постройки, необитавани дворове и запуснати "зелени" площи. Има препарати, които действат продължително и са напълно безвредни за хората.
Случвало ми се е хора от различни места в София да се оплакват, че ги хапят, когато седнат пред блока или в градинката, но никой не се е оплаквал от пренасяне. На село също никога не съм забелязала проблем с тях, ако се появят, баба пръскаше стопанските помещения с някакъв препарат. Но то беше за животните, да не тормозят тях. Много пъти като малка съм си играла с котки и вкъщи са влизали - без да са щателно обезпаразитени. Никога не се е случвало нещо да се пренася - най-много като намерим някое наистина бълхясало коте и си играем с него да ни ухапят тук-там.

Така че съм съгласна със ЗЛОДЕИДА, вероятно не са бълхи.
Виж целия пост
# 7
Смея да твърдя че са бълхи, защото ги хващаме. Особено нощно време като човек легне е нещо отвратително. Между другото има една градинка пред блока с много бездомни котки, от общината никой не е минавал да пръска.. благодаря ви за съветите, търсих много мнения тук из бг мама но са от преди много години за това реших да питам отново може би за някой по нов препарат. Иначе пръскахме с био кил и някакъв друг препарат, също бяхме вдигнали матрака да видим за дървеници, ами нямаше.
Виж целия пост
# 8
Последно доколкото знам - на село са доволни от пръскане с препарат "Бандит" против кърлежи и подобни, и с други, които препоръчват във ветеринарните аптеки. Има комбинирани за вътрешно и външно. На котките нищо няма да им стане, даже ще ги облекчи откъм гадини. Но има карантинен срок за помещенията. Има и уреди за прогонване с ултразвук, но не знам дали действат.
Виж целия пост
# 9
Дървениците също хапят нощно време. Забележете за мини кафеви точици по матрака ако има значи е дървеница.  Ако са бълхи  ще ги уморите лесно. По хора и дрехи бълхата не може да се закачи за да бъде пренесена. На кой етаж сте ? Има ли гнезда на лястовички ?
Виж целия пост
# 10
Ние сме си носили след возене с БДЖ бълхи вкъщи. Също от някои планински хижи. И после през нощта става фиеста. Аз не ги усещам, но ММ се буди и започва да ги гони из кревата. Simple Smile Та някак може да си донесе човек, не знам, може би с дрехите.
Виж целия пост
# 11
    [/Здравей. На 4 етаж живеех и три пъти съм внасяла с дрехите на мен бълхи. Напръскайте с Райд в стаята, особено около леглото и основата на матрака. Затворете прозорците и излезте за два часа. След това добре проверете преди да влезете с децата. Миризмата на препарата се усеща още няколко дни, но бълхите гарантирано изчезват
Виж целия пост
# 12
Пренасят се бълхите и още как. От мазето в блока си донесох няколко котешки бълхи и пералня на 1200 оборота не ги умори. По прането седяха живи и подскачащи. Пръскане с препарат и пране на дрехите, които веднага се събличат, друго не помага.
Виж целия пост
# 13
Здравейте, същия проблем ни се случи и на нас вчера. Намерих 2-3 на блузата на малката, една беше се вкопчила да я хапе и една в косата и. Прибрахме се събшякохме дрехите и във вряла вода. Къпахме се, легнахме и сутринта беше изядена цялата. Направо ми стана жал сигурно имаше 20 пъпки.Днес мъжа ми пръска с Бандит. Миналата година пак имаше проблем с бълхите и пак пръскахме с Бандит. Взимаме го от ветеринарната аптека, като преди да напръска свалям чаршафите да може да напръска и нашия матрак и вадя на малката матрака навън. Него пръскаме вън за да може по бързо да се проветри. Изтупваме хубаво и тогава се прибира. Дано съм била полезна Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Имахме го този проблем преди две години, беше ужас. Или фирма да напръска или взимате от ветеринарна аптека препарат, там ще ви кажат какъв, име не помня. Пръскаш навсякъде и переш всичко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия